Lezersinzending: Tweede poging afreis naar Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
2 februari 2021

Op 20 oktober 2020 wilde ik naar Cambodja afreizen vanuit Brussel met Qatar Airways maar mocht in Seoul niet verder omwille van een ongetekend covid attest en moest terug naar Brussel. Geen vergoeding.

Een verwittigd man is er 2 waard, dus deze keer had ik 2 covid attesten op zak. De eerste test had ik laten afnemen op woensdag bij een Medina Lab en ben de dag erna teruggegaan om een attest op te eisen op origineel papier en getekend en gestempeld. Na wat uitleg hebben ze mij die dan meegegeven.

Daarboven was ik woensdag namiddag nog eens naar Zaventem gereden voor een sneltest (resultaat na 6 uur). Attest via een pdf file via e-mail, maar dit formulier zeg er al iets beter uit, toch nog gaan laten authentiseren bij de huisarts. Naast mijn jaarlijkse reisverzekering nog de aangeboden Covid verzekering van Forte voor 20 dagen aan 90 USD aangegaan.

Op donderdag 27 januari met de trein naar Amsterdam gereden met 2 verklaringen op erewoord op zak. Geen probleem, geen controles. Dan een nachtje in een hotel op Schiphol.

Op vrijdag stond ik heel vroeg aan de incheck balie voor Singapore Airlines. Had niet zoveel moeite moeten doen want ik stond er alleen. Geen files, geen volk. Er waren uiteindelijk 7 passagiers aan boord, 3 in business class en 4 in economy. Ik zag een vlucht vertrekken van United, ook geen volk.

In Singapore was alles goed georganiseerd, ingepakt personeel brachten ons van a naar b. Ik mocht de 10 uur wachttijd in een geboekt airporthotel doorbrengen.

Op de laatste vlucht naar Phnom Penh was er meer volk, misschien 50 man. In Phnom Penh begon het circus: eerst in een file door de temperatuur controle, dan formulieren nakijken (covid attest en verzekering). Daarna deposit van 2000 USD cash, immigratie, valies, covid test  en 45 minuten wachten op de bus die een lading passagiers afzette bij een Chinees hotel niet ver van de luchthaven. De reiziger zelf bepaalt niet de keuze van het hotel. Gelukkig heb ik een nieuw hotel, grote kamer, airco, balkon (Tianyi hotel). Maar het eten is Chinees met stokjes!!! Internet connectie valt mee. Grote 50 inch tv met alleen Chinese zenders. Kost 90 usd per dag met 3 maaltijden inbegrepen. Hier zit ik dan voor 14 dagen, een luxe gevangenis.

De eerste actie na mijn bevrijding is een kapper bezoeken…

Nogmaals, indien je naar Phnom Penh wil, vlieg dan over Singapore.

Nodig is een Bussines visum (geen tourist visum), origineel Covid attest, Forte verzekering, 2000 usd cash en 2 weken geduld.

Ingezonden door Herman


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 12 votes.
Please wait...

2 reacties op “Lezersinzending: Tweede poging afreis naar Cambodja”

 1. RobHH zegt op

  Het doet mij heel stiekem genoegen dat hier nu eens iemand omschrijft dat een bezoek aan één van de buurlanden van Thailand ook niet echt gemakkelijk te noemen is op het moment.

  Eerlijk gezegd heb ik er weinig hoop op, maar misschien snoert dit die mensen de mond die het altijd nodig vinden om af te geven op Thailand voor wat betreft het Covid beleid aldaar.

  Blijkbaar willen de buurlanden ‘ons geld’ ook niet. Blijkbaar staan ze daar ook niet te wachten op geïmporteerde Corona besmettingen. Duidelijk genoeg zit gewoon de hele regio op slot en moeten we pas op de plaats maken tot deze ellende achter ons ligt. Of met de nodige voorbereidingen en beperkingen afreizen.

  Succes in uw hotel in Pnom Penh. Die twee weekjes komen vanzelf wel weer om.

 2. Bert zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website