Ben mij begin oktober gaan oriënteren om een huis te bouwen op de grond van mijn vriendin. We hebben gezocht naar een bouwbedrijf dat ons kon helpen. Dat bleek niet eenvoudig.

We hebben besloten om alleen een bouwtekening te laten maken. Maar niemand spreekt Engels. Ook het vertalen van mijn vriendin was niet best. De bouwtekening is geslaagd te noemen.

Vervolgens een aannemer zoeken die het huis kon en wilde bouwen We wilde namelijk ook nog een muur om het land zetten van ongeveer 160 meter omtrek. En omdat het land 1 meter opgehoogd was moest de muur geheid worden zodat de grond niet verdwijnt tijdens de regen periode, al met al geen kattenpis.

We hebben bij verschillende aannemers prijzen aangevraagd, maar veel aannemers hadden geen mogelijkheden om te heien. Uiteindelijk is het gelukt om een aannemer te vinden die het werk aan kon. Zijn naam is Chang. Hij woont nog in het dorp ook en dat leek ons wel een voordeel. Hij vertelde ons dat hij door heel Thailand werkte. Hij beloofde dat het huis klaar was begin mei 2014

We zijn nu 6 weken bezig en de verdieping staat al. Ik ben zeer onder de indruk hoe er gewerkt wordt. Ik heb hierover een website gemaakt waarbij ik iedere week nieuwe foto’s plaats en een kleine toelichting op de werkzaamheden geef.

Mochten er vragen zijn mijn adres, telefoon nr. en e-mail staat op de contact pagina. Het adres is www.janpen.eu

Groet,

Compuding


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersinzending: Verslag en foto’s van de bouw van een huis in Thailand”

 1. Guus zegt op

  Leuk om te volgen. Wij laten door een gerenommeerde bouwonderneming, waarvan ik de naam nog maar even niet noem, een huis in Chaam bouwen. De fundering is prima, daarna ging alles fout wat er maar fout kon gaan. Muren van verschillende diktes, een scheve dakconstructie etc. Inmiddels zitten we al drie maanden na de geplande opleveringsdatum. Hoop dat het bij jullie beter verloopt. Overigens heet hier iedere bouwvakker/monteur ‘chang’ omdat dat de aanduiding van zijn beroep is. Succes en groet, Guus

  • jan geluk zegt op

   Guus jouw ervaring dat is wat veel zgn aannemers presteren.Ze werken slecht af.Opleveringstermijn komen ze nooit na.Ze werken met bouwvakkers die hun vak niet of slecht verstaan.Moet er rijst geplant worden laten ze je in de steek.Materialen inkoop rekenen ze een grote extra winst voor.Alles in eigenbeheer is de beste methode.
   In Thailand kan iedereen zich aannemer noemen.Je bent beter af met menen uit je eigen buurt doen die iets fout kan je er op terug vallen.
   En dan valt de bouw prijs 100% mee.
   In den beginne gaat het met een aannemer meestal goed,tot dat je de eerste keer betaald hebt.Daarna of ze komen niet meer opdagen of met de helft minder personeel etc.
   En een contract steld in Thailand ook niks voor .Garantie dan zijn ze met vakantie.

 2. Mark Otten zegt op

  Ik ben erg benieuwd naar de +/- kosten van de bouw. Mijn vriendin heeft ook een flinke lap grond in de Isan en we willen daar in de toekomst ook een huis voor ons bouwen.

  Groet Mark

  • klaasje123 zegt op

   Mark,

   Wij bouwen nu een huis in Ubon op eigen grond. Het huis is plm 180 m2 woonoppervlakte, alles begane grond met 2 extra overdekte terrassen van 80m2. De aannemer is gestart eind september en levert op voor eind december. De prijs voor het werk alleen is 450000 thbt, wij kopen in aan materiaal plm 950000 thbt. Materiaal alles 1e klas kwaliteit. Kan ook veel goedkoper, maar mindere kwaliteit. Belangrijk is de warmte isolatie. Wij hebben gekozen voor Araya. Een conventionele oplossing, een soort aluminium folie dat direct onder de dakpannen wordt gelegd. Er zijn meerdere oplossingen, maar veel duurder. Ook een gipsplafond waar aan de bovenkant een extra isolerende laag is aangebracht. Niet kiezen voor de bekende rode metselsteen, dat geleidt de warmte te goed naar binnen. Is wel goedkoper maar kost later extra aan aircon. Oplet punt is, als je beton nodig hebt kan de aannemer de betonmolen bestellen en afrekenen op de bouwplaats. Dan zie je vaak dat de aannemer een bedrag van de chauffeur krijgt. Je kunt ook zelf bestellen bij de bouwmarkt, SCG, Home Pro iod. Afrekenen bij de bouwmarkt. Enzovoorts enzovoorts.

   • Fred Helleman zegt op

    Hallo Klaasje,

    Aangezien je dicht bij mij in buurt bouwt, wil ik graag leren van al je ervaringen en tips. Zouden we separaat kunnen mailen? Mogelijk wil ik in maart bij je langs komen om je huis te bekijken en ervaringen te delen. Mijn e-mail adres is fjhelleman@hetnet.nl. Kun je je adres aan mij mailen als je het goed vind dat ik dan langs kom?
    groet

    Fred

 3. van den bremt William zegt op

  Hallo
  ik zou ook een huis willen bouwen op de grond van mijn vrouw in Bang Rakam in de buurt van phitsanulok
  ben ook op zoek naar een aannemer
  iedere suggestie is welkom
  groetjes

  • E.Epke zegt op

   Hi heb een vriendin in Thailand die handelt in huizen en grond
   De zoon van haar zuster is architect -constructor
   Mocht U interesse hebben mijn email is epkeedward@yahoo.com en bouwt goedkoop huizen naar uw wensen
   Met vriendelijke groet

 4. Franky R. zegt op

  Hallo Compuding,

  Je website is niet te bereiken. Dit ter informatie.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Franky R. Met http://www.janpen.eu moet het wel lukken. Ik had hetzelfde probleem.

 5. klaasje123 zegt op

  Leuk initiatief en leerzaam voor velen van ons. Ik ben op dit moment doende een huis te bouwen. We hebben een goede aannemer getroffen. We hebben een prijs afgesproken voor het werk volgens tekening, hebben een programma van eisen gemaakt en laten vertalen in het Thai. Wij kopen zelf alle materialen in. Dat doen we omdat in de familie de ervaring is dat als je een all in prijs afspreekt, de aannemer vaak bezuinigt op de kwaliteit van de materialen. Ook is een voordeel dat je intensiever met de aannemer overleggen moet op de inkoop te plannen. Kost wel meer tijd, maar je weet beter wat je krijgt. Niet alle aannemers willen zo werken, maar dat is misschien ook al een veeg teken.

 6. jan geluk zegt op

  Heb een huis gebouwd alles in Eigenbeheer.Zelf materialen ingekocht scheeld soms 30 % goedkoper.Heb metselaars uit de omgeving laten bouwen onder mijn advies.Dubbele wanden dus spouwmuur scheeld heel veel aan warmte.Veel ramen en deuren.Altijd zelf aanwezig geweest bij elke steen die gemetseld werd.Af laten vreken wat niet naar mijn zin was.Betalen pas na geleverd werk,dus nooit vooraf betaald want dan komen ze niet op tijd terug.Heb zelf als uitvoerder gefungeerd en dat werkte goed.
  Ik heb een huis gebouwd 27 meter lang 7 meter breed .3 slaapkamers elk met een eigen toilet en douche.Keuken van 4.50 meter met afzuigkap en heet water.
  Alles op electra gebied met arrdlek schakelaars en aarde stop contacten.
  Het hele huis heeft inclusief materialen 400.000 thai bath gekost incl maakloon.Daar kan geen aannemer tegen op.
  We hebben er wel 1 jaar aan gebouwd.
  Het huis staat in Udonthani .Wil je het zien stuur me een mail jgeluk@mail.com voor foto,s.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website