Twee jaar geleden ben ik naar Indonesië op vakantie geweest. Om daar te genieten van de tempels, stranden, cultuur en ook het eten. In Nederland zijn we bekend met de lekkere Indonesische keuken. Nasi goreng, babi pangang, saté of kroepoek, wie kent dat nou niet? Ik keek er daarom erg naar uit om daar de Indonesische keuken verder te verkennen.

In Jakarta aangekomen ben ik de eerste de beste drukke, lokale eetgelegenheid binnengelopen die ik tegenkwam. Honderden gerechten stonden op het menu. Wat moet ik nu bestellen? Ook de serveerster kon me niet verder helpen, en daarom ben ik toen maar voor het bekende ‘nasi goreng’ gegaan. Ofwel, gebakken rijst. Zo ging dat de hele reis. Ik at alleen wat ik kende, of wat door andere medereizigers werd aanbevolen, wat ook vaak dezelfde gerechten waren. Thuisgekomen in Nederland met een prachtige reis achter de rug, voelde ik dat ik meer uit de lokale eetervaring had kunnen halen.

Het jaar daarop ben ik naar Thailand op vakantie gegaan. Dit keer heel het internet afgezocht naar de beste Thaise gerechten. De beroemdste Pad Thai in Bangkok, de smakelijkste Khao Soi in Chiang Mai, de verste, lekkerste seafood curry in Phuket, ik heb ze allemaal geprobeerd. Dit voegde echt zoveel toe aan mijn reiservaring! Echter, in de research ging ontzettend veel tijd zitten. Waarom kan dat niet makkelijker? Waarom raden websites als TripAdvisor niet echt bekende lokale tentjes aan? Met daarbij welke gerechten je daar echt moet proberen?

Inmiddels een jaar verder heb ik hier een oplossing voor gelanceerd, TopTravelFoods. Een ‘food recommendations app.’ In plaats van restaurants, vind je met TopTravelFoods lekker eten. Met TopTravelFoods vind je must-try gerechten, in restaurants waar locals komen. Momenteel zitten we alleen nog in Bangkok, maar in de nabije toekomst zullen we naar de rest van Thailand uitbreiden.

Graag horen we feedback van andere Nederlanders. Of jullie het wat vinden, en waar we het concept eventueel nog kunnen verbeteren.

Bezoek de website hier: www.toptravelfoods.com of download de apps: iOS tinyurl.com/yd3u2ub2 Android: tinyurl.com/y7aj3jbm

3 reacties op “TopTravelFoods voor must-try gerechten, in restaurants waar locals komen”

 1. Jack zegt op

  Ja, wat moet ik zeggen, smaak en politieke meningen daarover zijn oorlogen gevoerd.

  Ik zeg, ga op je instinct af en niet bang zijn voor het onbekende. Doe het zelf. Ik krijg het zweet in mijn handen als ik al die hulpgevers, Instanties (zakkenvullers) die je willen helpen om raad zou vragen.
  Die leuke locale eettentjes die aanbevolen zijn, zijn in een mum van tijd verziekt en vragen drie dubbele prijzen kijk in de buurt, daar hebben ze ook zoiets en die doen extra hun best voor een veel lagere prijs en met meer persoonlijke aandacht.

  Ik val natuurlijk thailandblog af , maar ik lees het elke dag met plezier en hulde voor de makers !

  P.s. ik vergelijk het maar met een computerblad kopen , na 30 jaar weet je het wel, maar toch kom je altijd wel een paar pareltjes tegen net zoals in thailandblog.

 2. bob zegt op

  In tripadvisor worden wel degelijk eetgelegenheden aangegeven evenals bezienswaardigheden en andere informatie.

 3. Marcow zegt op

  Keurige duidelijke app en website.
  Ik zou hem in Bangkok zeker gebruiken.
  Succes met de aanvullingen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website