Beste lezers,

Ik kom reeds lange tijd in Thailand, altijd een Non-immigrant O multiple entry gekregen bij het consulaat te Amsterdam (zonder gezondheidsverklaring en bewijs van goed gedrag dat schijnt nieuw te zijn).

Ik stond nu op het punt om weer een nieuw visum aan te vragen bij de ambassade in Den Haag, echter schrik van de laatste drie postings op Thailandblog, waarin men vermeld dat in Essen, Brussel Antwerpen al helemaal geen visa meer versterkt worden tenzij men getrouwd is met een Thai(se) of familiezaken.

Hoe het nu in Den Haag zit is mij een raadsel ik kan geen duidelijk informatie op hun website vinden, tot voor kort stond alleen duidelijke informatie op de website van het Consulaat te Amsterdam, dat is weggehaald, om de eenvoudige reden dat zij geen multiple visa meer verstrekken.

Vanaf verleden jaar vinden er voortdurend veranderingen plaats, de lezers op Thailandblog zijn ondertussen het spoor ook helemaal bijster, dit blijkt overduidelijk uit de vele vragen die op dit blog staan.

Zelfs RonnyLatPhrao kan het af en toe niet meer volgen en dit is toch echt de man die alles goed in de gaten houd. Mijn lof hier voor, maar het is gewoon ook allemaal niet meer te volgen. Allemaal vreemde nieuwe regels en willekeur, de inkt is nog niet droog of er zijn al weer nieuwe regels.

Ook het nieuwe formulier waarin men wil weten welke restaurants en clubs, bars en websites, men bezoekt, motorbikenummer, simkaart registratie (Big Brother) voor alles legitimatiemoeten kunnen overleggen, etc etc, verbod op strandstoelen, jetski scams, borderruns etc, ik denk dat geen mens hier vrolijk van word.

Het is overduidelijk ondertussen een privilege aan het worden om je zuurverdiende centen uit te mogen geven in Thailand, dit is niet alleen mijn mening, maar ook van vele mensen die ik spreek.

Ikzelf en sommige van mijn kennissen gaan nu niet meer voor lange tijd naar Thailand. Als wij niet welkom zijn, dan zijn er nog wel een paar ander landen in de buurt waar wij wel welkom zijn. Een eventueel kort vriendenbezoek naar Hua -Hin Thailand (met 30 dagen visa exempt) is mooi genoeg, vanuit Cambodja of Filippijnen.

Dit alles wel met pijn in het hart want ik houd (hield) van Thailand en ik spreek Thai, maar het kan zo echt niet langer. Voor mij is de maat vol. Ik wil zonder stress op reis kunnen gaan.

Verder nog een waarschuwing voor mensen die niet aan de nieuwe regels kunnen voldoen. De ambassade hoeft u niet de 150 euro terug te geven. Daar heeft men automatisch bij aanvraag afstand van gedaan. Dan ook nog een onbruikbare vliegticket, reserveringen etc. en de schade loopt dan al lekker op.

Ik ben benieuwd of er meer mensen op deze blog zijn die ook dergelijke gevoelens hebben?

Ingezonden door Karel Hua-hin

31 reacties op “Lezersinzending: Zijn wij niet meer welkom in Thailand?”

 1. erik zegt op

  Ik woon hier en heb geen last van het aanvragen van een visum buiten dit land; daarop heb ik geen antwoord al doe jij het voorkomen dat geen enkele visum meer beschikbaar is in Den Haag.

  Binnen het land gaat de verlenging steeds sneller en gemakkelijker en dat vragenformulier vulde de ambtenaar vriendelijk in want ik had mijn bril niet bij me. Meer dan de kleur en kenteken van mijn scooter staat er niet op. De geluiden over dit formulier zijn verschillend dus generaliseren is niet juist in een land waar iedere ambtenaar eigen regels heeft.

 2. Mattheus zegt op

  Ik heb recentelijk – een maand geleden – nog via de visa centrale mijn Non immigrant O multiple entries visa gekregen via ambassade Den Haag. Geen enkel probleem gehad.

 3. Timo zegt op

  Beste Karel, ik heb mijn Non-immigrant-multiple-entry (jaar visum) 4 weken geleden in den Haag aangevraagd op dezelfde manier als voorheen in Amsterdam. Met ook met hetzelfde formulier en gegevens als voorheen. Problemen waren er absoluut niet. Ik had mijn paspoort retour binnen een week met visum. Je kunt gewoon naar Den Haag bellen vooraf en vragen wat je nodig hebt voor het visum.

 4. Willem zegt op

  Hallo,
  Verleden week mijn jaarlijkse verlenging aan gevraagd.
  Geen enkel probleem ondervonden vriendelijke ambtenaar heeft zelfs de formulieren voor mij en mijn vrouw in gevuld hoefde alleen handtekeningen te tekenen en klaar is kees.
  Geen nieuwe formulieren hoefde ik in te vullen alles bij het oude ik had 4 dagen te laat mij jaar verlenging aan gevraagd dus moest ik 4×500 thb betalen .
  Sakonakhon moet ik jaarlijks verlengen nooit problemen
  Mvrgr Willem

 5. Jochen Schmitz zegt op

  Ik woon nu 23 jaar in Thailand. 90 dagen 5 minutjes, jaarvisum 15/20 minuten heel erg vriendekijke mensen en ik heb in al die jahren nooit problemen gehad. 20 jaar Phukert 3 jahr Udon Thani

 6. Cor lanser zegt op

  Beste Karel,
  Het is nog steeds mogelijk om een visum Non-immigrant O multiple entry in Nederland aan te vragen.
  Alleen niet meer in Amsterdam, maar in den Haag kan het nog steeds.
  Ik doe het vanuit mijn luie stoel, via Visum plus kosten 29,95 euro https://www.visumplus.nl/
  Ik heb onlangs nog gebeld, en het is inderdaad zoals boven beschreven.

  Dus succes Cor

 7. Richard (ex-Phuket) zegt op

  Ik kan bovenstaand verhaal van Karel geheel onderschrijven. Onze ervaringen met immigratie zijn niet goed. Wij hebben bijna 20 jaar in Thailand gewoond. Nadat ik met pensioen gegaan ben, zijn we permanent naar Phuket vertrokken waar we een huis hadden. Het retirement visa was de eerste keer moeilijk te krijgen, hoewel alle formaliteiten onzerzijds in orde waren. Dankzij de medewerking van mijn ex-werkgever, nota ene de Thaise staatsolie maatschappij PTTEP (exploratie en productie divisie), kwam het uiteindelijk in orde. Een jaar later zou het wel makkelijkr gaan, althans dat zou je verwachten, want zowel mijn vrouw als ik hadden inmiddels de offieciele status van retirees in Thailand. Helaas, niets was minder waar. Het heeft ons 5 dagen van immense tegenwerking en frustratie gekost alvorens we de verlenging met een jaar kregen. Ik heb 10 x heen en weer moeten rijden naar het immigratie kantoor in zuid Phuket. Ons was ook het gevoel ten deel gevallen als expat niet meer welkom te zijn in het Koninkrijk. De verlenging een jaar later hebben we niet meer geprobeerd; we hebben Phuket inmiddels permanent verlaten.

 8. Miel zegt op

  Zit ook met wat vragen. Ik heb al jaren een condo in Th. maar ik ga uitsluitend naar daar voor 30 dagen of een twee maand visum waarna ik even uit het land ga etc. Moet ik ook al die documenten voorleggen? De TM30? Wat ik hier lees maakt mij toch wat ongerust. Hoe meer ik hier lees hoe onduidelijker het wordt.

 9. Rob Huai Rat zegt op

  Goed lezen is heel moeilijk voor veel mensen. Het Non-innigrant multiple entry is nog steeds te krijgen alleen niet meer bij consulaten, maar enkel bij de ambassade. En de verhalen over alle extra formulieren zou ik maar met flink wat zout nemen. Het zijn incidenten bij enkele immigratiekantoren. Ik woon al vrij lang in Thailand en heb nog nooit extra formulieren hoeven invullen bij mijn jaarverlengingen of 90 dagen meldingen. Af en toe vraagt men om een extra kopie van het een of ander. Ik voel me nog steeds net zo welkom als toen ik de eerste keer hier kwam 40 jaar geleden. Ook van het militaire bewind heb totaal geen last.

  • Willem zegt op

   Hi Rob ,
   Ben verleden week voor mijn nw jaar visa in Sakonakhon geweest geen mededeling over een legalisering van je inkomsten formulier van de ambasade
   Gr Willem

 10. HarryN zegt op

  Vraagje aan de bovengenoemde reageerders die hun jaarvisum hebben verlengd.: Is er jullie iets medegedeeld dat je vanaf volgend jaar je inkomensverklaring moet laten legaliseren bij het Min. van Buitenlandse Zaken in Bangkok??

  • Conimex zegt op

   V@HarryN, ik heb mijn verlenging begin deze maand gedaan, bij mij moest mijn inkomensverklaring gelegaliseerd worden, bij Buitenlandse zaken, het is er vrij druk, het duurde bij mij 5 uur eer dit geregeld was, het is overigens mogelijk om het met de post naar je (huis)adres te laten sturen, blijf je er op wachten kost het je 400 bht, per post is het iets goedkoper.

  • erik zegt op

   Dat is in Nongkhai al jaaaaren zo, de handtekening op de inkomensverklaring moet gelegaliseerd worden op Chaeng Wattana. Dus ga ik op 8 ton, dan heb ik daar geen last van.

 11. Fransamsterdam zegt op

  U en een aantal van uw kennissen gaan nu niet meer voor langere tijd naar Thailand. En u verwoordt niet alleen uw eigen mening, maar ook die van ‘vele mensen die u spreekt’.
  Zijn ze allemaal echt zo gestressed dat ze het niet meer aankunnen en voor de Philipijnen en Cambodja kiezen omdat u en de velen met u zich daar zoveel welkomer voelen, waar het allemaal koek en ei is en niets een zorgeloos verblijf in de weg staat, zonder scams, formulieren en legitimatieverzoeken?
  Of moet de TAT zich nu dood schrikken, nu een handjevol Nederlanders dreigt Thailand links te laten liggen?
  Nou, die liggen daar echt niet wakker van hoor, het aantal toeristen neemt elke maand toe met ongeveer het totale aantal bezoekers uit Nederland dat in een heel jaar Thailand bezoekt.
  En uw stelling dat ‘overduidelijk blijkt dat de lezers op Thailandblog het spoor ondertussen ook helemaal bijster zijn’ lijkt mij door de eerdere reacties reeds voldoende weerlegd.

  • Eddy zegt op

   Frans toeristen uit nederland zijn famileleden, voornamelijk kinderen, die hun vader bezoeken, dit zijn geen toeristen en het aantal europese , vooral belgen en nederlanders neemt sterk af, door alles wat hier wordt verteld. Vele hoteleigenaren klagen steen en been. En er bestaan wel degelijk problemen met hun visa aanvraag in Den haag.

 12. fernand zegt op

  Ik kom al 26j in Thailand ,hou heel veel van Thailand en zal er waarschijnlijk altijd blijven komen.Permanent wonen zal er denkelijk nooit meer van komen,alhoewel ik al enkele jaren een retirement visa kan maken en al 1 keer gedaan heb.Maar als we nu eens eerlijk willen zijn ,al die paperassen,hoeveel e r ook moeten zijn en dan nog geluk hebben bij sommige imigratie ambtenaren als ze die dag niet met het verkeerde been uit bed zijn gestapt.Van d e kosten zal ik niet mopperen,je wilt het of je wilt het niet.
  Maar toch stel ik al enkele jaren de vraag ,we komen hier allemaal met geld in onze zakken,de een al wat meer dan d e ander,sommigen kopen condo of huis,en je krijgt e r geen enkel recht meer voor,wat moet je dan nog meer doen of mee brengen om ook maar enigszins aanvaard te worden???
  Ik hoef niet te bedelen om mijn centen op te maken in Thailand,het is heus wel makkelijker wat visa betreft in de meeste omringende landen en dan nog goedkoper ook.Wordt ik dan beter aanvaard in die landen,ik denk het niet,allemaal zien ze ons al een wandelende ATM,maar voor mij scheelt het al een hoop als ik niet met die ongemakken hoef om te gaan.
  In d e toekomst ga ik gewoon naar Thailand zonder visa,mijn 30d is genoeg,ik kan me ook heel goe d vermaken in Vietnam of Cambodja,die landen worden beter en beter,ze hebben daar nu ook ALLES en zowat geen zever met visa,online 15$(zonder al die thaise zever) 1,3,6 maand single of multiple entry,aankomst luchthaven naar visa on arrival,betalen volgens je visa ,kwartiertje,half uurtje en klaar is kees.

  • jerryschele zegt op

   Fernand, je kunt niet naar Thailand gaan en verwachten aanvaard te worden door de plaatselijke bevolking. Beter is te aanvaarden hoe de Thais ons zien. Toeristen worden getolereerd, omdat ze geld in het laatje brengen. Is het geld op, dan vertrekken. Expats hebben weer meteen te verdwijnen, nadat ze hun kennis hebben overgedragen.
   Ik woon al 13 jaar in Rayong en heb dit niet zomaar bedacht. Mijn vrouw, een echte Thaise, onderschrijft dit volledig. Ze vindt dat er teveel buitenlanders (van de slechte soort) in haar land zijn. Je kunt aan alles merken dat Thailand ten allen tijde van de Thais moet blijven en probeer ze niet te vertellen wat ze beter kunnen doen, want dan krijg je te horen dat je “Thainess” toch niet begrijpt (en nooit zult begrijpen).
   Dus, wat je ook doet, je zult altijd als een soort tweederangs burger behandeld worden.
   Als je dit accepteert, blijven er nog heel veel positieve dingen over en is het hier heel goed toeven!

 13. John D. Kruse zegt op

  Heb vandaag met enige moeite bij Immigration Rayong het Retirement visum verlengt tot eind September 2017. De bank had na mijn aandringen, het bankboek toch niet ge-update naar de datum van vandaag, en dat viel de de beambte op. De garantie brief van de bank met hetzelfde saldo, stond wel op de datum van vandaag vroeg, 08.30 om concreet te zijn. Naar een Kasikorn Bank in Rayong gereden en geld bijgestort.
  Toen was het in orde. Moest wel opnieuw een nummertje trekken na de middag. En, kopietjes maken.

  Hoefde geen formulier in te vullen over waar we zoal eten, of inkopen doen etc., maar wel twee formulieren met de terms of permission and overstay penalties etc. Moest de condities lezen en de papieren tekenen. Dan, en dat is echt voor het eerst; kreeg mijn partner een formulier voor de neus gedrukt; “een Notification Form for Housemaster, die ze vervolgens in moest vullen, en ondertekenen. Dat terwijl ik een gele Tabian Ban heb, en een Thaise ID card van de gemeente. Om vier uur waren we weer thuis in Kram.

  • NicoB zegt op

   Het is niet anders, regel is, dat net als o.a. hotels je vrouw verplicht is binnen 24 uur na de aanvang van je verblijf in haar huis het formulier Notification Form for Housemaster bij Immigration in te dienen, mits ze huiseigenaar is. Indien niet tijdig ingeleverd kan ze een boete krijgen, ze heeft dus geluk gehad dat Immigration een oogje toe kneep. Het gaat hier dus om een verplichting van je partner/huiseigenaar. Het afschrift van die melding kun je het beste bewaren in jouw paspoort is het advies van Rayong.
   Het bankboek op de dag van de verlengingsaanvraag ook laten updaten, een kopie daarvan verstrekken aan Immigration, het bankboekje bij je hebben ter inzage en dat tesamen met de Saldo brief van de bank inleveren zal dat prbleem een volgende keer uiteraard niet meer geven.
   Volledige documentatie helpt, is het niet druk sta je na 15 minuten weer op straat met de jaarverlenging.
   NicoB

 14. jasper van Der Burgh zegt op

  Even voor de duidelijkheid: gezondheidsverklaring en bewijs van goed gedrag geldt uitsluitend voor de O-A aanvraag.

  Voor het multiple non-immigrant -O visum volstaan de gewone formulieren, zijnde:
  – volledig ingevulde visumaanvraag
  – 1 pasfoto
  – 150 euro CASH
  – bewijs van inkomen (loonstrookjes) of vermogen (min. 20,000 euro)
  – copie vliegticket
  – ingevuld reisplan non-immigrant

  Deze bescheiden, bij voorkeur met een glimlach overhandigd, voldoen voor een snelle en pijnloze afhandeling in Den Haag.

 15. Alex Bosch zegt op

  Ik ga dinsdag mijn single entry 60 dagen ophalen bij het Consulaat in Amsterdam.

  Als er mensen zijn die concrete vragen hebben, plaats ze dan hier of mail ze naar thaila..bl g (punt)[email protected] (even de naam van deze site invullen inclusief de punt nl) en ik zal ze daar stellen en terugkoppelen.

  Volgende week donderdag (29e met EVA) weer op reis voor vijf weken! Heerlijk…

  Alex

 16. John Castricum zegt op

  Ik woon al 11 jaar in Chiang Mai en heb nog nooit grote problemen ondervonden. Enige probleem is dat het erg druk is dus tijdig aansluiten. 90 dagen geen enkel probleem.

 17. rentenier zegt op

  Ik kreeg geen gehoor van Essen wat voor mij 1 uurtje rijden zou zijn en ik las dat b.v. Visumplus geen Non Immigrant Multiple entry O-visum meer kon bemiddelen zonder dat men zelf helemaal naar den Haag moet maar ik heb zojuist mijn nieuwe visum binnen, bemiddeld door Visumplus , met snelle service, BTW, service kosten + 150 Euro voor het visum, moest ik 204 Euro afrekenen . Ik heb geen ‘liefje’ of ben niet met een Thaise getrouwd maar heb uit een vorig huwelijk 3 kinderen die ook de Thaise nationaliteit hebben. Ik moest aantonen een inkomen van tenminste 600 Euro per maand te hebben, geen gezondheidsverklaring, slechts ’n enkele reis vanuit Dusseldorf (Finnair 375 Euro) Guarantor adres in Thailand 1 van mijn volwassen kinderen, het Guarantor adres in Nederland dat van nog in leven zijnde moedertje, mijn ‘destination’, het schoonouderlijk adres van mijn oudste dochter. Ik ben heel tevreden over Visumplus die al mijn e-mailtjes direct en vriendelijk beantwoorden. Laat u niet ontmoedigen. Mijn visum is op 22 sept 2016 ingegaan dus heel recent.

 18. Noel Castille zegt op

  Heb met de militairen ook helemaal geen probleem meer alles is veel rustiger en soms ook eerlijker ?
  Moest een retirement hebben had dat al 3 keer gekregen in mijn nieuw paspoort het oud verloren naar politie
  geweest en bewijs gekregen .
  Nu eiste men dat ik dat visum moet kunnen tonen anders moest ik maar terug naar Belgie om een nieuw
  aan te vragen ? Laat een papiertje zien (5000 bath) als je dit betaald alles is in orde niet betaald was woest
  mijn vrouw zegt geen probleem begint te bellen naar de familie ? Twee dagen later zegde ze alles zal in
  orde komen .
  Een week later stopt er een grote zwarte mercedes met een man met veel strepen en sterren en is met mij naar de immigatie geweest . Was juist een dag veel volk geen lege plaats ineens veel plaats nummertjes telden dus niet meer dezelfde papieren terug op de desk 5 minuten later alles ok .

 19. rob joppe zegt op

  Inderdaad heel herkenbaar elk jaar hetzelfde gelazer , steeds meer formulieren invullen dus verleden jaar maar een bureau ingeschakeld die ( moest ook 2 keer terug) om ons de frustratie te bespare En dat terwijl we al 10 jaar dezelfde trip maken er meer dan genoeg inkomen en/of geld op de bank is.
  Dit wordt ons laatste jaar helaas/ We houden het voor gezien we hebben steeds meer het gevoel niet meer welkom te zijn.

 20. leo zegt op

  Ik woon nog niet zo heel lang in Thailand. Zeg maar zo’ n anderhalf jaar. Ik woon in Udon Thani. De afgelopen periode uiteraard te maken gehad met de 90-dagen melding en deze week naar Immigration voor het aanvragen van een nieuw jaarvisum. Ik moet zeggen, tot op heden geen enkel probleem met Immigration hier. Allemaal uiterst vriendelijke medewerkers en zeer behulpzaam. Het aanvragen van een nieuw jaarvisum was binnen een half uur geregeld. En geen extra formulieren e.d. hoeven in te vullen. Alles werd uiterst professioneel en snel geregeld. Kan menig gemeentehuis in Nederland, met al zijn data bases en automatisering, nog een voorbeeld aan nemen.

 21. John Chiang rai zegt op

  Het verbaasd mij iedere keer opnieuw,dat een land die graag toeristen begroet,voortdurend veranderingen in hun visa bestemmingen aanbrengt. Wat jarenlang op verschillende consulaten mogelijk was,gaat opeens niet meer,en over de voordelen,of het waarom,hebben de meeste toeristen,begrijpelijk steeds minder begrip. Vroeger kreeg je bij een borderrun via de landweg opnieuw 30dagen,terwijl dit nu nog 15 dagen is. De genoemde 30 dagen is hoogstens nog mogelijk als men via de luchtweg in het land komt. Zelfs bij een non Immigrant O multiple entry(150 Euro) ben je na 90dagen vaak verplicht om Kilometers ver te reizen voor een z.g.n. borderrun. Terwijl je de laatste tijd allerhande berichten hoort,dat zelfs dat niet meer mogelijk is bij iedere grensovergang. Bij haast alle veranderingen die de laatste jaren hebben plaats gevonden,heb je inderdaad het gevoel,dat ze het toeristen alleen maar moeilijker maken,en zeker niet makkelijker. Een werkelijke verbetering zou bijv.zijn,als een toerist of een expat zijn verlengering kon krijgen op het plaatselijke ampheur,zodat hij niet genoodzaakt is vaak Kilometers te rijden,om de grens te bereiken voor een visarun of een Immigration. Toen ik vroeger, toen er nog geen EG was als Engelsman in Nederland woonde,kon ik mij voor een verlenging,of controle,gewoon bij de vreemdelingen politie melden, en deze instantie vindt je in haast iedere woonplaats. Ik ben nu reeds benieuwd wat de volgende verandering zal brengen,maar ben nu al haast zeker dat ook deze voor de toerist geen werkelijke verbetering zal brengen,waarbij zich de vraag stelt,voor wie überhaupt.

 22. Fransamsterdam zegt op

  De gemiddelde toerist komt met het vliegtuig en blijft niet langer dan 30 dagen.
  Voor deze groep is het gratis en zonder formaliteiten, behalve een stempel in je paspoort.
  Voor mensen die hier structureel langer willen verblijven kan het best zo zijn dat de regels strenger worden.
  Misschien is het binnenhalen van deze doelgroep geen speerpuntbeleid (meer), of zit er zelfs een zeker ontmoedigingsbeleid achter.
  Het zijn tenslotte niet allemaal van die brave burgers ‘zoals u en ik’ die redenen hebben om de voorkeur te geven aan een meer permanent verblijf in het Thaise Koninkrijk.

  • John Chiang rai zegt op

   De meeste toeristen die niet langer als 30 dagen blijven, komen inderdaad met het vliegtuig,en komen helemaal niet in contact met het thaiconsulaat om vooraf een eventueel visum aan te vragen. Ook om een Non Immigrant O multiple entry aan te vragen,is het niet strenger geworden,alleen maar lastiger,omdat men verplicht uitwijken moet op andere consulaten. Dat men met deze verplichte uitwijking de z.g.n. niet zo brave burgers ontmoedigd om nu niet naar het Thaise Koningrijk te komen,hou ik persoonlijk voor een fabeltje,of tenminste slecht doordacht.Veel brave overwinteraars,die zich goed gedragen,en veel geld achterlaten,zouden met een dergelijke maatregel precies zo bestraft en ontmoedigd worden,zodat hier de vraag ,,Zijn we niet meer welkom”een doorgaans passende vraag is.

 23. JACOB zegt op

  Begrijp al de ophef over visa,s en of onvriendelijkheid of moeilijk doen van de dienstdoende immigratie ambtenaren,ga 1 keer per jaar mijn retirement visa verlengen en om de 90 dagen even langs voor de bevestiging van het adres,nou de ruimte heeft airco,en staat koffie in de hoek en er is een toilet aanwezig,dus de tijd op het gemak doorbrengen,en het is niet anders.

 24. Bert Schimmel zegt op

  Cambodja heeft onlangs de visa regels ook veranderd, er is nu een 1 jaar retirement visa ingevoerd. Volgens een reactie op een Cambodjaans forum, gaat het aanvragen net zo gemakkelijk als andere 1 jaar visa’s, paspoort naar een reisbureau met visa service brengen, ca. 280 a 290 dollar betalen en binnen een week je paspoort weer ophalen. Je hoeft geen formulier met wat dan ook in te vullen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website