(Redactionele bronvermelding: Saranya Phu akat / Shutterstock.com)

Toen we op 16 oktober op Suvarnabhumi Airport aankwamen, kochten we bij TRUE een toeristische simkaart die 30 dagen geldig was met onbeperkt internet voor 1199 THB. Een jaar eerder bood TRUE eenzelfde pakket aan voor een voordelig tarief van 699 THB, maar deze optie is niet meer beschikbaar.

Na het ophalen van onze bagage ging ik naar de benedenverdieping waar de bankfilialen zich bevinden om euro’s te wisselen. Daar ontmoette ik een verkoper van TRUE die me dezelfde deal aanbood voor slechts 800 THB. Helaas te laat voor mij! Ik besloot dit echter in gedachten te houden…

Gisteren gingen mijn vrouw en ik naar de TRUE-winkel in de TESCO in Cha Am, omdat onze 30 dagen voorbij waren. TRUE had een sms gestuurd om ons te laten weten dat de periode verstreken was. Ik vroeg de medewerkster om de simkaart met nog eens 30 dagen te verlengen. Ze noteerde meteen een downloadsnelheid van 20 Mbps en een prijs van 200 THB. Omdat ik dacht dat ze mijn Engels misschien verkeerd had begrepen, vroeg ik haar of dit voor 30 dagen was met onbeperkt internet. Ze bevestigde wat ze op het briefje had geschreven. Met mijn 200 THB ging ze naar een automaat van TRUE, voerde mijn simkaartnummer en enkele andere gegevens in en vroeg nog eens 20 THB extra. Ik vermoed dat dit was omdat de verlenging via de automaat ging, maar zeker weet ik dat niet.

Ik vroeg haar ook of we na ons verblijf in Australië, van 14 december tot 20 januari, bij haar terug konden komen om onze simkaart onder dezelfde voorwaarden te activeren. ‘Geen probleem’, was haar antwoord!

Onze vraag is: waarom is dit op Suvarnabhumi zoveel duurder, en waarom staat er niets op de TRUE-website over deze voordelige formule die we in een lokale winkel wel kregen aangeboden?

Ingezonden door Gust

33 reacties op “Fors prijsverschil voor toeristische simkaarten in Thailand (lezersinzending)”

 1. Jörg zegt op

  Omdat alles op Suvarnabhumi duurder is? Daarnaast, dit betrof een verlenging de sim-kaart was al gekocht.

 2. Fred zegt op

  vreemd, heel vreemd
  ik heb nu 3x op BKK een True abonnement gekocht.
  de 1e keer met een simkaart erbij.
  de 2e keer was mn simkaart nog geldig en heb ik alleen een abonnement gekocht.
  daarna heb ik mn simkaart naar een e-sim laten omzetten en heb mn nummer behouden en vastgelegd tot voorlopig 07-2024.
  alle keren heb ik voor een abonnement niet meer dan 300 bht betaald.

 3. Dimitri Visser zegt op

  De simkaart die je voor 200 Baht in de winkel kocht is onbeperkt, maar niet echt. De download snelheid van 20 Mbps is voor een beperkt aantal GB’s. Daarna gaat de snelheid zover naar beneden dat je nog net kunt Whatsappen maar het openen van een webpagina op je telefoon tergend langzaam zal duren. De simkaart die je op het vliegveld voor 1199 Baht kocht is wel echt onbeperkt. Overigens zijn er op Lazada betere aanbiedingen te vinden. Als je geld wilt besparen dan zou je de simkaart online kunnen bestellen en naar je hotel kunnen sturen.

  • Luc De Clerck zegt op

   Ik heb al 6 jaar zo’n goedkope sim van True-H van 200 baht ongelimiteerd internet en mijn snelheid blijft constant. Van de eerste tot de laatste dag van de maand, en ik ben een grootverbruiker, Netflix, YouTube, streamingsdiensten, . .

 4. Gertjan zegt op

  Ik denk om de meest simpele reden dat alles op het vliegveld duurder is, De vraag is hoog dus de prijzen stijgen.

 5. Harrie zegt op

  We hebben ook die 1199 betaald en vond dit ook echt tegen vallen

 6. PEER zegt op

  Beste Gust,
  Omdat de inkomende touristen “loaded” zijn.
  Kijken niet op om meer te betalen.
  Als je “boven” geld gaat wisselen krijg je ook plm 13% meinder Baths voor je Euro’s.

 7. Piet zegt op

  Het antwoord op de waarom vraag is heel simpel. Alles op de luchthaven is pokkeduur en is gewoon een businessmodel. Dat men graag geld afhandig maakt van onwetende toeristen zou je toch al lang moeten weten.

  Ik geef enkel geld uit in de luchthaven als het echt moet (en dit niet enkel in Thailand). Eenmaal je er buiten bent is alles een pak goedkoper.

 8. Tjing zegt op

  Hetzelfde is ons overkomen met AIS op de BKK Airport. Een toeristen kaart van 30 dagen voor 999THB.
  In Silom bij een AIS winkel unlimited voor 300 THB.
  Het nummer blijft 6 maanden geldig.
  Dus nooit meer op de luchthaven kopen!!!!

 9. Huub Jansen zegt op

  Om de dood eenvoudige reden dat vanwege de grond men veel meer moet betalen en dus de prijzen rijzen en men daar de vrijheid heeft het op te krikken.

 10. Sjaak S zegt op

  Tja, waarom zou het op de luchthaven duurder zijn? Waarom is bijna alles op de luchthaven duurder? Waarom heb ik vroeger mijn geld nooit op de luchthaven gewisseld?
  Zijn er luchthavens waar dat soort dingen goedkoper zijn?

 11. Conimex zegt op

  Er staat: toeristische sim kaart, het eerste woord zegt al genoeg, een toeristische sim kaart van DTac kost je even zoveel, True en DTac zijn gefuseerd, een unlimited sim kaart voor 30 dagen kost bij DTac , 650 bht, daar is dan het woord toeristische weg gelaten. Nu heb je voor 30 dagen verlengd, maar tegen een gelimiteerde data en speed.

 12. ReneS zegt op

  Omdat toeristen toch wel betalen. Net bij de bagageband op bkk met een screenshot van de dtac website 6 mnd internet gehaald voor 950 baht

  (“Kongkrapan SIM”)

 13. chipper zegt op

  Op het vliegveld is alles duurder. Wat de simkaarten betreft deze zijn voor alle providers veel goedkoper buiten het vliegveld.

 14. Rudy zegt op

  Tja ,alles op de luchthaven is uiteraard duurder: dranken, eten, souvenirs , telefoonkaartem, wisselkoersen…
  De telefoonkaartenmarkt waar iedereen zit tegen elkaar op te bieden met hun duurste formules gericht op onwetende farangs.waardoor je meestal meer aankoop dat wat je werkelijk zou kunnen nodig hebben.

  Je bent zo al meteen beland in een eerste tourist trap. Want velen denken dat er buiten de luchthaven niets meer kan. Een locale winkel met advies of even navrag, en hoe een thaise vriend(in) het aanpakt, zal je leiden naar prijzen die aanvaardbaar zijn en aangepast aan je werkelije behoeften. Voorlopig bellen in Thailand en internetten (meestal onbeperkt) voor een super lage prijs

 15. Jim van den Berg zegt op

  Ik heb inmiddels voor de 2e maand een simkaart van 7-eleven voor 200 Baht, snelheid 15MB max 30 Gb. Snelheid in de praktijk is trouwens veel hoger. Simpel een maand verlengen, zeer aan te bevelen

 16. Eric Donkaew zegt op

  (…) waarom is dit op Suvarnabhumi zoveel duurder, (…)
  ————————-
  Hoofdregel is, dat op Suvarnabhumi alles duurder is dan daarbuiten, inclusief geld wisselen of uit de muur trekken. (Van Superrich, wat ik nooit geprobeerd heb, wil ik even af zijn.)
  Als je deze hoofdregel aanhoudt, kan je weinig gebeuren.

 17. Kees 2 zegt op

  Simpel antwoord: onwetende toeristen een poot uittrekken!

  Overigens is (voor 200 baht) die snelheid van 20mb/s slechts geldig tot aan het moment dat je een x aantal GB data hebt verbruikt. De rest van die 30 dagen is de downloadsnelheid slechts 1 mb/s (als ik mij niet vergis).
  Je kujnt ook een pakket kopen voor 300 baht (20mb/s), heb je meer GB.

  • Luc De Clerck zegt op

   Fout. Snelheid blijft hetzelfde.

  • dirk zegt op

   Die aantal GB aan die snelheid is per dag.De dag erop begin je terug aan nul en is niet per maand.

 18. joskeshake zegt op

  In elke luchthaven overal ter wereld is toch alles duurder dan normaal.

 19. ruudje zegt op

  Zoals met zoveel zaken is het op het vliegveld vele malen duurder en wordt je eigenlijk een beetje bedonderd. Heb je het in dit geval ook over een eSIM zoals je die als 2de simkaart kan invoeren in bv een iPhone?

 20. Conimex zegt op

  In dit geval heeft het niets met de luchthaven van doen, zoals bovenstaande reacties doen denken, kijk op de website van True en je vind de toeristische sim kaart voor exact dezelfde prijs.

 21. Nico zegt op

  Ik zal in ieder geval nooit meer een simkaart op de kelder verdieping van de luchthaven kopen.
  Toen ik de True simkaart die ik daar gekocht had na enkele maanden in een True shop naar e-sim wilde laten aanpassen, bleek dat de kaart geregistreerd stond op een Thaise variant van ‘huppeldepup’ . Nochtans hadden ze mij voor de registratie om mijn paspoort gevraagd.
  Geen e-sim mogelijk bijgevolg, want de naam komt niet overeen met mijn paspoort en ik kreeg het advies om aangifte te doen bij de politie vanwege het feit dat de simkaart verkeerde registratiegegevens bevatte.
  Bovendien kon ik geen Grab account aanmaken met dit nummer omdat het al geregistreerd stond op naam van een andere gebruiker?
  Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de simkaart te vernietigen om verdere complicaties te vermijden.

 22. Prins van Ayutthaya zegt op

  In het verleden waren er gratis toeristische sim kaarten van DTAC verkrijgbaar op het vliegveld (stond een bakje bij immigratie). Ze waren specifiek voor toeristen omdat ze direct geactiveerd konden worden zonder opgeven/registratie van (thaise) identiteit. Je kon die kaart op het vliegveld in je telefoon steken. Moest dan iets sms-en ofzo naar een DTAC nummer en hij werkte direct (je kon gebeld worden maar had maar 5 of 10 baht tegoed), je kon dan tegoed en MBs toevoegen in een willekeurige DTAC winkel als je op je bestemming aangekomen was.

  De lokale DTAC winkel was erg verbaasd over de gratis kaart die al werkte zonder “registratie”. Ik heb ze 2 keer gebruikt. Daarna was dat bakje bij immigratie er niet meer.

  Zijn er andere providers die hetzelfde bieden?

 23. Conimex zegt op

  Voor 1190 bht heb je een sim met unlimited 15 mbps, unlimited internet, voor een jaar, inclusief 60 minuten per maand bellen via de True app .

 24. Kees zegt op

  Op de luchthaven bij AIS is er al een verschil groot tussen het standje voor de douane en het verkooppunt na de douane. Het standje was stil en ik moest toch op de koffer wachten. Je denkt dan dat de prijzen inmiddels gestegen zijn en koopt het, maar komt er te laat achter dat je belazerd bent. Ik beschouw het als een leermoment. Er was geen verschil tussen het verkooppunt na de douane en een AIS winkel in het land.

 25. Peter zegt op

  Weet dat je op de luchthaven gratis WiFi hebt. Als je iets moet opzoeken als je toekomt. Heb nu een kaart bij AIS gekocht in Siam Paragon. Prijs 399 bath onbeperkt internet. Meer heb ik niet nodig. Bellen doe ik via WhatsApp of Messenger met het thuisfront. De rest internet voor gps. Ik koop nooit iets op.de luchthaven. In Brussel juist hetzelfde. Taxfree is dezelfde prijs als buiten.
  Alleen Dubai is goedkoper 🙂

 26. Joost zegt op

  Net bij 7/11 een true kaartje voor 49 THB gekocht, krijg je 7 GB voor 7 dagen gratis bij. Daarna kun je via de app een internet package aanschaffen die bij je past, zijn ontzettend veel verschillende smaken, maar voor 100-200 THB ben je een maand klaar.

 27. Han Dinh zegt op

  Ik zie vaak de vakantiegangers gelijk nadat ze de koffers hebben opgehaald, gelijk naar de standjes voor de simkaarten en pinautomaten. Als je echt niet lang kan wachten, dan is het beste om helemaal naar beneden te gaan (kelder verdieping). Daar zijn de simkaarten iets goedkoper en geld wisselen bij Super Rich.

 28. Mans Jansen zegt op

  Heb goede ervaringen met AIS gekocht in Paragon. Heb esim gekocht voor 300 baht per maand. 80 gb per maand, wv 20 GB highspeed. Heb in het verleden nooit problemen gehad, kan in het hele land internetten. Telefoneren naar Nederland gaat niet, daar gebruik ik whatsapp voor.

 29. Stefan zegt op

  Alles op alle luchthavens is duur.
  Daardoor doe ik enkel het hoogst noodzakelijke op een luchthaven. Dat beperkt zich tot maximaal een flesje water, en als geld omwisselen nodig is, dan ook enkel een bedrag dat je nodig hebt tot wanneer je een bankkantoor buiten de luchthaven kan bezoeken.

 30. MaaLaenSaab zegt op

  Ik ben vorige week ook in deze ‘ tourist-trap’ gelopen. Het vervelende is dat je meteen een sim wilt om bijvoorbeeld Bolt of maps te gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website