Lezersvraag: Is dit medicijn makkelijk te krijgen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
1 december 2019

Beste lezers,

Eind januari gaan mijn man en ik weer drie weken naar Thailand, heerlijk vooruitzicht.

Mijn man heeft soms bepaalde medicijnen nodig: ciprofloxacine. Tabletten 500 mg. Het is twijfelachtig of hij “voor het geval dat“ medicijnen mee krijgt van de huisarts hier. Weet iemand of dit medicijn te verkrijgen is in Thailand en zo ja hoe? Vrij via de apotheek/drogist of via arts in het ziekenhuis?

Het zou een gerust gevoel geven als het in geval van nood te verkrijgen is.

Dank voor het meedenken.

Groetjes,

Marjan

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Is dit medicijn makkelijk te krijgen in Thailand?”

 1. Kees zegt op

  Ik vind het raar dat uw huisarts dat niet meegeeft. Ik ben pasgeleden naar Thailand geweest en heb van mijn huisarts zonder probleem Amoxicilline meegekregen voor het geval ik koorts mocht krijgen. Hij drong er zelfs op aan dat ik dit meenam.

 2. Erik zegt op

  Volgens deze site wel: https://forum.thaivisa.com/topic/962699-ciprofloxacin-anyone-taken-it/

  Ik heb de commentaren gelezen en denk dat het verstandig is dat jouw NL huisarts je adviseert over de dosering. Het doosje met het voorschrift van de arts/apotheek meenemen naar Thailand is ook zinvol.

 3. Willem zegt op

  ciprofloxacine is een vrij gebruikelijk antibioticum. Zoals hier in Thailand te doen gebruikelijk kun je antibiotoca bij iedere apotheek zonder recept kopen. Ik zou me daarom geen zorgen maken over de beschikbaarheid in Thailand. Ze eten het hier als snoepjes. Raar maar helaas waar.

 4. Jan Nongbua zegt op

  Ciprofloxaccin overal bij farmacy verkrijgbaar zonder recept.

 5. philippe zegt op

  Beste,

  Bij de Fascino apotheek zijn bijna alle antibiotica te verkrijgen.(geen namaak)
  In Europa is men wat spaarzamer met het voorschrijven van deze soort antibiotica omdat men ze graag als reddingsmiddel (reserve)zou houden indien er resistentie zou optreden tegen de meest voorkomende antibiotica (amoxiline,doxycicline…) die dagelijks voorgeschreven wordt , echter in Thailand zijn de Fluorchinolonen waaronder Ciprofloxacin valt over de toog te verkrijgen zonder voorschrift.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website