Ieder Pasen dwalen mijn gedachten weer af naar Weera (haar eigenlijke naam was Weeraporn), een Thaise vrouw waarmee ik 4 maanden getrouwd ben geweest. Nu hoor ik u denken “wat heeft dat met elkaar te maken”. Deze blog is speciaal bedoeld voor die mannen die, net als ik, in de Thaise droom geloofden.

Ik, een man van 60 jaar oud, drie jaar gescheiden en weer toe aan een nieuwe relatie, ontmoette Weera voor het eerst op Thai Love Link. Een prachtige vrouw van 44 jaar oud uit de Isaan (Sisaket). Goede baan bij één van de “Healtcenters” in Bangkok (Klong Toei). Na zes maanden met haar te hebben “gechat” en “geskypt” stapte ik op 12 december 2010 op het vliegtuig naar Thailand.

Daar stond zij dan, in haar verpleegstersuniform, mij op te wachten bij uitgang 3 (meetingpoint) op Suvarnabhumi Airport. Mijn Weera was, met het knotje in haar donkere haren, het toonbeeld van mijn betere-ik. Wij hadden het al over trouwen gehad en ze had mij informatie gezonden welke documenten ik moest meenemen uit Nederland.

Mijn Weera had een compleet programma van twee hele weken in elkaar geknutseld. De volgende dag al naar de Nederlandse Ambassade voor het ”Certificate of Capacity to Contract Marriage”. Dat was binnen een halve dag voor elkaar. Met dit “Certificate” naar het vertaalbureau tegenover de Ambassade om het te laten vertalen in het Thais. De dag daarop volgend naar “Ministry of Foreign Affairs” in Chang Wattana voor de legalisatie. Ja u raadt het al, binnen 4 dagen getrouwd in de Amphur BangRak, de plek bij uitstek, waar vele “farangs” letterlijk en figuurlijk het (huwelijks) bootje in gaan.

Weera had een huis in een “Mo Baan” in Bangpli. Gekocht voor vier miljoen Thai Baht met een hypotheek voor hetzelfde bedrag met een maandelijkse annuïteit van 28.000 Thai Baht. Ze had een schuld bij de Gouvernement van 600.000 Thai Baht. Aflossing 16.000 Thai Baht per maand, maandelijks in te houden op haar loon. Ze bleek twee dochters te hebben die studeerden aan een “Privaat School” (Scared Heart) in Bangkok. Kosten 20.000 Thai Baht per maand.

Weera had, voor Thaise begrippen, een goede baan. Zij zat bij de overheid in functiegroep 8 met een loon van meer dan 30.000 Thai Baht per maand. U voelt hem al. Haar loon was bij lange na niet voldoende om haar kosten te betalen. Vanuit mijn diepgewortelde liefde en genegenheid voor haar sprong ik bij. Meer dan 1 miljoen Thai Baht in vier maanden. Ik was voor haar niet meer dan een vleesgeworden ATM.

Op vrijdag 22 april 2011 van Weera gescheiden in de Amphur van Samut Prakan. Op 23 april 2011 gedesillusioneerd naar Nederland terug. En op 24 April 2011 eerste Paasdag weer terug in Nederland.

De Matteüs-Passion schalt nu weer door de kerken en het kruis van Jezus wordt weer afgestoft. Telkens eindigt deze vrome mijmering met hetzelfde beeld: hoe kon ik zo’n kl**tzak zijn. Geloof mij, dat is ook een vorm van lijden.

Ingezonden door Ronald 


» Laat een reactie achter


29 reacties op “Lezersinzending: ‘Pasen’ een Thaise droom die in duigen viel”

 1. Rob zegt op

  Hallo Ronald,

  ” Er zijn geen betere lessen dan levenslessen.” Gr. Rob

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +53 (obv 53 stemmen)
 2. Bert Brouwer zegt op

  Welkom in de Efteling om het hoofd te stoten aan een niet bestaand sprookjesboek. Wij mannen kunnen naief zijn, heel naief.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +67 (obv 67 stemmen)
 3. Fransamsterdam zegt op

  Je bent natuurlijk geen kl**tzak, maar alleen te goed voor de Thaise wereld.
  En trouwen met iemand met wie je nog nooit samen een hap hebt gegeten of gedronken…
  Gelukkig ben ikzelf nogal een butterfly, ik raak niet zo snel tot over mijn oren verliefd.
  Als ik per ongeluk wel eens tegen een meisje zeg ‘I love you’, dan herstel ik dat meteen in ‘I like you’.
  Dat is mooi genoeg vind ik.
  En ergens heb ik altijd in mijn achterhoofd: Wees goed voor de wereld en begin bij jezelf!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +89 (obv 89 stemmen)
 4. Khun Peter zegt op

  Beste Ronald, iedereen stoot zich weleens aan dezelfde steen. Noem het leergeld. Je zal de eerste en de laatste niet zijn. Meestal uitgegeven om voor jezelf een sprookje in stand te houden die niet bestaat.

  De belangrijkste tip voor jou en toekomstige ‘slachtoffers’: Vraag je altijd af of je hetzelfde in Nederland zou doen? Ga je in Nederland trouwen met een vrouw die je niet kent of nooit in het echt gezien hebt? Ga je in Nederland 30.000 euro in een vrouw investeren die je nauwelijks kent?

  Desondanks toch een Vrolijk Pasen!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +55 (obv 55 stemmen)
 5. leon zegt op

  Vrolijk pasen iedereen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 6. Henk zegt op

  Sorry hoor maar hoe dom kan je zijn,
  Trouwen met iemand die je pas 4 dagen kent en 16 jaar jonger is en dan ook nog even 1 miljoen bath geven in 4 maanden tijd pffff

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 7. Corretje zegt op

  Pas nog een mannetje ontmoet hier in Bangkok. Net trerug uit Esan.
  Mijn vrouw hoorde z’n verhaal begrijpend knikkend aan, wij dronken gedrieen een kopje koffie. Zij kent de stories wel.
  Hij ontvouwde z;n bankboekje. Van 3 miljoen in drie maanden op O !!!
  Ineens sprong hij op “Bandits” riep hij “Bandits”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 8. NicoB zegt op

  Een aantal niet zo handige beslissingen genomen.
  Toch m’n complimenten dat je er al na 4 maanden achter was dat je een vergissing hebt gemaakt.
  Niks echt ergs aan de hand, ruim 1 miljoen Bath geïnvesteerd voor een absoluut geweldige levensles, dat was dus alles met elkaar een zacht, Paas, eitje. Koester deze ervaring, dan heb je in de toekomst de Gouden Eieren in eigen huis.
  Vrolijk Pasen gewenst.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 9. Sjaak S zegt op

  Auw auw, dit verhaal doet me echt weer eens pijn…. wat een weggegooid geld. Voor wat? Voor een vrouw die je niet kende! Waarom kwam je naar Thailand om te trouwen? Waarom trouwen? Je kende haar toch niet eens?
  Ze kwam je afhalen in haar verpleegster uniform… Hoe “verliefd” moet je kunnen zijn met 60???
  Als je nu 20 was geweest, kon ik er nog een beetje inkomen, maar deze dwaasheid.

  Ik zeg niet dat je “terecht gestraft” bent of doe het af met “leergeld”. Dit is geen leergeld. Je bent bedrogen en bestolen geworden. Maar slachtoffer was je niet. Wat je deed was je eigen verantwoording.

  Ik ken mijn vrouw nu vijf jaar, wij zijn anderhalf jaar getrouwd en dit soort verhalen kennen we uit de omgeving, van familie en vele anderen. We weten ook dat het niet alleen vrouwen zijn die uitbuiten. En niet alleen Farangs zijn slachtoffer van dit soort mensen.

  Een goede Thaise vriendin van haar werd verliefd op een getrouwde Thaise man, die uiteindelijk weer terug naar zijn vrouw was en haar auto even mee nam.

  Een gepensioneerd officier van het leger hier in Pranburi verloor zijn hele geld aan vrouwen en drank en moet nu bedelen… Het leven is hard, vooral bij mannen die de hand niet op de knip kunnen houden….

  Ik hoop dat je er over heen bent. Er bestaan zeker nog goede vrouwen hier in Thailand en op de wereld…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 10. Khunhans zegt op

  Hallo Ronald “vrolijk Pasen” en welkom terug in de echte wereld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 11. jos zegt op

  Haastige spoed is zelden goed, altijd eerst even nadenken en je niet laten overrompelen .
  Geld uitgeven of trouwen kan later altijd nog,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. ruud zegt op

  Wat verwacht u?
  Binnen een paar dagen trouwen met iemand, die u nog nooit had ontmoet.
  U bent wel erg hard van stapel gelopen.

  Overigens bent u alleen maar geld kwijtgeraakt.
  Het leven gaat gewoon verder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 13. Longin Albert zegt op

  Beste Ronald,heb 20 jaar geleden,was toen 45 hetzelfde meegemaakt.Ze zijn zo mooi en lief Mijnheer.Zij was toen 20 ! Leren kennen in een bar.Gehuwd in Thailand hetzelfde jaar.Na 6 maanden gescheiden(zij was niet meer dat lief sexy vrouwtje van voorheen) Gevolg 25.000 euro kwijt.
  Daar ik van thaise dames hou,terug gegaan na 3 jaar op zoek naar de ware…Heb het geluk gehad bij aankomst op de luchthaven Phuket een thaise taxichauffeur die goed Engels verstond en sprak en hem gezegd wat ik had meegemaakt.Hij antwoorde me met de vraag:Of ik een serieuse dame wenste te ontmoeten in de bergen en niet in de bars van Pathong beach..Hij vertelde mij ook dat zij de éénige dochter was en 22 jaar jonger dan ik ! Ben op zijn verzoek ingegaan en wij zijn nu 13 jaar Gelukkig getrouwd in Belgie met twee schattige kindjes.Soms heeft een mens ook geluk.Maar dit percentage bedraagt in Thailand één op honderd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
  • Hendrik van Geet zegt op

   Gelukkig dat Ik ook 1 van die 100 ben. 12 jaar samen en een pracht dochter van 6. Ik had geluk , ben haar eerste man en huwelijk wat nu en dan moelijk was voor haar en mij ook. Is voor mij het 3de huwelijk en hopelijk het laatste. Natuurlijk wel eens wat misverstanden wat in elke relatie kan voor komen maar we komen er altijd uit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. Khun Yan zegt op

  Beste Ronald,
  Je bent zeker en veruit niet de enige…”join the legion” van allen die min of meer hetzelfde doormaakten en…er soms met nog veel meer kleerscheuren vanaf kwamen na langere tijd en een pijnlijk en kostelijk echtscheidingsproces. Het is een levensles, het leergeld is betaald…en het zal je (ons) niet meer overkomen. Maar, laat ook de moed niet zakken, je bent er niet rijker maar sterker uitgekomen en…het leven lacht je nog steeds toe. Geniet ervan!…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 15. Pascal Chiangmai zegt op

  Van het concert des levens krijgt niemand een program,en de vis word duur betaald in dit geval
  Wens je voor de toekomst veel wijsheid toe,
  groetjes Pascal Chiangmai

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. George zegt op

  Ik ben zelf achteraf gezien te snel getrouwd maar heb het langer volgehouden zou het nog zijn als ze niet voor een jongere editie, die meer van uitgaan houdt was gevallen en hij voor haar.. Ik heb er een lieve bijna 8 jarige dochter aan overgehouden die bij mij woont. Dat voor ongeveer een miljoen bath inclusief de verdeling op mijn voorwaarden van mijn banksaldo. Zij had de dure advocaat maar ik een goed dossier net als een slimme werkgever dat opbouwt als hij iemand kwijt wil.
  Ik zocht vandaag eieren met mijn dochter voordat het begon te hagelen vanmorgen vroeg.
  Ik had de mazzel dat ik vrij snel en dus voor het huwelijk begreep dat haar vader me als een wandelende ATM zag dus heb me altijd financieel behoudend opgesteld. Nooit vertelt wat ik op mijn rekening had. Genoeg om na de scheiding een huis in Amsterdam van te kopen met een kleine hypotheek. Helemaal eens met de tip van Khun Peter vraag je af of je zoiets in NL zou doen….maar het punt is dat het daar minder warm is en we daar werken en moeten nadenken op vakantie op weg naar een droom zijn we minder scherp tot zien de blind. Ogen laseren op deze manier is een dure grap.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 17. Dirk zegt op

  In de eerste plaats jammer dat je dit is overkomen. Je bent een jaar of zestig, nog fit, maar het vooruitzicht de rest van je leven achter de geraniums door te brengen, neem je het besluit je grenzen te verleggen, letterlijk en figuurlijk. Je hebt een droom, die werkelijkheid wordt, als je op internet een vrouw ontmoet, die je droom kan waar maken. Voor jou een mooie vrouw, die gewillig naar je luistert, sociaal wenselijke antwoorden geeft en een betrouwbare indruk maakt. Tevens in overheidsdienst is.

  Zoals velen stap je in het vliegtuig, met een dikke roze bril op je hoofd, je laat je overrompelen, omdat je de realiteit uit het oog verloren bent. In jouw geval ben je wel heel hard van stapel gelopen. Maar goed liefde maakt blind zullen we maar zeggen. Maar ook wel begrijpelijk. Voor jou is het nu misschien even einde verhaal en de realiteit weer onder ogen zien en daar mee om leren gaan.

  Even iets over mezelf, had ongeveer dezelfde ervaring, maar met een veel mildere afloop. Gelukkig niet getrouwd met mijn eerste internet liefde. Nu 10 jaar Thailand, de eerste jaren nogal wat relaties gehad, van barlady´s tot werkzaam op de universiteit. Mijn conclusie is, maakt in feite niet uit, waar je ze ontmoet, succes hangt af van de wederzijdse bedoelingen en de wil er samen iets van te maken.
  Overheidsmedewerkers, onderwijzeressen, zitten vaak tot in hun nekharen in de schulden en naar mijn mening is hun gedrag even laakbaar, als het beeld van een bardame, die op haar manier zich financieel staande houdt, om kinderen en familie in leven te houden.

  Tot slot volgende keer beter, en houd je hand op de knip, want er is er maar een(1) , die hem open kan maken en dat ben jij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 18. Kees 2 zegt op

  Een bank heeft Weera een hypotheeklening gegeven van 4 miljoen, met rentebetaling 28.000 baht per maand, bij een inkomen van iets meer dan 30.000? Terwijl er ook nog een schuld was van 600.000?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 19. Peter zegt op

  Jij was ook aan het kruis genageld,maar bent snel weer opgestaan.Een mooi paasverhaal.
  Kijk in de toekomst zelfs in thailand kun je goede vrouwen vinden,maar hou je arm.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 20. Marco zegt op

  Als iets te mooi is om waar te zijn is dat ook vaak zo.
  Zelfs de belastingdienst waarschuwt hiervoor als er weer geld terugkomt met de jaarlijkse aangifte.
  Internet is een mooi medium maar naar mijn idee niet om vrouwen te ontmoeten(waar ze ook vandaan komen).
  Wie echt op zoek is vindt vaak niet de juiste en degene die niet op zoek is kan zomaar de liefde van zijn leven vinden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 21. Corretje zegt op

  Ja Kees 2,
  In Thailand krijgen overheidsfunctionarissen makkelijk krediet omdat de regering garant staat. Dat is een van de dingen die staat tegenover de lage salarissen.
  Een goede zorgverzekering voor hen en de naaste famileis er ook een van.
  De schuld van 6 ton maakt e.e.a.toch wat ongeoofwaardig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. john zegt op

  ja maar dan moet je wel erg onnozel zijn en dat na 60 jaar; iemand staat je op te wachten na 6 maanden skypen en dan meteen trouwen; dat zou je in Nederland toch ook niet doen! En altijd maar weer over geld; daar trap je hier toch ook niet in??!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 23. walter zegt op

  Dit is weer een klaagmuur van Nederlandse mannen die zijn belazerd door een Thaise vrouw. Ik ben 25 jaar getrouwd geweest met een Thaise vrouw, zij is aan een hersenbloeding overleden. Ben twee maanden na haar overlijden gekoppeld aan een nieuwe Thaise vrouw, 20 jaar jonger. slecht Engelssprekend maar er was van beide kanten een vonk en hoe. Maar ja een maand is snel voorbij dus weer huiswaarts waar het dubbel zo koud en leeg was. Haar in Nederland wonende zus belde me om te peilen of ik net zo miste als zij mij. Mijn antwoord was “ja” en werd nog eens bekrachtigd met mijn mededeling dat ik zojuist een nieuw ticket had gekocht. Augustus vorig jaar zijn we getrouwd en ik woon nu 3 maanden in Thailand. Heb zeker wel geluk met mijn vrouw!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 24. Slagerij van Kampen zegt op

  28.000 voor de hypotheek. 16.000 op voor de schuld bij de overheid. 20.000 voor de studerende dochters inkomsten 30.000. Hoelang had ze het huis, hoelang studeren de dochters? Kan nooit al te lang geduurd hebben zo lijkt mij. Of had ze voorheen een andere geldschieter geplukt van het internet?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 25. wesley zegt op

  Ronald,

  Volgens mij is dit de reden waarom iedereen altijd het advies geeft om eerst een aantal jaar naar Azië op vakantie te gaan. En later eens te overwinteren.

  Dit zodat je wat meer wereldwijs bent voordat je de grotere stappen gaat nemen.
  Zoals emigreren, trouwen en/of je eigen bar/restaurant beginnen.

  Verder ben je een paar centen kwijt. Dit is erg jammer. Maar een ervaring rijker.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 26. l.lagemaat zegt op

  Vermoedelijk zal de mooie Weera wel op Thai Love link blijven staan.

  Een te aanlokkelijke vijver met “Farang vissen” die toehappen.
  Een soort logo van de staatsloterij.

  Zij was goed op de hoogte van het “Certificate of Capacity to contract marriage.
  Maar een goede voorbereiding is het halve werk om geld binnen te halen!

  Who next?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 27. Jan S zegt op

  Beste Robert,
  Het is duidelijk een professionele oplichtster. Na jou weer de volgende.
  Je bent nog jong. Naar de huidige maatstaven kan je nog 20 jaar volop genieten van een mooi zonnig leven in Thailand. Als ik jou was zou ik rustig rondkijken in een gezellige toeristenplaats. Wat boeken lezen over de talloze ervaringen van anderen. Zelf heb ik na 3 jaar een lieve zorgzame vrouw ontmoet. Voor mij was de keuze of in Nederland alleen achter de geraniums of uiteraard tegen een ruime vergoeding een goede en gezellige verzorging in Thailand.
  Ik zeg altijd: kijk niet achterom anders ontgaat je de winst van voren.
  Groet en veel succes.
  Jan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 28. theoS zegt op

  Ik heb dit hele verhaal hoofdschuddend gelezen. Doe je zoiets ook in Nederland? Trouwen met de eerste de beste die je ziet? Als klap op de vuurpijl geef je haar nog een miljoentje kado. Ik ben zelf zo’n 30 jr met een Thaise vrouw getrouwd en wij hebben een volwassen zoon en dochter. Zij gaat over de financien en alles staat op en in haar naam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website