Het leven wordt geleidelijk aan gemakkelijker naarmate ik langer in Thailand verblijf. Toen ik pas in Thailand aankwam, moest ik voor mijn verblijf regelmatig naar verschillende instanties.

Dit is inmiddels aanzienlijk verminderd. In mijn eerste jaren moest ik:

  • Voor het levensbewijs soms wel drie keer per jaar naar de ambassade gaan (ik had te maken met drie uitkeringsinstanties).
  • Jaarlijks naar de ambassade voor mijn visumondersteuning.
  • Jaarlijks een extensie aanvragen voor mijn retirement visum.
  • Elke 90 dagen een melding doen, vier keer per jaar.
  • Om de vijf jaar naar de ambassade voor het verlengen van mijn paspoort.

Dit is nu drastisch verminderd. Ik hoef alleen nog maar de extensie voor het retirement te regelen en één keer per jaar een levensbewijs te overleggen (al mijn uitkeringsinstanties raadplegen nu de SVB).

Een recente verbetering is dat de visumondersteuningsbrief nu per e-mail aangevraagd kan worden, en de betaling kan via de bank worden gedaan. Dit was misschien al langer mogelijk, maar ik werd er pas onlangs mee geconfronteerd. Het is wel verstandig om eerst even een e-mail te sturen naar de ambassade (het e-mailadres vindt u op de website van de ambassade).

Wat is Thailand toch een prachtig land.

Ingezonden door Janderk

1 reactie op “Visumondersteuningsbrief (voor de Nederlandse lezer) – lezersinzending”

  1. Soi zegt op

    Een levensbewijs via de NL-ambassade en nu via de SVB, jaarlijks een ondersteuningsbrief via diezelfde NL-ambassade, en de aanvraag voor een NL-paspoort bij de NL-ambassade: die zaken worden toch niet door Thailand gefaciliteerd, dus is Nederland een prachtig land dat het des te eenvoudiger maakt.
    Elke 90 dagen adresmelding doen ook al is dit nu online, en elk jaar verblijfsverlenging aanvragen met een verplichte bundel paperassen van een verplichte Thaise bank ten einde mijn financiën te controleren: wat is Thailand toch een wantrouwend land. Maar goed: leuk is het allemaal niet, wel wat gemakkelijker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website