Lezersinzending: Mijn ASQ

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Inreisvoorwaarden Covid-19, Lezersinzending, Reizen
Tags:
20 juli 2021

Lees veel verhalen op internet over de ASQ en hoe het bevalt. Daarom lijkt het me wel een idee om hier een klein verslag van mijn ASQ te geven, misschien heeft iemand er nog iets aan als ie ook een ASQ Hotel zoekt.

September 2020, mijn visum is ten einde en reeds 1x verlengd ivm corona vrijstelling. Omdat ik toch ieder jaar naar NL om contact te houden met mijn familie besloten om eind september naar NL te vertrekken in de hoop om begin januari 2021 weer terug te kunnen reizen zonder al die poespas. Helaas verloopt het allemaal anders dan iedereen dacht en de regels bleven van toepassing.

April, heb ik het wel gezien in NL en besluit om terug te gaan. Dan krijg ik de bekende brief van het RIVM dat ik een afspraak mag maken voor vaccinatie en in overleg met mijn vrouw toch maar besloten om dat nog af te wachten. Op 8 mei en 12 juli kan ik bij de GGD mijn vaccin gaan halen.

Begin juli toch maar alvast beginnen met het zoeken naar een ASQ en mijn voorkeur gaat dan eigenlijk uit naar een low budget, tenslotte zit je toch alleen maar op die kamer. Mijn vrouw zegt dat ik toch maar goed alles moet vergelijken en niet te goedkoop moet gaan zitten. Nou alles een beetje bekeken op de website https://asq.in.th. Vele hotels bekeken en alle reviews gelezen en toch mijn keuze op een iets duurder hotel gezet na het lezen van de reviews. Mijn belangrijkste criteria waren goed internet, goed eten, balkon, goed bed en ruimte. Daar tegenover mijn maximumbedrag dat ik kwijt wou ben ik op deze uitgekomen: https://bit.ly/3rlzKCI En voor alle duidelijkheid, ik heb geen belang bij de website en het hotel. De website volgens mij ook niet want een reservering wordt doorgezet naar het betreffende hotel en vanaf dan doe je met het hotel rechtstreeks zaken.

Verzekering, heb ik ook gekozen voor een extra verzekering omdat ik voor die Thb 7.500 niet het risico wil lopen om met asymptotische verschijnselen te worden opgenomen en dan geconfronteerd te worden met een dikke rekening van het ziekenhuis.

De reis zelf had ik bij KLM geboekt omdat ik een voorkeur heb voor een rechtstreekse vlucht. Vertrek 5 juli om 21.20 uur vanaf Schiphol. Keurig op tijd ingecheckt, de dame van KLM alle papieren 6x doorgenomen en wist nog niet wat nu wat was. Ze had een lijstje wat ze moest controleren maar geen voorbeeld, dus haar maar uitgelegd wat nu de hotelreservering was en wat de COE etc. Vrienden van de Marechaussee wilden weten waar en waarom de reis naar toe ging, na een enigszins jaloerse blik in het paspoort vol stempels. Maar verder geen probleem. Binnen in Schiphol vrij weinig open, en maar doorgelopen naar de gate.

Onderweg krijg je nog een controle van documenten en temperatuur. Dan begint het wachten en rond 20 uur komt de bemanning weer uit het vliegtuig met de mededeling dat de vlucht geannuleerd wordt. Ga maar na balie T6 voor meer info. E.e.a. had natuurlijk te maken met de brand in BKK. Na veel onduidelijkheid eindelijk bericht dat de vlucht wordt omgeboekt. In eerste instantie naar 6 juli, maar na veel ontevredenheid van de passagiers toch een andere oplossing, via Seoul naar BKK. Moet trouwens zeggen dat ik behoorlijk teleurgesteld was in de manier waarop KLM omging met de vertraging, summiere info, niks te drinken etc. terwijl in Seoul een wachttijd was van bijna 4 uur. Ben dat wel anders gewend bij andere maatschappijen. Eenmaal geland in BKK zo snel mogelijk naar Immigration gegaan, had die beelden gezien van lange wachttijden en gelukkig als één van de eerste daar. Papieren worden 3x gecontroleerd, temperatuur gemeten en dan mag je uiteindelijk de bagage ophalen en naar buiten.

Had wel tijdens het wachten een mail gestuurd naar het hotel en inderdaad was dat allemaal goed doorgekomen. Chauffeur en verpleegster van het hotel stonden netjes te wachten en na 20 minuten rijden aangekomen in het hotel. Daar alle papieren nog een keer doorgenomen, toegevoegd op Line en de eerste PCR test. Dan eindelijk na de kamer na een reis van 30 uur. Op de kamer stond een lunchpakket en wat fruit en drinken klaar. Snel gedoucht en na bed.

Mijn quarantaine zit er nu bijna op, nog 2 dagen en ik mag naar huis (hoop ik). Ik ben zeer tevreden over het hotel, keuze genoeg uit meer dan 50 menu’s en het is nog lekker ook. Internet werkt perfect, kijk via een VPN bijna de hele dag naar Nederlandse tv. Op de kamer staat een magnetron, maar die heb ik nog niet nodig gehad en een ruime voorraad drinkwater (>50 ltr). Ook een waterkoker en een lade vol koffie en thee. Een ding weet ik nu wel zeker, een criminele carrière is voor mij niet weggelegd want na 2 weken opsluiting in een redelijk luxe gevangenis ben ik blij dat ik naar buiten mag en zal ook zorgen dat ik nooit en te nimmer nog een keer wordt opgesloten.

Al met al heeft deze reis me een kleine € 2.500 extra gekost aan verzekering, hotel, PCR test, extra reiskosten in NL. Achteraf blij dat ik toch mijn vaccinatie in NL heb afgewacht want in TH wil het nog niet echt van de grond komen.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.73/5. From 15 votes.
Please wait...

13 reacties op “Lezersinzending: Mijn ASQ”

 1. haki zegt op

  Al eerder heb ik gelezen dat men, incl asymptomatische ziekenhuisopname, verzekerd is voor THB 7.500. Bij welke verzekeraar?

  • Bert zegt op

   Ik heb voor 3 maanden een verzekering via AAinsurance Hua Hin.
   Deze is ondergebracht bij LUMA Thailand.
   Het beste kun je hen ff bellen of mailen dan krijg je duidelijke info
   Ik kan je helaas niet vertellen of er een leeftijdsgrens is.
   Heb deze link van de maatschappij daar kun je wellicht meer info vinden

   https://bit.ly/3xS72eN

   Hoop dat je snel deze kant op kunt komen, je bent er al lang mee bezig.
   Ik mag morgen naar huis.

   • haki zegt op

    Beste Bert! Dank voor je duidelijk antwoord. Jouw polis is voor een periode van 3 maanden; wil dat zeggen dat je ook maar 3 maanden in Thailand verblijft of blijf je langer? Ik wil nl. 5 manden blijven en vrees dat dan ook de premie navenant hoger is.
    Nou, fijn voor je dat je je tijd er bijna op hebt zitten. Veel plezier bij thuiskomst!
    Groet, haki

    • Bert zegt op

     Ik heb een polis voor 3 maanden omdat ik een single entry NON IMM O op basis van huwelijk heb gevraagd. Die wil ik in TH omzetten in een extension of stay na 90 dagen. Daar heb je voor als nog geen verzekering voor nodig. En de medewerker van AAinsurance (die perfect Nederlands spreken) verzekerde mij dat indien noodzakelijk een verlenging geen enkel probleem is.
     Ik weet nog niet hoe lang ik blijf, als die corona zo door blijft gaan ga ik niet eerder terug voordat al die eisen (ASQ etc) van de baan zijn.
     1x 2 weken in gevangenis is genoeg voor mij.

     • haki zegt op

      Dank je wel Bert! Vandaag (woensdag)heeft jouw info weer meer waarde gekregen omdat Thailand nu code oranje is geworden en de verzekeringsproblematiek nog moeilijker.
      Wees voorzichtig maar geniet van samenzijn met partner en gezin…………..

 2. Jan S zegt op

  Bedankt voor de uitgebreide informatie. Het blijft interessant en leerzaam om alle ervaringen te lezen.
  Ondanks dat je twee keer ingespoten bent toch 14 dagen eenzame opsluiting.
  De totale extra kosten 2.500,= euro. Wat waren de hotelkosten en in welk hotel was je? Geven ze ook korting voor twee personen?

 3. Bert zegt op

  Dit is het hotel: https://asq.in.th/asq-thailand-hotels/amaranth-suvarnabhumi-airport-bw-premier-collection-by-best-western

  De extra kosten zitten in het hotel en de extra ziektekostenverzekering.
  De PCR test, met de reiskosten naar Amsterdam
  Telefoon, heb voor dat ik een reservering gemaakt heb diverse hotels gebeld en informatie ingewonnen.
  Twee hotels konden geen engels, zullen best prima hotels zijn maar als ze me niet in het engels te woord kunnen staan heb ik er geen vertrouwen in mocht er iets aan de hand zijn.
  Of ze korting geven weet ik niet, maar als je belt (spreken perfect engels) weten ze dat wel. 2 Kamers verder op zit een gezin met 2 kinderen. Zal wel iets te regelen zijn.

  Succes met je zoektocht

 4. Ron zegt op

  Dank voor de uitleg. Nog paar vragen waarvan 1 algemene:
  – Kan ik samen met mijn NL partner (niet getrouwd) op 1 kamer ?
  – Soms lees ik dat je na een week naar zwembad op tuin mag , was dat daar ook het geval?
  – Is personeel bereid wat te halen bij 711 ?

  dank voor reply

  • Bert zegt op

   Het beste kun je het hotel bellen, de receptie spreekt goed Engels.(+66 (0) 2-315-9393)
   Ik ben niet buiten geweest, behalve op het balkon. De eerste week ivm de grote brand die in BKK was en later had ik er geen behoefte aan. Volgens mij gaan ze wel naar 7/11 maar ik had zelf wat snoep ed bij me het eten was goed dus totaal geen behoefte gehad aan 7/11.

  • Patrick zegt op

   Normaal moet je officieel gehuwd zijn. Het zal dus van de goodwill van de manager afhangen.

 5. john koh chang zegt op

  je schrijft :

  Eenmaal geland in BKK zo snel mogelijk naar Immigration gegaan, had die beelden gezien van lange wachttijden en gelukkig als één van de eerste daar.

  De beelden van lange wachttijden zij n waarschijnlijk van voor de covid. De wachttijden zij nu al lange tijd heel kort. Zowel voor immigration als controle alle COE (certificate of entry) papieren voor toegang tot thailand.

  • Bert zegt op

   Klopt, bij Immigration duurt het niet echt lang, maar een 50 meter eerder wordt iedereen opgevangen en worden alle documenten gecontroleerd en temperatuur gemeten. Dit duurt nogal lang en als je dan als eerste door bent hoef je minder lang te wachten.

 6. Heesewijk Frans van zegt op

  Ik ben in juni voor tweede keer in quarantaine geweest dit keer in Mii hotel. Personeel erg vriendelijk en eten goed met veel keuze. Balkon redelijk maar uitzicht erg deprimerend je kijkt tegen leeg staande gebouwen aan. Ik had het erg zwaar de eerste paar dagen. Je wil van alles maar je doet niets. Misschien idee om voor mensen in quarantaine hulp te bieden met een Whatsapp groep voor mensen in quarantaine.

  Sterkte aan iedereen en blijf gezond.

  FvH


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website