(mysirikwan / Shutterstock.com)

Het nieuwe jaar is weer begonnen en voor velen kan dat een reden zijn om goede voornemens ten uitvoer te brengen. Stoppen met roken, minderen met alcohol, meer familiebezoek, meer sporten, aardiger zijn voor anderen, anderen wat meer in hun waarde laten, minder kritiek op andersgezinden, minder druk maken, of wat dan ook want er is voor ieder wat wils.

Mijn goede voornemens zijn niet zo gebaseerd op bepaalde tijdstippen in een jaar, maar eerder het gevolg van oorzaken en slijtage die ervoor zorgen dat je soms dingen moet laten of veranderen. De Mensch is zwak en ik ben de eerste daar aan toe te geven als ik het gevoel heb dat ik het mijzelf onnodig moeilijk maak.

Op 1 januari vroeg een vriend van mij of ik voor dit jaar nu wel goede voornemens c.q. plannen had. Goede plannen altijd zat, maar voornemens niet………totdat ik ’s avonds de uitzending van Dagelijkse Kost van Jeroen Meus op tv zag.
Kokend in de besneeuwde bergen was hij bezig met het bereiden van een kaasfondue en het water stond mij gelijk in de mond. Niet alleen bij mij maar ook bij mijn vrouw aangezien we in Bangkok daar ooit weleens heerlijk van genoten hebben bij Chesa op Sukhumvit 20.

Het was ook HET moment waarop een gezamenlijk voornemen het licht zag. Dit jaar minimaal 1-2 per maand op ontdekkingsreis naar de in Bangkok gevestigde wereldkeukens.

Een simpele zoekopdracht op Google liet zien dat er 196 landen door de Verenigde Naties erkend zijn en van dit aantal hebben er 79 een ambassade in Bangkok. Nu zal het niet voor ieder land gelden dat onderdanen direct in Bangkok een restaurant gaan beginnen, maar in ieder geval een leuke uitdaging lijkt het ons te kunnen worden.

Alle wereldkeukens komen in aanmerking mits ze voldoen aan het budget en dan zegt mijn onderbuikgevoel wel wat het budget op de bepaalde dag is, maar ik schat op maximaal 1.000 baht per persoon. Daarnaast hoeft het ook niet perse een volledig diner, uitgebreide lunch of luxe zaak te zijn, dus we laten het op ons afkomen.

Afghanistan is al een dingetje dus mocht iemand een authentiek Afghaans tentje kennen dan verneem ik dat graag. In Nonthaburi is er een zaak, maar het kiezen uit slechts eentje vind ik nu nog geen optie.

Hetzelfde geldt voor een betaalbaar Argentijns restaurant. Kwaliteit kost geld maar een stukje vlees van minimaal 2.000 baht gaat er bij mij niet in. Een stuk zelfgemaakte malse stoofvlees is mij op dat moment dan net zo lief als een malse biefstuk.

Voor de Arabische keuken verwacht ik rond Sukhumvit 3 wel het e.e.a. van het lijstje af te kunnen schrappen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mochten er tips en suggesties zijn dan zie ik die graag tegemoet en voor de liefhebber zal ik zo af en toe eens verslag doen van de voortgang van dit project.

En nu mijn vraag aan de lezers. Wat zijn jullie goede voornemens?

Ingezonden door Johnny BG


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Op ontdekkingsreis naar de wereldkeukens in Bangkok”

 1. Louis Tinner zegt op

  Een nieuw leuk restaurant is gevestigd in Sukhumvit soi 8, het restaurant heet Argo en zij serveren Georgisch eten. Echt heerlijk gegeten voor rond de 800 baht.

 2. Johnny BG zegt op

  Bedankt voor de tip.

  Had voor vandaag een Rus in gedachte maar Georgie klinkt ook heel goed.

 3. Walter zegt op

  Noord-Koreaans?
  https://www.timeout.com/bangkok/restaurants/pyongyang-okryu

 4. Rene Chiangmai zegt op

  Ik vind dit een heel leuk Nieuwjaarsvoornemen.

 5. Walter zegt op

  Belgisch?
  https://belgarestaurantbangkok.com/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website