Beste lezers,

Ik ben van plan begin volgend jaar weer voor een half jaar naar Thailand (Isaan) te gaan, mits e.e.a. grotendeels genormaliseerd is.
Ik zoek een goede en betrouwbare reisverzekering met name voor ziekte en ongevallen etc.

Wie heeft ervaring met een goede maatschappij die ook klaar staat wanneer je ze echt nodig hebt?

Ik hoor graag.

Groet,

Quillaume

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Zoek goede reisverzekering voor ziekte en ongevallen”

 1. rob zegt op

  L.S
  Je kan gewoon een doorlopende reisverzekering afsluiten bij Univé,ik heb daar goede ervaring mee.
  Voor het hele jaar 55 euro met een maximaal verblijf in het buitenland van 180 dagen aan een gesloten.
  Eenmaal een tandarts vergoeding nodig gehad en was al geregeld voor dat ik weer terug was in Nederland.

  Ik kan het je aanbevelen.
  GR Rob

  • Rene Martin zegt op

   Zelf heb ik ook goede ervaringen met deze maatschappij. Begin van dit jaar moest ik een reis annuleren ivm ziekte en binnen de kortste keren was het geld op mijn rekening gestort.

  • Geert zegt op

   Is die verzekering ook mogelijk voor de belgen

   • rob zegt op

    Zou je even kunnen uitzoeken ,maar ik denk het wel .
    Zolang je maar je premie betaald zal het geen probleem zijn .
    Je valt onder de EU dus ze kunnen je denk ik niet weigeren .
    De premie is 55 euro per jaar ,per persoon ,
    Met een maximaal verblijf van 180 dagen aan een gesloten.
    GR rob

 2. Caspar zegt op

  Heb al 12 jaar een doorlopende reisverzekering bij OHRA , maar kan het je niet aan bevelen heb al 5 x gebeld en wacht al een maand voor een bewijs van een reisverzekering om aan te tonen bij binnen komst Thailand.
  Wacht nog steeds zetten je in de wacht 20 minuten dan 2 x doorverbonden met de verkeerde persoon, ben het een beetje zat met die OHRA verzekering.
  Dus geen OHRA meer en ook niet aan te bevelen !!!

  • Case zegt op

   Voor mij ook geen OHRA. Wilde niet zwart op wit bevestigen dat in geval van overlijden van 1 der ouders vrouw en man retour NL zouden kunnen komen ivm uitvaart ed. “Maar dat regelen we wel” was de enige geruststelling.
   Daarna naar CB, betaalt ook meteen na telefonische declaratie. Bewijs moet enige tijd beschikbaar gehouden worden.

 3. De laender g zegt op

  De beste reisverzekering die u kan nemen is VAB voor 1 jaar 500 euro

 4. Yves zegt op

  Dhr. De Leander raadt VAB reisverzekering aan… Ikzelf heb echter slechte ervaringen met deze maatschappij. Ikzelf had een “frozen sholder” en ben ermee naar een hospitaal geweest in Thailand waar ik toen al langere tijd zat. Na het indienen van de betaalde rekeningen bij VAB kreeg ik de mededeling dat ze niet tussenkomen omdat dit een reeds besttande aandoening was, hoewel ik voordien nimmer ook maar enige last van mijn schouder heb gehad. De maatschappij heeft dus een dokter in dienst die moet proberen zoveel mogelijk claims af te wimpelen… Amerikaanse toestanden dus bij deze verzekering!

 5. Deze vraag is een beetje te vergelijken met: in welke supermarkt koop ik de lekkerste sinaasappels? De ene keer hier en de andere keer daar.
  Maar ook hier geldt: alles heeft zijn prijs. Een lage premie betekent vaak uitgeklede voorwaarden.

 6. Jan S zegt op

  Ik ben zeer tevreden over Centraal Beheer.
  Vergeet niet dat een reisverzekering de eventuele meerkosten bij ziekte en ongeluk alleen vergoed die de Nederlandse verplichte zorgverzekering niet dekt. Zelf heb ik DSW en die vergoed de duurdere medicatie hier in Thailand ook. Vandaar dat ik voor ziektekosten niet aanvullend verzekert ben. Wel voor alle onverwachtse dingen die me kunnen overkomen als ik de straat oversteek, plotseling terug moet keren wegens familie omstandigheden. Ik heb dan ook gekozen voor een combinatie met annuleringsverzekering.
  Op Google is het goed te vinden wat de voorwaarden en premies zijn.

 7. Willy zegt op

  Ik heb verzekering bij Europ Assistence. En betaal 220 euro /jaar. Hierbij zit ook wagen met vervangwagen in België inbegrepen. Vorig jaar in ziekenhuis gelegen en ondertussen verviel mijn visa en vlucht naar België. Zij hebben alles geregeld, mocht na ontslag nog 3 weken aansterken in m’n Condo. Taxi om naar luchthaven te rijden, 1e klas ticket en in Zaventem ook taxi om mij naar huis te brengen.

 8. Thomas zegt op

  Ikzelf heb sinds enige jaren Aegon, uitgezocht via Independer nadat me duidelijk was geworden dat een doorlopende reis/anuleringsverzekering bij SNS bank maar maximaal 45 dagen dekt [Hoezo ze het doorlopend noemen is me een raadsel].
  De langste aaneengesloten dekkingsperiode is maar 180 dagen en aangezien ik toch niet langer ga maar wel zeker 5 maanden ben ik dus overgestapt.
  Dit jaar heb ik een ticket dat geanuleerd was omdat ik het niet kon gebruiken door dat mijn eerste ticket was verschoven terugbetaald gekregen omdat LION AIR Indonesie helemaal niet reageerd op mail om terug te betalen, voor mijn terugreis naar Nederland is mijn ticket verschoven naar Juli en moest ik bijbetalen, dit is ook netjes betaald en tandartskosten die ik heb gemaakt werden ook vergoed nadat ik aangetoond had dat ik daar niet voor verzekerd was bij mijn ziektenkosten verzekering.
  De premie is 7 eurie per maand en dan heb je wereld dekking all-risk.
  Heb wel bericht van hun gekregen dat vluchten geboekt na , ik meen 31 maart niet meer gedekt zijn als het door corona komt.

  • Rene Martin zegt op

   AON heeft een reisverzekering voor 360 dagen maar ik weet niet hoe goed die is.

 9. Erik zegt op

  ” Ik zoek een goede en betrouwbare reisverzekering met name voor ziekte en ongevallen etc….”

  Je zegt niet of je in NL of in BE woont. Heb je een NL zorgverzekering dan dekt die in beginsel alle calamiteiten tegen NL prijzen en dat kun je met een module uitbreiden tot internationale tarieven. Daar kan ook repatriëring bij zitten. Ik denk dat deze zorgpolis optie nummer EEN is bij reizen naar Thailand vooral omdat de Thaise overheid een verklaring vraagt dat je voor alle kosten en corona bent gedekt.

  Een reisverzekering die ook medische kosten dekt is dan een beetje dubbel-op behalve als het om repatriëring gaat in geval de zorgverzekeraar dat niet verzekert. Ik adviseer je eerst de zorgpolis eens goed na te lezen op de voorwaarden ‘buitenland’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website