Lezersinzending: Zo kan het ook!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
25 april 2019

Ruim 28 jaar geleden kwam ze naar Nederland. Komend uit een klein dorp 2 uur ten noorden van Chiang Mai. Als dochter van de burgermeester wilde ze de wijde wereld in. Ondernemend net zoals haar familie, zag ze dat er meer mogelijkheden waren dan in de dorpsgemeenschap.

Na haar opleidingen zag ze haar kans en de liefde bracht haar naar Nederland. In Nederland gekomen en dat weten we, heb je niets aan deze opleidingen (universitair)en de taal was natuurlijk ook een probleem. Tijdens het opvoeden van haar zoon, leerde ze Nederlands en beheerst de Nederlandse taal uitmuntend. Als verzorgende werkte in diverse zorginstellingen.

Maar er was meer en ze volgde een opleiding als gezondheidscoach met diverse andere opleidingen. Enkele jaren gewerkt en het begon te kriebelen. Want uitdaging moest ze hebben. Thuis zo geleerd en ze begrijpt dat stilstand is achterstand. Ze zag dat stoelmassage in opgang was vanuit de Verenigde Staten en dit bracht haar op een idee. Ze volgde deze opleiding en kreeg mooie opdrachten bij diverse overheidsinstellingen, zoals de rechtbanken, politie en onderwijs en ook ziekenhuizen. Maar ook kleinere bedrijven. Daarbij werd ze ook uitgenodigd bij evenementen voor de stoelmassages en zelfs in openbare gelegenheden zoals winkelcentra. Want stoelmassage is overal toepasbaar. Inmiddels heeft ze al enkele medewerkers ,zodat ze zich meer kan richten op het ontwikkelen van het product en acquisitie.

Regelmatig werd haar thuisland bezocht en ze zag dat bij goed opgeleide mensen, werkloosheid de boventoon voerde. Daarbij ziet ze een kans om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van medewerkers in bedrijven. Dit overwegend ging ze een marktonderzoek doen en samen met studenten van hogescholen uit Nederland en Thailand een introductie op een Trade fair in Bangkok.
En binnenkort 13 en 14 mei 2019 volgt een presentatie op een bijeenkomst van wellness business op Phuket,waar ze haar product mag presenteren. Uit alle delen van de wereld komen vertegenwoordigers van wellness centra en hotelketens en andere bedrijven daar bijeen.
In tussentijd opende ze een kantoor in Chiang Mai van waaruit ze haar missie: werkgelegenheid voor landgenoten en een bijdrage aan de gezondheid voor werknemers, uitdraagt.

Facebook: www.facebook.com/benjachairmassage/
Website: www.benjachairmassage.com

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersinzending: Zo kan het ook!”

 1. Huub van Riel zegt op

  Leuk ondernemingschap, ga zo door

 2. Martin zegt op

  Zo kan het dus ook. Ook een groot contrast met mensen uit een gehucht met rijstboeren.

 3. Han zegt op

  Noi is een heel bijzondere dame, altijd keihard werken en heel nieusgierig naar alles om haar heen.
  Ik heb haar leren kennen toen ik nog in nederland woonde en zij zat altijd vol nieuwe ideeen en plannetjes. Sommigen mislukten, maar daar liet ze zich niet door uit het veld slaan en probeerde weer wat nieuws. Evt aanvullende studies van een paar jaar liet ze zich niet door uit het veld slaan,
  Diverse malen heb ik haar gewaarschuwd dat ze het iets rustiger aan moest doen omdat ze tegen een burn out aan zat maar ze is ook behoorlijk koppig en ging gewoon door.
  Dit is haar nieuwste project omdat ze op termijn ook weer in thailand wil gaan wonen bij haar familie in de buurt, ik wens haar heel veel succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website