Ik wilde melden dat er een professionele rijschool is van Honda. Dit is super goed zeker te vergelijken met eisen in Nederland. Mijn vriendin heeft nog nooit een motorbike bestuurd en ik heb het geprobeerd te leren maar ze is zo onzeker, ik vond het onverantwoord om het zelf te doen.

Namelijk de eerste keer reed ze gelijk de bossen in, ze vergat dat er remmen op zaten. Ik vind dat iedereen verplicht is hier of op gelijkwaardige plaats het moet leren.

Nu weet ik dat ik niet altijd positief ben hier op Thailandblog. Maar ik vind als iets positief moet ik het ook laten weten. De leraren zijn echt professioneel en ze letten echt op alles. En ze spreken zeer goed Engels dat is ook gemakkelijk voor mijn vriendin. Als iets niet goed is laten ze je het weten, dit is het tegenovergestelde van wat ik hoor van het onderwijs.

Het kost ook echt niks twee dagen van 8.30 tot 17.00 uur met korting 1000 baht normaal kost het 2000 baht. Nog niet duur zeker gezien wat je krijgt voor het geld en de super locatie en accommodatie.

Ze hebben hier een locatie daar kan Thaise overheid van dromen totaal niet te vergelijken waar je je rijbewijs moet halen.

Ze hebben hier ook een soort crossbaan gedeelte dat ze dat ook leert. En je bent notabene ook nog verzekerd bij ongelukken en ziekenhuis.

Ik heb voor mijn vriendin haar gelijk aangemeld voor twee cursussen zekerheid voor alles. Nu nog hetzelfde maar dan voor auto dat zou top zijn, wie weet.

Maar ik hoorde dat dat gepland is aan het eind van het jaar, zeker weten dat ze daar dan ook naar toe gaat.

Groetjes,

Rob

Er is eenHonda Safety Riding Park in Chiang Mai en op Phuket


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Lezersinzending: Professionele rijschool van Honda”

 1. Henk zegt op

  Wij (mijn Thaise vrouw en ik) zijn in 2008 definitief in Thailand gaan wonen . Ik ben in Chon Buri naar het buro geweest waar ik zowel mijn theorie als mijn praktisch gedeelte heb gehaald .Natuurlijk belachelijk wat je daar aan praktijk krijgt maar ik had 40 jaar rijervaring als beroepschauffeur .
  Nu mijn vrouw nog :we zijn naar een rijschool gegaan waar ze 40 lesuren zou krijgen en inclusief rijbewijs kostte dat 4000 Thais Baht .Na 10 lesuren kwam ze thuis met de mededeling dat ze de maandag erop naar Rayong zouden gaan met een hele groep om daar hun rijbewijs te gaan bemachtigen .Op mijn vraag waarom naar Rayong was het antwoord ::Daar slaagt iedereen ,en inderdaad maandag kwam ze thuis met het nieuwe rijbewijs en had er tevens haar motorrijbewijs bij gehaald..Dus meteen in onze auto om haar kunsten te laten zien .En inderdaad ik had het na 100 meter gezien en stond met knikkende knieen langs de auto .Rijschool weer opgebeld en die heeft haar de resterende 30 uren nog wat bijgeleerd maar in onze auto rijden was nog onverantwoord .Weer rijschool gebeld en die is 20 lessen samen met mijn vrouw in onze auto verder gaan oefenen .Na die tijd stap ik met een gerust hart bij haar in de auto . Beter en gemakkelijker is het misschien dat ze het rijbewijs aan de Thaise mensen bij een zak rijst geven…onverantwoord om op deze manier een rijbewijs te schenken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • theoS zegt op

   Mijn zoon is ook naar Rayong geweest om zijn rijbewijs te halen (verleden jaar) en na twee maal zakken haalde hij het met de derde keer. Als zij dat zomaar mee kreeg heeft zij of de rijschool ervoor betaald. Een neef van mij en net zo oud als mijn zoon heeft zijn rijbewijs (zonder examen te doen) gehad van zijn rijke grootmoeder die daar Baht 5000- (vijfduizend) voor betaald had. Daarna kocht zij een splinter nieuwe auto met automaat voor hem en leerde hij van zijn vader hoe te rijden met dat ding. Kwam vol trots bij mij thuis om dat ding te laten bewonderen. Hij rijd er dagelijks mee rond in Bangkok waar hij op school gaat. Ja, zo gaat dat nu een maal in Thailand, altijd zo geweest.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. Henny zegt op

  Rob,
  interessant zou zijn te weten of dit ‘rijbewijs’ geldig is voor 1 week, 1 maand, 1 jaar …. etc.
  alsook of het alleen in Thailand geldig is of ook gehonoreerd wordt in andere Indo China naties
  or…. where-ever !.?

  Henny.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. bob zegt op

  De vraag reist waarom niet meer van dergelijk scholen met die prijs. Alsje het vergelijkt met het armoedige zooitje hier in Banglamung. Daar kan men nog wat van opsteken. Mijn partner is zojuist geslaagd voor zijn autorijbewijs na 20 uren les ergens nabij na-jomtien Soi Chaiapruek 2. En dan nog geeneens in een lesauto met de leraar ook met rem en gaspedaal. Geen wonder dat men zo slecht rijdt. En dan nog niet gesproken van het leren van de verkeersborden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. 't zonnetje zegt op

  Beste Rob,
  Het is ronduit een lachertje als je rondjes rijden wil vergelijken met de Nederlandse eisen!
  Mijn vrouw heeft het eerst in Nederland gehaald, daarna in Thailand en het eerste wat ze zei was het zou goed zijn als hier ook een betere scholing kregen, maar als je bedoeld dat het een vooruit gang is met aantal jaren geleden heb je enigszins gelijk.
  Maar ja het is Thailand en na het halen er weer een roulette ervan maken. Daarbij gezegd dat ook hier in Nederland ze er dan wel wat van kunnen, de pakkans is hier groter en de boetes ook maar voor sommige is dat ook een bijzaak (jammer) 555 en gaan zo weer verder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website