Beste lezers,

Weet iemand hoe het zit met de 35 baht vliegticket belasting die betaald moet worden? Ik ga over drie weken naar Thailand, op mijn ticket staat niets.

Met vriendelijke groet,

Ronald


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met de 35 baht vliegticket belasting die betaald moet worden?”

 1. ruud zegt op

  Ik zou me er niet druk om maken.
  Als iemand het wil hebben vraagt die er wel om.
  Er zijn hordes mensen die die 35 Baht nog niet hebben betaald, dus de kans dat u de eerste bent en niemand in Thailand weet wat ze er mee aan moeten lijkt me vrij klein.
  Als u een briefje van 10 Euro in uw zak hebt, kunt u voor de immigratie nog wisselen, mochten ze u niet door willen laten voor u die 35 Baht hebt betaald.

  • Ronald zegt op

   Bedankt, ik wist niet dat je voor de immigratie al kunt wisselen.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  De Airlines zijn verantwoordelijk voor het innen van het bedrag dacht ik.
  Indien het nog niet op je ticket staat, zal je waarschijnlijk gevraagd worden om het bij de check-in te betalen.
  Ik zou me maar geen zorgen maken. Je geraakt je geld wel kwijt. Ze weten je wel te vinden als je moet betalen.
  Voor zij die terugkeren na 1 december, en het bedrag op de heenreis nog niet hoefde te betalen, is het misschien een goed idee om minstens 35 Baht per persoon in reserve te houden bij terugkeer.
  Stel dat je er anders misschien moet voor pinnen….. en dan 200 Baht ATM kosten krijgt aangerekend 😉

  https://www.thailandblog.nl/vliegtickets/nieuwe-vliegticketbelasting-thailand-01-december-van-kracht/

  • Ronald zegt op

   Bedankt, ik lig niet wakker van die 35 bath maar het gaat erom dat ik nog geen thais geld heb voordat ik op de plaats van bestemming ben.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Dat zal wel geen probleem zijn. Vele vertrekken zonder een Baht op zak.
    In Nederland/België zal het de Euro worden als het bij de check-in aangerekend wordt.

 3. Gerardus Hartman zegt op

  Als je aankomt op BKK op weg naar immigration voor aanbieden van paspoort bij binnenkomst passeer je op de loopband meerdere geldwisselkantoortjes van diverse banken. Dit kan niemand ontgaan die om zich heen kijkt. De wisselkoers ligt gemiddeld 2 THB per euro lager dan je krijgt in Pattaya bij wisselkantoor op 2nd Road. In tickets die nu worden afgegeven wordt geen heffing van 35THB bij aankomst of vertrek genoemd. Iedereen die aankomt moet bij verlaten airport over THB voor taxi, bus of anderszins beschikken en wisselen mocht niet reeds in bezit hiervan zijn. Of je dat voor of na immigratie doet maakt in koers niet uit. Een regelmatige Thaiganger heeft altijd wat reserve THB op zak ook bij vertrek voor kopen van een snack of drankje na immigration bij vertrek. Tenzij uren droog staan tot eerste verstrekking in het vliegtuig geen probleem is.

 4. cindy zegt op

  Ik ben net aangekomen en heb niks moeten betalen. Niet druk maken!!! Gewoon genieten!!

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Lijkt me ook normaal als het maar ingaat op 1 december….

 5. Miek37 zegt op

  Gaat mij erom dat we een doorvlucht hebben naar Krabi, tussentijd 1,20 uur, werkte prima voorheen maar als we eerst in een lange rij moeten staan om die 35 bath te betalen kan het wel eens krap worden. (wij boekten de tickets voor het uberhaupt bekend was).

  Dus ik wil graag op de hoogte gehouden worden, we vertrekken op 30 dec.

 6. RonnyLatPhrao zegt op

  Niet als ze het bij de check-in zouden aanrekenen in Amsterdam (of van waaruit je ook vertrekt).
  1 of 2 Euro en klaar. Lijkt me ook de meest logische weg omdat het niet Suvarnabhumi is die verantwoordelijk is voor de inning maar de luchtvaartmaatschappijen.
  Het Advance Passenger Processing System (APPS) is niet alleen bestemd voor Suvarnabhumi maar ook voor zes andere internationale luchthavens van Thailand (Don Mueang, Phuket, Chiang Mai, Mae Fa Luang in Chiang Rai, and Hat Yai).

  http://englishnews.thaipbs.or.th/airport-authorities-to-introduce-background-screening-check-at-six-airports-with-35-baht-extra-charge-per-head


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website