Beste lezers,

Als je méér dan € 10.000 cash meeneemt naar Thailand, moet je ginds dan taks betalen? Heb deze vraag reeds aan de Thaise douane gesteld, maar deze verwijzen mij door naar hun website. Daar staats niets over een taks vermeld.

Heeft iemand hierover meer informatie?

Alvast bedankt,

Walter


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Lezersvraag: Meer dan 10 K cash naar Thailand, moet ik belasting betalen?”

 1. robert vereecke zegt op

  Bedragen van € 10.000 en meer moet je aangeven aan de douane. Aan de douane is er een speciaal kantoortje voor de aangiftes. Hierop wordt geen taks aangerekend. Paspoort afgeven, bedrag vermelden en je krijgt een aangiftebewijs. Duurt een paar minuutjes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Bz zegt op

  Hallo Walter,

  Waarom denk je dat je daar belasting over zou moeten betalen?
  Waarschijnlijk verwar je het een en ander met het feit dat je beneden de 10.000€ niet hoeft aan te geven maar daarboven wel moet aangeven.

  Mvg. Bz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. bob zegt op

  als u meer dan totaal € 9.999,99 per persoon meeneemt naar oa. Bangkok moet u allereerst aangifte doen bij de douane in Nederland (of eender welk land in de EU).
  Als u in Thailand aankomt doet u eveneens aangifte bij de Thaise douane zulks ter voorkoming van beschuldiging van witwassen maar ook om zekerheid te hebben bij aankoop van een woonplek in de toekomst dat het geld legaal in Thailand is ingevoerd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. bob zegt op

  U hoeft geen belasting te betalen, sorry ik vergat het antwoord op uw vraag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. John Chiang rai zegt op

  Als je meer dan 20.000 US Dollar bij je hebt,moet je deze melden bij de Douane,die weten wil waar het geld vandaan komt. Dit is om te voorkomen dat illigaal geld het land binnenkomt,dat op criminele wijze verdient is . Je zult verder bij de melding geen problemen hebben, als dit geld uit een EU land afkomstig is, omdat je daar reeds bij de uitvoer ieder bedrag vanaf 10.000 Euro melden moet. De ingevulde papieren uit een EU land geven reeds te kennen dat het om legaal geld gaat. Verlaat je een EU land,dan mag iedere persoon tot 10.000Euro uitvoeren,zonder dit te melden. Als je bijv met een echtgenoot/Partner of vriend de EU verlaat moet je er alleen voorzorgen,dat het geld duidelijk verdeeld wordt,in de( persoonlijke )bagage van de betreffende personen. Als het geld in de bagage van een persoon wordt aangetroffen,is deze persoon verantwoordelijk voor het hele bedrag,en begaat een overtreding als hij/zij dit niet gemeld heeft. Het speelt hierbij geen enkele rol,als men later tot zijn verdediging aangeeft,dat het geld eigenlijk voor meerdere personen bedoeld was, en dit zelfde geld ook voor Thailand,alleen is hier het bedrag met 20.000 US Dollar P.P natuurlijk duidelijk hoger.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • John Chiang rai zegt op

   Ter aanvulling ,deze grens controlen hebben niets te maken met,dat men belasting betalen moet,maar hebben louter en alleen de functie,om het de illigale criminelen moeilijk te maken geld te wassen,wat afkomstig is uit hun misdaden.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. eugeen zegt op

  Via deze link krijg je wat uitgebreide info over het declareren van geld dat je naar Thailand brengt.
  http://www.thailand-info.be/thailandgelddeclareren.htm

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website