Omdat er blijkbaar weinig mensen zijn die een verhaal schrijven wil ik best een poging wagen. Het gaat over mijn eerste kennismaking met Thailand.

1991

In de kroeg kregen onze vrienden de verhalen te horen. Natuurlijk lichtelijk aangedikt. Ik schrijf dit vanuit wat ik me er nog van herinner. We waren met een groepje van 4. De andere 2 zagen een vakantie naar met name Thailand ook wel zitten. Een kon op dat moment echter (nog) niet omdat hij een eigen zaak had. Later is hij nog wel meegegaan. De ander wilde ook graag met ons mee. Het probleempje was dat hij vanwege werk gebonden was aan de schoolvakanties en ik in de schoolvakantie slechts 2 weken vrij kreeg. Dit was net in de periode dat Martinair goedkope vluchten aanbood naar Bangkok en Phuket. Ik weet niet meer of een hotel erbij boeken toen verplicht was.

Enfin, besloten om met drieën naar Thailand te gaan. 1 week Bangkok en 1 week Pattaya ging het worden. Geboekt via Hotelplan. Wat mij van de vluchten nog het meeste bijstaat zijn de krappe stoelen. We kwamen gebroken uit het vliegtuig. Het hotel in Bangkok was in Sukhumvit soi 20 (na wat Googelen zag ik dat dit het Windsor hotel was). Dit was redelijk in de buurt van soi Cowboy, waar we nog niet geweest waren. Dit hotel was niet zo luxe als het Asia hotel, maar toch wel luxe vergeleken met de hotels en guesthouses die we in Europa gewend waren.

Vanuit dit hotel via Hotelplan diverse excursies geboekt. Achteraf gebleken veel te duur, maar ach waarschijnlijk toch slechts eenmalig. Onder andere naar de Hellfire Pass gegaan. Die treinrit was heel indrukwekkend. H

et kan niet missen dat we onze vriend ook meenamen naar een massage parlour. Deze tuktuk chauffeur stelde vanzelfsprekend weer een andere massage voor. Toen we daar naar binnen liepen keek onze vriend ons aan en zei: ik ben dood en ik ben in de hemel. Deze eerste week nog vele excursies gedaan. En in de avond naar soi Cowboy. Al snel hadden we de Toy bar tot onze stamkroeg gebombardeerd. Dit kleine barretje bestaat overigens nog steeds. Vanuit deze bar de eerste avond dan ook 3 dames gebarfined. Toen we bij het hotel aankwamen werden we vriendelijk staande gehouden. Er werd ons vriendelijk gevraagd om ieder 500 baht per dame neer te tellen. Enfin, de eerste week vloog voorbij. Bij onze “stamkroeg” vertelden we dat we naar Pattaya gingen. De dames wilden wel met ons mee, maar dat aanbod sloegen we vriendelijk af. Many, many lady in Pattaya zeiden ze nog. Dat maakte dat we nog meer zin in Pattaya kregen.

In Pattaya werden we naar het Siam Bayshore gebracht. Een echt schitterend hotel. In Pattaya ons beperkt tot slechts enkele excursies. Onder andere naar Koh Larn en Mini-Siam gegaan. In de avond was het meteen naar The Strip. Zo werd toen Walking Street genoemd. Toen we al wandelend bij de bocht kwamen dachten we dat daar het uitgaansleven ophield. Wisten wij veel. De eerste avond bij de Marine bar gaan zitten. Leuk dachten we. Thaiboksen en een show met een grote slang. Er is niet veel veranderend in die 30 jaar. Bij de Marine bar zag ik al gauw een leuke dame. Ze bleek overigens bijna 6 jaar ouder dan ik. Ze stelde zich voor als On. Het was al snel duidelijk dat ze deze nacht met mij meeging. Overigens geen barfine hier. Bij het hotel aangekomen werd er weer om 500 baht gevraagd. Ik ging er, groen als ik was, vanuit dat dit heel normaal was bij de hotels in Thailand.

Deze laatste week sliep On iedere nacht bij me. Elke ochtend gaf ik haar 1.000 baht. Daar was ze heel tevreden mee. Na een paar avonden vroeg ze of ik niet eens wat meer wilde zien dan alleen The Strip. Met haar een busje in en naar haar bungalow. Later bleek me dat dit in saay saam was. Op een gegeven moment hield het asfalt op en werd saay saam een zandweg. Dat is nu niet meer voor te stellen. Bij haar bungalow ook haar dochtertje gezien. Zij was 7 jaar jong, en er was een oudere vrouw als oppas. Bij de groep met bungalows was ook een open bar. Hier speelde een band en was een groep dansmariekes, niet bepaald in de maat, aan het dansen. De bungalows en de bar zijn overigens allemaal verdwenen. Als ik het in moet schatten was dit ongeveer ter hoogte van waar nu de Buffalo bar is.

Dat was dus mijn kennismaking met het uitgaansleven in Bangkok en Pattaya. Inmiddels heb ik Thailand 78 keer bezocht. Volgens mij ben ik verslaafd.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersinzending: Mijn eerste kennismaking met Thailand (vervolg)”

 1. Alex zegt op

  Leuk verhaal. Ook ik ben 2 keer met Martinair naar Thailand gevlogen, een hotel zat bij de prijs in maar heb daar geen gebruik van gemaakt omdat ik altijd op een vast adres in Bangkok zat/zit. Dat is volgens mij ook de reden dat ze ermee gestopt zijn omdat het hotel speciaal voor Martinair gereserveerd was maar dat er geen hond zat zodat de hotelmanager het contract heeft opgezegd.

  Over het uitgaansleven heb ik geen oordeel, komt mij totaal niet bekend voor (geintje)

 2. Leo Th. zegt op

  KeesPattaya, de titel van jouw verhaal van gisteren en het vervolg van vandaag luidt ‘Mijn eerste kennismaking met Thailand’. Een andere titel, ‘Mijn eerste kennismaking met Thaise dames’ had de inhoud van jouw bijdrage beter tot zijn recht laten komen.

 3. Danzig zegt op

  Dit zou een herplaatst van wijlen Frans Amsterdam kunnen zijn. Is Thailand niet zoveel meer dan drank en barfines?

  • Danzig zegt op

   Ik bedoel “herplaatst verhaal” in bovenstaande.

 4. Bjorn zegt op

  Ik vind dit wel een leuk verhaal om te lezen. Ik krijg een nostalgisch gevoel bij het lezen van jouw verhaal. Thailand is zoveel meer dan bars en barlady’s. Toch vind ik dat dit ook wel eens bij een reis naar Thailand hoort. Ik ben benieuwd naar jouw vervolgverhaal.

 5. KeesPattaya zegt op

  Natuurlijk had ik hier kunnen schrijven over de fantastische plaatsen die we in 1990 bezocht hebben. Hiertoe verwijs ik graag naar het reisboek van De Boer en Wendel. Indonesië Tours 90. Bladzijde 70. 22 dagen Thailand. Daar valt precies na te lezen waar we geweest zijn en wat we gezien en gedaan hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website