Van de lokale overheid in Pattaya is het sinds 5 november niet meer toegestaan om op het strand je gehuurde strandstoel of tafeltje buiten de zone van de parasolstokken te zetten. Je kan dus niet meer in de zon zitten op een strandstoel.

De regering maakt het zo wel onaantrekkelijk om nog naar Pattaya te gaan voor een dagje strand. Wat u kunt doen is een handdoek mee nemen en daar op gaan zitten of liggen. Reeds lang is de hele woensdag strandstoel en parasol vrij.

Afgelopen donderdag ben ik naar het politiebureau op de boulevard van Pattaya geweest om navraag te doen. Daar heb ik navraag gedaan over de strandstoelen die niet meer in de zon gezet mogen worden. De dame van de receptie zei mij na overleg met haar collega dat dit niets te maken heeft met de politie. Daarop is zij samen met mij naar de overkant gegaan en daar heeft ze gesproken met een strandstoel houdster en die dame vertelde dat het een verordening is van de Gemeente van Pattaya.

Ingezonden door Han


» Laat een reactie achter


24 reacties op “Lezersinzending: Nieuwe richtlijnen voor strandstoelen op het strand van Pattaya”

 1. Martien zegt op

  Ze maken het echt “gezellig” voor de toeristen. Misschien word je wel op de bon geslingerd als je je buiten de lijnen begeeft?
  Het aantal toeristen loopt al aardig terug, dus dit kan er ook nog wel bij!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. Arkom zegt op

  Je kan de parasol ook toe plooien als je in de zon wil zitten?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • Piet zegt op

   Zal zeker kunnen maar dan moeten al die mensen die ook van jouw parasol voordeel hebben ook toestemmen
   Piet

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Arkom zegt op

    Beste Piet.
    Al eens op het strand gezeten, bv Jomtien?
    Het is 1 parasol voor 2 stoelen.
    Er van uit gaand dat je alleen zit, of met je partner, onder die 1 parasol.
    Die parasols an sich hangen trouwens zo laag dat een buur daar onmogelijk last van heeft, doe je die van jou dicht.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Piet zegt op

     Beste Arkom
     Ik zit altijd aan het strand maar helaas niet aan Jomtien
     Waar ik zit ( tegenover politiebureau beachroad) zit je echt niet met 1 parasol voor twee stoelen ..maar hebben de mensen om je heen er ook last of voordeel van en hangt het ook nog af van het uur van de dag en de stand van de zon …kom maar eens kijken en ik ben 202 cm lang en kan daar onder de parasols staan dus 1 dichtklappen heeft echt effect op meerdere plekken dan 2 stoelen

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Frank zegt op

  Zo jammer, het wordt steeds gekker in Pattaya. Maar misschien valt het mee, en wordt er bedoeld dat je binnen de gehuurde grond van exploitant wel in de zon mag/kan op hun bedjes als ze daar GEEN parasols opzetten. Dat zal het geval wel zijn. Ze kunnen de zon niet verbieden in Thailand. hehehe

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. W van Eijk zegt op

  Je gaat naar Thailand voor de zon en ziedaar op het strand moet je onder een parasol! Niet bewegen!
  Ze zijn zo stom!!! Ik heb ik Koh Samui: Chaweng Beach achter een touw gelegen, ver van de zee!
  Je stoel mocht niet naar voren, hoe gek moet je zijn!
  In sommige badplaatsen in Spanje hanteren ze ook zo’n systeem!
  Ga never nooit meer na die plaatsen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 5. Sieb Elzinga zegt op

  Het lijkt er op dat Pattaya van zijn toeristen af wil. Wij ouderen zitten nu als haringen in een ton.
  Je kunt nauw’ lijks in de rij komen omdat je dan struikelt over palen en ijzeren standaarts. Het is niet slechts krap…het is ook gevaarlijk.Het meerendeel van de toeristen in Pattaya zijn ouderen. Dit voelt aan als pesten.
  Willen ze ons verjagen naar Vietnam of Cambodja ??
  Sieb.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 6. Piet zegt op

  Te gek voor woorden ..hoe jaag ik de toeristen weg …moet ik dat gehuurde stoel of tafeltje letterlijk nemen of mag ik wel mijn eigen strandstoel meeslepen ??
  Groet
  Piet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Margriet Mok zegt op

  Hallo Han,
  Dank je wel voor dit bericht
  Mijn zus en ik komen 1 februari voor 5 weken naar Pattaya en willen dan natuurlijk wel af en toe op het strand in de zon cq schaduw zitten met ligstoel.
  We gaan logeren bij de Bayview Hotel aan de beach road en lopen dan af en toe zo naar de overkant.

  Graag blijf ik dan op hoogte van het beleid
  Groeten
  Margriet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Chris van het dorpje zegt op

  Dit is weer te gek voor woorden .
  Maar ik begrijp de farangs ook niet !
  Wanneer ik naar de strand ga , nem ik een hand doek me ,
  dan kan ik zitten of liegen waar ik wil
  en het kost mij ook niets .
  Laat de Thai maar lekker links liegen met hun wetten en regels
  en geniet gewon van het strand .
  Mijn vrouw zegt ook , je moet gewon gek zijn om 100 baht voor zo een viese door gesweete strandstoel te betalen , wanneer je daarnaast gratis op de strand kan zitten .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 9. nico zegt op

  Ik kom toch wel een beetje voor de gemeente op,

  In Bangsean had je ook strandstoelen met parasols, eerst enkele rijen en daarna nog een rij en daarna nog een rij en daarna nog een rij, tot ze aan de vloedlijn stonden. Deze stoelen heb ik nooit helemaal bezet gezien, ook niet in het week-end. Sterker nog altijd wel 50% leeg.

  Wilde je langs het water, over het strand lopen, moest je dus in het water lopen.
  Ik kan best begrijpen dat dit niet houdbaar was en nu lees je dat ze in Pattaya dus een parasol lijn hebben getrokken, met andere woorden tot hier en niet verder.

  Dit is voor een Thai een duidelijke lijn en als ze er vanaf wijken zal de gemeente wel ingrijpen.
  Toeristen moeten begrijen dat de Thai duidelijke richtlijnen moet hebben, anders is het binnen de kortste keren, wat jij kan kan ik ook en staan de stoelen met parasols weer tot de vloedlijn en liefst nog iets verder.

  En ik ben het met Arkom eens, je kan een parasol ook neer halen, zit je wel in de zon.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
  • ruud zegt op

   Er zit verschil tussen vele rijen stoelen en weggestopt worden in een hoekje van het strand.
   Wat ik mij uit het verleden herinner in Patong Beach, was dat er veel stoelen stonden, maar dat de meeste stoelen ook waren bezet.
   Als je dat terugbrengt naar 10% stoelen, mag het duidelijk zijn, dat je een groot deel van de toeristen niet meer kunt bedienen en een groot deel zal het jaar erop moeten kiezen tussen Thailand en een land waar ze wel gewoon een stoel en een parasol kunnen huren.
   En een biertje drinken op het strand, want dat mag ook niet meer.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Heidelande zegt op

  De overheidsmaatregelen van de laatste maanden schieten door, maar daar staat tegenover dat de strandexploitanten in strijd met hun vergunning bleven doorgaan met het bijplaatsen van strandstoelen en ligbedden. In Jomtien was het zelfs zo dat veel ligbedden tot in de zee stonden en een wandeling op het strand of langs de branding dus was uitgesloten. Dit probleem had echter ook met minder verstrekkende maatregelen opgelost kunnen worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Gerardus Hartman zegt op

  Vorige maand Soi 8 beach mijn stoel aan de zijkant verplaatst zodat ik in de zon kon zitten. Hierbij huurde ik alleen de stoel 40THB en geen parasol met tateltje. Als dit niet meer mag en ik moet in de schaduw onder een parasol zitten, hoef het van mij niet meer. Onjuist wat Nico zegt dat je de parasol kunt neerlaten voor directe zon. Parasols worden zo opgezet door verhuurder dat ze elkaar meerderen tegelijk overlappen. Je moet dus minimaal drie parasols neerhalen voor toelaten zon. Anderen mensen die ook profijt hebben van deze parasols en wel in de schaduw willen zitten – zijn voornamelijk de Thaise escorts dames die een witte huid willen houden – zullen protesteren als een farang parasols wil neerhalen omdat hij in de zon wil zitten, Verhuurder zal hiermee ook niet akkoord gaan want nu moet de farang ook de parasol verplicht meehuren.
  Eigen handdoek meebrengen en op zand gaan liggen betekent dat iedereen langs of deels over je heen loopt vooral de verkopers die je iedere minuut aanspreken ook al wuif je dat je geen interesse hebt. Breng je eigen strandstoel mee is er verordening dat dit niet is toegestaan omdat voor strandstoelen en parasols zones zijn ingesteld. En deze zoning geldt niet alleen voor verhuurders maar ook gebruikers.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 12. Sir Charles zegt op

  Inderdaad het strand van Pattaya is al zo smal, begrijpelijk dat het gemeentebestuur beperkende maatregelen daarvoor wil hanteren en wat een geklaag en gezeur toch weer want die parasol kun je toch dichtklappen. 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. Alex zegt op

  Het beleid van de gemeente is niet alleen zeer toerist-onvriendelijk, maar ook voor de de stradstoel exploitanten. Zij hebben fors moeten inkrimpen, hutje-op-mutje, veel minder stoelen in de verhuur, dus veel minder inkomsten, ook al op woensdag gesloten. Resultaat: mensen ontslagen, ontevreden toeristen, en verliesgevend, want ze moeten wel hetzelfde huurbedrag aan de politie afdragen als voorheen…
  Ik woon al jaren in Thailand, Pattaya-Jomtien. Lig altijd aan Dongtan Beach, en dat was prima. Voldoende ruimte voor mensen die lamgs de zee willen lopen, en voldoende stoelen/bedden voor toeristen, noets mis mee. Nu lig je boven op elkaar, moet over elkaar heen klimmen om bij je stoel te komen. De manicures en masseurs/masseuses kunnen hun week niet meer doen. De verkopers kunnen alleen lamgs de voorste rij lopen. Kortom: iedereen is gedupeerd, zowel farrang als Thaien. Dus voor iedereen een verlies situatie en killing voor het toerisme. En het hoogseizoen is nog niet eens begonnen.
  Is er geen overkoepelende organisatie die hier protest tegen kan aantekenen, met name namens toeristen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 14. Robert 48 zegt op

  Is het geen idee zelf zo,n gemakkelijk strandstoeltje aan te schaffen en gewoon meenemen Naar het strand.
  Zo,n in klapbaar ligstoeltje, het is maar een idee ik zelf Ben geen strandmens Alleen al dat Zand tussen je tenen verschrikkelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Jacques zegt op

  Die foto is volgens mij van het jomtien beach en daar is het beter vertoeven dan Pattaya beach road. Het smalle stukje strand bij Pattaya beach road zat altijd al volgepakt, met stoelen en mensen, maar de stelen zijn nu nog meer op elkaar geplaatst. Je zit bijna bij elkaar op schoot. Beter is het om de andere stranden te gaan bezoeken. Na jomtien of nog zuidelijker, de kustlijn af naar Ton hack, Ban Aphur, Ban Bangsaen en Sattahip. Bij Ban Amphur kan je ook nog fatsoenlijk zitten in grote hardplastic relax stoelen. Is voor ouderen vele malen beter te gebruiken dan die akelige klapstoelen waar je amper uitkomt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. Theo zegt op

  Strandstoel wel of niet heeft twee kanten.nadeel is dat de zonnentourist dit niet accepteert
  Voordeel , het is bij dit geneuzel simpel je vakantie te wijzigen.op het thaise consulaat met
  Verscheidene mensen gesproken hierover die de verblijfsduur hebben ingekort.ik zelf was
  Van plan voor langere tijd naar Thailand te gaan maar heb het ingekort tot 3 maanden.
  Na die tijd zal ik beslissen of ik nog terugkom.nogmaals ik ga geen 12 uur vliegen om
  Die gekke nukken te accepteren.jammer van zon prachtig land.
  Toch wens ik iedereen een fijne vacantie
  Theo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 17. Ronny zegt op

  De waanzin ten TOP gedreven… amazing thailand inderdaad !

  Nu maken ze er helemaal een chaos van ! Dit gaat ten koste van de
  strandstoel verhuurders zijn. Er zijn veel mensen die IN de zon willen
  zitten en de enige mogelijkheid zal nu zijn om een eigen handdoek of
  strandstoel mee te brengen en dan…. verspreid over het strand gaan
  liggen… ziet u het visueel voor u ?

  En dan heb ik het niet eens over
  de Russische toeristen die -in de meeste gevallen- nooit een stoel huren
  en op open plekken, kris kras door elkaar liggen…. man, man, man…
  Dit is WAANZIN in de meest brede zin van het woord…
  In feite is dit een van de meest waanzinnige “verordeningen” ooit
  want niemand wint hierbij ! Nog sterker: in feite verliest iedereen…

  Ik vraag me inderdaad af of er. zoals Alex zei. geen mogelijkheid bestaat
  om een algemeen protest in te dienen. Een petitie met handtekeningen
  zal mogelijk niet veel concreets opleveren doch een of andere
  “gezamelijke optocht” naar het gemeentehuis van Pattaya te trekken ?

  Is deze “maatregel” enkel in Pattaya/Jomtien van toepassing of is het
  een nationaal gegeven ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 18. cindy zegt op

  Ik zit nu op Jomtien Beach. Het is echt veranderd. Er staan minder stoelen. De bomen zijn weggehaald en hier voor is een breed wandelpad aangelegd. De stoelen staan in 3 rijen. Vroeger 8 rijen. Toen waren vaak alle stoelen vol. Nu zijn alle stoelen niet vol. Woensdag heb ik nog niet meegemaakt, dus ben benieuwd!! In Hua Hin was alles idd dicht op woensdag!! Daar was ik afgelopen maart. Het wordt er niet beter op denk ik.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 19. Ruud zegt op

  Ik lees niets over de toerist die door de strandstoel houder van het strand af geschopt word omdat hij naast de strandstoel met zijn eigen handdoek is gaan liggen zelfs ouderen vrouwen ? Money money oh so funny

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Alex zegt op

   Ruud, terecht dat mensen met hun handdoekje weggestuurd worden. De stoelen exploitant betaalt namelijk veel geld voor zijn/haar licentie en voor de huur van het strandgedeelte. Er zijn genoeg vrije gedeelten, iets verder lopen, voor de gierige handdoek-toeristen…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website