Lezerstip: 19.000 baht pinnen bij Siam Bank, minder kosten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezerstips
Tags: ,
26 oktober 2014

Beste lezers,

Tijdens de vorige overwintering konden we bij de Siam Bank (SCB) dagelijks 20.000 baht pinnen. Nu kan dat niet meer, echter wel 19.000. Dit zal te maken hebben met de koers van de bath, die voor ons dus nadelig is. Je komt omgerekend net boven de € 500,- uit.

Voordeel van deze bank is dat je slechts 1 keer 180 baht kosten hebt. Bij de meeste banken kan je maar 10.000 baht pinnen met telkens 180 baht kosten, dus twee maal zoveel.

Met vriendelijk groet,

Arie & Maria

19 reacties op “Lezerstip: 19.000 baht pinnen bij Siam Bank, minder kosten”

 1. ton zegt op

  Probeer eens om 19.999 te pinnen of 19.900 iig net geen 20.000.

  • Daniel zegt op

   Heb nog nergens een ATM gezien waar je ook munten kunt uitkrijgen. Hangt af welke papier geld waarden er in de machine aanwezig zijn.
   Ook in Nederland of België

 2. Nest zegt op

  Bij Bangkokbank kun je 25000 baht afhalen

  • ton zegt op

   Ik let eigenlijk altijd meer op de kleur van de ATM machine dus ben benieuwd welke kleur de bangkokbank heeft

   • LOUISE zegt op

    Hallo Ton,

    Deze bank heft de kleur blauw.

    LOUISE

 3. marian zegt op

  Dis is ook afhankelijk van welke bank je heb, wij hebben ABN amro en kunnen per dag maar 300 euro opnemen, omdat het buiten europa is

  • John zegt op

   @marian,vele banken in Europa hebben om fraude te voorkomen een zekerheids limiet van 300 euro in landen buiten Europa. In een persoonlijk gesprek met jou bank kun je vragen naar een limietsverhoging,
   zodat je zonder problemen,een hoger bedrag pinnen kunt.

 4. printen zegt op

  Je kunt bij vrijwel elke ATM meer dan 10.000 baht pinnen. Er staan wel bedragen van 1000 t/m 10.000, maar als je doorklikt kan je gewoon elk bedrag intoetsen. Ik pin bij de AEON Bank. Die vraagt maar 150 baht opslag. En tot een jaar of wat geleden, was er geen opslag bij die bank.

 5. Pieter zegt op

  Ten eerste is het bedrag dat je buiten Europa kunt pinnen afhankelijk van de instellingen van je NL BANK
  Bij ABN Amro standaard 300 maar kun je na een telefoontje verhogen naar 500euro
  De Thaise Bank geeft het bedrag zoals in dit verhaal 19.000 baht tegen de dagkoers minus een afslag.
  De Siam Bank heeft tot nu toe (volgens mijn constatering) de minste afslag namelijk 1,5 punt van de officiële middenkoers en Kasikorn daarentegen 2,0 punten.
  De omrekeningskoers is belangrijk want een 0,5 punt verschil geeft een verschil van 150 baht.(obv 300euro)
  De kosten komen neer 450 baht op de koers, 180 baht ATM kosten en 2,25 euro ABNAmro (obv 300) Dus pinnen in Thailand is niet goedkoop.
  Ik ben wel nieuwsgierig naar de afslag van de koers bij de AEON Bank. Kan iemand die mij doorgeven.

  • John zegt op

   @Pieter een verhoging van een limiet naar 500 euro,of meer, kun je normaal niet telefonisch regelen,of de bank medewerker moet toevallig jou stem kennen,en het risico nemen dat jij werkelijk de eigenaar bent van de creditcard. Als een limiet verandering telefonisch zo eenvoudig te regelen was,kan in een geval van fraude iedereen telefoneren,en heeft een zekerheids limiet geen enkele zin. Bovendien zou ik iedereen aanraden,het geld in zekerheid te brengen,en een andere bank te zoeken.

 6. Kees zegt op

  1. Neem een bedrag in euro als cash mee. Krijg je in Thailand de beste koers bij enkele wisselkantoren.

  2. Open een rekening bij een Thaise bank en maak op het moment dat je wilt in 1x een flink bedrag over (kost iets meer dan 20 euro).

  Pinnen geeft (o.a. bij ABNAMRO) een slechte wisselkoers (1 tot 1,5 baht slechter dan bij overboeken), en daar bovenop heb je dus telkens de kosten van 180 baht.

  • ton zegt op

   Kees in ben het volledigmet je eens.
   Omdat ik paar keer per jaar in Thailand ben heb ik ook gekozen voor een thaise rekening en dan wel bij de kasikornbank, deze bank heeft mij een visacard gegeven en kost 20 bht per maand geen kosten bij het pinnen. ideaal

 7. Thailand John zegt op

  Hallo Arie&Maria,

  Je kubt bij de meeste ATM machines19000 bath opnemen zolang de koers goed is en het op te nemen
  bedrag niet boven de 500 euro komt inclusieve de 180 bath bankkosten. Bij de Siambank pin ik zeer zelden want zij geven een slechtere koers als de Bangkokbank of de kassikornbank en bij Eonbank ATM krijg je ook een betere koers en de laatste keer dat ik daar pinde betaalde ik 150 bath. Alleen hier zijn maar heel weinig ATM machines van in Pattaya. Dus dat is wel gunstiger. Maar de siam is echt niet gunstiger.

 8. Renévan zegt op

  Niet iedere ATM heeft dezelfde afstelling voor maximum opname, zo kan de de ene SCB ATM (paarse bank) op 10000 thb zijn afgesteld en een andere SCB ATM op 20000 thb. Bij Kungsri (gele bank) de meeste zelfs 30000 thb. Maar met een koers van 40 en maximaal 500 euro opneenbaar zult u daar niet aan toekomen.
  Voor de regelmatige Thailand gangers is een Thaise bankrekening opnemen een optie. Sommige banken doen daar nogal moeilijk over. Maar als u naar de Bangkok bank gaat moet u ze de volgende link laten lezen. http://www.bangkokbank.com/BANGKOKBANK/PERSONALBANKING/SPECIALSERVICES/FOREIGNCUSTOMERS/Pages/Openinganaccountnew.aspx
  Dit is een website van de Bangkok bank waar duidelijk staat dat het ook voor buitenlanders die kort in Thailand verblijven mogelijk is een rekening te openen.

  • Leo Th. zegt op

   René, heb dikwijls op dit blog gelezen dat het niet voor iedereen makkelijk was, en voor sommigen zelfs onmogelijk, om een Thaise bankrekening te openen. De link bij je reactie is dus een heel goede tip, waar m.i. veel lezers je dankbaar voor zullen zijn.

   • ton zegt op

    Dit is inderdaad een goede tip lijkt mij en zoals ik kan je dus bij de kasikornbank een Visa credit card aanvragen en dit kan al met je adres van je hotel. Kosten zijn je eerste inleg en 20 baht per maand en geld overmaken van je eigen nederlande rekening kan heel makkelijk en snel via je gewone betaalrekening, dit duurt 3 dagen behalve wanneer er een weekend tussen zit

 9. bertus zegt op

  Hallo
  Ik heb vorige week bij kasikorn bank een relening geopend.Stond zonder veel moeite binnen 30 minuten buiten met pinpas en bankboek en internet bankier mogelijkheden.
  Dus al die broodjes aap verhalen dat je moeilijk een bankrekening kunt openen verwijs ik naar fabeltjes krant.
  Het enige dat ik nodig had was een paspoort en waar ik verbleef.Ik heb zelfs maar een 3 maanden visa ook dat was geen probleem.Dus hoedje af voor kasikorn bank waar ik per dag 60.000 kan pinnen.
  Bertus

 10. theoS zegt op

  ING bank Euro 500- max opnemen per ATM. Heb afgelopen Vrijdag nog gepind bij Aeon en kreeg Baht 20000- exclusief de 150 kosten. Dus ING rekent mij Baht 20150- af. Koers tussen de 40 en 41.

 11. Hans zegt op

  Wij hebben een rekening geopend bij de Bangkok bank op naam van mijn (Thaise) vrouw. Ik kan iedere keer 20.000Bth pinnen bij de Bangkok bank, kosten 15Bth per keer dat je pint.

  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website