Lezersinzending: Tuintjes kijken in Udon Thani

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
6 januari 2021

Ditmaal tuintjes kijken in Thailand en wij willen onze tuin graag delen met de lezers van Thailandblog. Het gaat om een zeer ruime dakterras van 10 meter bij 10 meter (100 m2) boven de eetzaal van onze Japanse Hollywood woning aan het natuurmeer Nong Bu (Huisjes kijken in Thailand nummer 2) in de stad van Udon Thani.

Het geheel is aangekleed met verschillende planten en struiken en een zeer grote waterval, wat het groene dakterras compleet maakt! Het geheel is nog in ontwikkeling en ik wil mijn tijd ervoor nemen om alles 101% te krijgen gezien de rest van het totaal.

Ook mijn vrouw heeft de groene vingers en samen zijn wij dan ook vaak in verschillende tuincentra en kwekerijen te vinden. Achter de waterval wil ik een groene wand maken van diverse soorten en maten plastic planten omdat daar de stopcontacten en stroomleidingen/verbindingen zitten, en ik geen problemen wil. Maar deze combi van verschillende uitvoeringen en kleuren, maakt het zeer speels, druk en oerwoudachtig. Helemaal als het donker is dan komt alles veel beter tot zijn recht met de sfeerverlichting en optimale privacy.

Ik denk er nog over na om een Jacuzzi te plaatsen, dit zou ideaal zijn gezien alle verdere aanwezige exclusiviteit.

Ingezonden door Pieter uit Udon Thani


» Laat een reactie achter


Rating: 4.43/5. From 7 votes.
Please wait...

7 reacties op “Lezersinzending: Tuintjes kijken in Udon Thani”

 1. Bram zegt op

  Beste Pieter,
  Ik vind het echt heel mooi wat je ervan gemaakt hebt. Het is inspirerend. Zelf heb ik een grote tuin van 40 bij 50 meter met een oud Thais tuinhuisje. verder staan er wat verschillende bomen in maar ben op zoek naar goede ideeën. Mijn huis staat op een hoek met een klein meertje aan de overkant. Ik hoop dat Thailandblok hier een vaste rubriek van maakt. Ik heb zelf natuurlijk al wat ideeën maar moet de tuin nog inrichten en laat dan beslist de mogelijkheden toe die anderen al hebben toegepast. Als ik Thailand weer in mag zonder de verplichte quarantaine ga ik er zeker mee aan de gang. Ik hoop op een veelvuldig vervolg van “Tuintjes kijken”
  Nog veel plezier van je dakterras tuin
  Met vriendelijke groet
  Bram

  • Pieter, zegt op

   .
   Bedankt voor je compliment Bram’ maar het dakterras staat nog in de kinderschoenen, omdat er eerst andere prioriteiten waren ‘ om het multifunctioneel megapand wat bewoonbaar te maken’ Het dakterras heeft geen haast maar is zeer positief om daar tijd in te steken’ omdat het een prachtige (groene) hobby is’ wat je naar eigen inzicht kan realiseren’ Een tuin van 40 bij 50 meter is wel heel erg groot’ Maar… alles is beter dan nutteloos en uit verveling in de kroegen te hangen! Als je weer in Thailand bent, wil ik je tuin wel eens zien, en ideeën met je delen’

   Groet Pieter,

   • Bram zegt op

    Daar ben ik zeker voor in en zal je beslist uitnodigen. Jullie kunnen een paar dagen bij ons logeren want we komen uit het Zuiden ( Hatyai/Songhkla)
    Groet van Bram

    • Pieter, zegt op

     .
     Goedemorgen Bram’ Bedankt voor je uitnodiging’ heb het even opgezocht Hat Yai ( Thai : หาดใหญ่ ) Wij hebben veel van Thailand gezien’ in al die jaren maar we zijn nog nooit in het diepste zuiden geweest’ Dus een uitdaging om daar eens te kijken en jullie te bezoeken. Bedankt hiervoor!

     Groet Pieter

 2. Rys Chmielowski zegt op

  Ja, daarvoor ga je ook naar Thailand: tuintjes kijken. Zoveel exotische planten en bloemen zijn telkens weer een lust voor het oog. Mijn complimenten voor deze nieuwe serie op Thailandblog!

 3. Ralph van Rijk zegt op

  Beste Pieter ,
  Jullie hebben aardig je best gedaan met de beplanting van het dakterras , vooral die hangplanten geven extra sfeer en schaduw.
  Ook wel makkelijk dat het meeste in potten staat zodat het altijd te varieren is.
  Complimenten , ziet er mooi uit.
  Hopelijk vinden jullie eerdaags een koper voor jullie prachtige en aparte woning aan het Nong Bu meer.
  Succes en het beste met je gezondheid ,

  Ralph

  • Pieter, zegt op

   .

   ‘We doen ons best Ralpf’ om alles meer dan perfect te maken’ en ja daar kunnen planten een positieve rol in spelen wat de verkoop zeker zal doen versnellen als alles naar mijn zin is ‘ Heb alvast wel een advertentie gezet'( https://www.overwinteren-in-thailand.nl/te-koop-thailand/japanse-villa-met-hotel-optie-tekoop/ ) omdat Nimnuan de bouwkavel van 610 m2 wil verkopen’ en ik daar een Patiowoning op wil laten bouwen’ (je kunt maar in 1 woning wonen Haha’) Ze zijn nu bij ons in de straat bezig om een Resort te maken” en aan de andere kant van het natuurmeer zijn ze met een woning bezig’ Dus nog even en alles is volgebouwd’ Haha’ Als je de volgende keer bij ons komt, herken je het niet meer terug!

   Groet Pieter,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website