Lezersinzending: Een wereldreiziger in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
14 mei 2019

Wat is het leven zonder de spannende avonturen van een groot wereldreiziger, die zich wel eens vier straten heeft verwijderd van zijn vaste wandeling langs de Pattayaanse boulevard. Een wandeling die ‘s morgens in het teken staat van uitgebluste dames en heren, afgewisseld met een sportende zonderling.

Een klein deel van de toeristische bevolking probeert op het strand onder een parasol bruin te worden zonder daarbij een onaangename schroeilucht te verspreiden, maar het overgrote deel ligt nog in bed of aan het infuus na weer zo’n dolle dag van zuipen, zuipen en…..

Zoals het een wereldreiziger betaamt, drinkt hij ’s morgens tweemaal koffie. Gekocht bij de 7-Eleven op de boulevard om op te drinken tussen slapende zwervers, toeristen die zich afvragen hoe ze daar beland zijn en verkopers van super de luxe horloges, armbandjes, laserpennen, tochtjes met speedboten en etenswaren, vooral veel etenswaren.

Naar het guesthouse, waar zijn huisgenoot hokt met een dame

Na de koffie is inmiddels meer dan de helft van de boulevard afgelegd en wordt de koers gewijzigd; landinwaarts alwaar zijn huisgenoot woonachtig is in een guesthouse van wat mindere standing. Zijn leven wordt daar opgevrolijkt door een dame die sinds vijf maanden in Pattaya is om dit beroepshalve te doen, samen met duizenden andere dames.

De wereldreiziger had zich voorgesteld dat zijn huisgenoot van de geneugtes van zijn hotel, zoals het ontbijt (inmiddels betwijfelt hij of dit wel een geneugte is) en het zeer grote zwembad, zou komen genieten. Ondanks dat daarvoor reeds een som geld betaald was, blijft zijn huisgenoot liever in het guesthouse met zijn dame.

De wereldreiziger roept al jaren dat een vrouw, die voor zijn huisgenoot zorgt, een geschenk uit de hemel zou zijn. Maar al snel heeft hij geconcludeerd dat deze vrouw niet aan de kwalificaties voldoet en nu maakt hij zich grote zorgen over de verhouding. Hij gaat elke dag tegen lunchtijd voor de gezelligheid een uurtje langs en dat is zeer bevorderlijk voor de goede sfeer. Heel vervelend dat zijn  huisgenoot nu last heeft gekregen van stress en griepverschijnselen.

De beer bars lopen vol; de eerste vrouwen roepen ‘welcome’

Na het bezoek aan het guesthouse wordt het tijd voor thee en natuurlijk is hier een vast adres voor.  De dag is langzamerhand tot het middaguur gevorderd en de beer bars beginnen vol te lopen, ook beginnen de eerste vrouwen je bij het langslopen te verwelkomen met een uiterst schel en irritant “welcome”, waarbij sommigen het niet kunnen laten handtastelijk te worden. Maar onze wereldreiziger stapt vastberaden door, mondeling zijn ongenoegen uitend (doen veel mensen als ze op de walletjes lopen).

Na genoten te hebben van de rust en de thee op naar de taxi’s. Als er één aan de criteria van de wereldreiziger voldoet ( mag o.a. niet te vol zitten) gaat de reis met gezwinde spoed richting hotel voor het middagdutje. Deze eindigt op dagen dat door de wereldreiziger brood wordt gegeten (ingrediënten: kaas, Duitse worst en Duits brood) om 20.00 uur ‘s avonds. Op dagen dat in een restaurant wordt gegeten, eindigt het middagdutje reeds om 19.30 uur. Op die dagen wordt er door de wereldreiziger een avontuurlijk restaurant gezocht, maar het moet wel Duits zijn en op exact dezelfde plaats zitten als vorige keer.

De boulevard is sinds het donker omgetoverd in een hoerenbende

In het restaurant aangekomen doet de wereldreiziger zich tegoed aan Oriëntaalse gerechten zoals Wiener Schnitzel en Bratkartoffeln. Nog even de Bildzeitung doorgenomen en daarna weer op pad.

De boulevard is sinds het donker omgetoverd in een regelrechte hoerenbende. Tussen de bomen en op het strand duiken enkele honderden dames en heren op, die je aanspreken of op andere manieren je aandacht trekken. Zit je even op een bankje, dan vallen ze direct aan als muskieten en zoals bij muskieten is er maar één oplossing, in beweging blijven.

Je kan dit ontlopen door in plaats van aan de zeekant, aan de straatkant te lopen. Maar dan kom je van de regen in de drup door langs de onafzienbare rijen beer bars te lopen. Die bars stuiteren van de knalharde jaren zeventig muziek en zijn gevuld met dronken opa’s en opdringerige dames die je maar al te graag aan boord trekken. De wereldreiziger neemt al snel de taxi naar Mike’s shopping mall om daar op een terras van een kopje hete thee te gaan genieten.

Oudere heren paraderen

Hier lopen hele groepen oudere heren met hun kleindochter te paraderen alsof het hun innige geliefde is. Het spel wordt door deze dames, die je het best als roofspinnen kan omschrijven, in volle overtuiging meegespeeld. Ze lopen met hun opa boodschappen te doen (kleding, cosmetica en andere dure zaken zoals goud want toevalligerwijs bevinden de grootste juweliers zich hier), hebben altijd honger, hebben altijd geld nodig voor rampen in de familie (koe is dood, rijst moet gezaaid), lopen ’s avonds met hun prooi de beer bars af, zetten aan tot zuipen, blijven slapen in het hotel en  lopen ’s morgens innig verstrengeld de eetzaal binnen.

De roofspin zuigt ze helemaal leeg, maar de prooi merkt het niet en geniet met volle teugen van het surrogaat. Het gebeurt  op iedere vakantiebestemming, maar hier is een hele (grote) stad er mee bezig of verdient er geld aan. Zoals de vriendin van zijn huisgenoot zich liet ontvallen: het is haar plicht te zorgen dat er geld wordt uitgegeven ten bate van Thailand.

Seks is leuk maar het moet niet te veel kosten

Nu ook de huisgenoot met zijn vriendin zich op het terras heeft gemeld, wordt de vriendin meteen  buitengesloten in de gesprekken. Direct begint de wereldreiziger de verstandhouding tussen zijn huisgenoot en vriendin verder te verbeteren door te wijzen op haar eetlust en het vermoeden uit te spreken dat het wel wat kost. En door aan te geven dat ze weer zit te mokken, want ondanks dat er geen boe of bah in je richting wordt gezegd, kan je toch op zijn minst vrolijk blijven in het gezelschap van een wereldreiziger.

Dan begint de huisgenoot te klagen dat ze weer geld nodig heeft voor haar twee kinderen die door oma worden opgevoed. Omdat iedereen in het Noordoosten weet hoe het hier toegaat, wordt er vanuit de familie alleen maar gezeurd over geld en wordt de vriendin gedwongen om ook over geld te zeuren. Ja, seks is leuk maar het moet niet te veel kosten.

Corsicaanse vriend drinkt zich een stuk in de kraag en gaat out

Nu een Corsicaanse vriend een paar weken over is om de bloemetjes buiten te zetten wordt de vriendin steeds meer als een last ervaren. De Corsicaan kan via zijn werk goedkoop naar Pattaya vliegen, alwaar hij het hoerenlopen tot kunst probeert te verheffen. De dokter heeft hem pas verteld dat hij bezig is zich dood te drinken en een hartinfarct te eten. Hij nam zich dit ter harte blijkens het volgende.

Hij bracht na aankomst in Pattaya direct een bezoek aan de Franse club (groep Fransen die elkaar opzoeken in hetzelfde café) en dronk zich een stuk in zijn kraag. Om 5 uur ’s morgens liep hij in kennelijke staat over de boulevard en nam daar een dame mee naar zijn kamer, te dronken om te merken dat de dame zich als heer inschreef in het hotel.

Op de kamer ging hij al snel out, waarna de dame/ heer zich 2.000 euro (de sukkel moest  het geld nog uit zijn koffer halen om in de kluis te doen) toe-eigende en ook nog een mooie iPad op de kop tikte. Hij leende nog even het mobieltje om uitgebreid te telefoneren met vrienden en bekenden. De Corsicaan heeft geen aangifte gedaan en durfde zich nauwelijks meer in het hotel te vertonen omdat iedereen wist dat hij een man mee naar zijn kamer had genomen. Van louter ellende is hij naar een ander hotel vertrokken.

Wat is er leuker dan een stad vol uitdagingen zoals Pattaya?

De wereldreiziger had een gezellig onderonsje met zijn huisgenoot, die naar Bangkok geweest was met zijn vriendin. Want wie daar nog niet geweest is, heeft niets gezien. Zoals de wereldreiziger er zeker van is daar ooit geweest te zijn (zo’n twintig jaar geleden misschien?) en zeker niet nog een keer wil gaan. Want wat is er leuker dan een stad vol uitdagingen zoals Pattaya?

De huisgenoot vertrekt met vriendin richting strand voor een wandeling en de wereldreiziger gaat richting een niet te volle taxi voor een gezellige rit langs de beer bars waar blijkens de herrie de romantiek weer de boventoon viert.

Op de hoek bij het hotel en natuurlijk in de buurt van een beer bar neemt de wereldreiziger nog een lekker kopje thee en rookt nog een heerlijk safke. Ondertussen bedenkt hij vergenoegd dat het morgen niet nodig is om het programma aan te passen, het is nu al zo uitdagend.

Ja, wat bezielt een mens om elke dag weer wat te willen zien? Begrijpt men niet dat ik het allemaal al gezien heb, ook al weet ik niet wat of waar. Al kan ik me het niet herinneren, of ik ben er geweest of het is zo onbelangrijk dat ik er niet geweest zou willen zijn.

Morgen ga ik gewoon weer een wereldreis maken door Pattaya, net als vandaag.

Ingezonden door Piet (64)

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersinzending: Een wereldreiziger in Pattaya”

 1. Caspar zegt op

  Hoe voelt het als je in Pattaya bent wereldreiziger? Dat gevoel, dat de wereld aan je voeten ligt. Dat je maar weinig écht nodig hebt om gelukkig te zijn. Op ontdekkingstocht door Pattaya. Het gevoel dat je echt een wereldreiziger bent. Wat een heerlijk gevoel is het toch hè, ‘reizen’. Ik wil meer zien meer beleven ! helpt het je om echt alles uit jouw reis te halen en er een onvergetelijk avontuur van te maken. Nog veel plezier in wereldstad Pattaya!!!

 2. De Kind zegt op

  Ja, probeer dat allemaal eens te doen in België ! Antwerpen 40 jaar geleden een bruisende stad . Dancings open tot 9 uur s’morgens . Dan naar het kiekenskot …. Nu is alles dood en verlaten …

  • l.lagemaat zegt op

   Wees gerust, dit stukje beschrijft hoe het was!
   De z.g. “welcome” dames kijken nu verveeld op hun I-pad in hun bijna lege bars!
   ‘s Avonds kun je op de boulevard een kanon afschieten, met een beetje geluk raak je een kokosnoot.
   De opa’s zijn inmiddels overleden of de dames zijn terug naar hun roots, een enkele daargelaten.

 3. Edu zegt op

  UP TO YOU,
  Vijftien jaar geleden kwam ik met 2 vrienden naar Thailand. Veel gehoord over dit prachtige land. Bijna elk jaar zijn we terug gekomen voor een vakantie en zijn in elke uithoek wel geweest. We gaan nog steeds want we vinden het geweldig. Laatst ook met een maat van me lekker rondgereisd. Na 2 weken hebben we onze wegen gesplitst, hij wou wat meer rust en afgelegen, ik wat meer vertier. We laten elkaar daar vrij in en blijven niet klitten.Na een week elkaar weer ontmoet in BK. We hadden beide nog een fijne week en veel te vertellen. We hadden samen en individueel een fijne vakantie. Kortom het is UP TO YOU wat je wil. Het kan allemaal in ons geliefde Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website