Er worden op Thailandblog berichten geplaatst dat men niet terug kan naar Thailand omdat huisartsen, GGD’s of ziekenhuizen geen medische verklaringen afgeven. Dat is onder de huidige omstandigheden en de hectische drukte rondom de Corona-besmettingen niet vreemd.

De Thaise Ambassade in Den Haag weet dat kennelijk ook, en heeft op hun Facebook-pagina (Royal Thai Embassy The Haque) namen van 2 organisaties geplaatst. Helaas in het Thai, maar mijn man wist de tekst te ontrafelen. Deze organisaties zijn: http://medimare.nl/ en https://www.travelclinic.com/

Wij hebben de Facebook-melding niet gecheckt op de website van de Thaise Ambassade zelf, zo goed zijn we de Thaise taal ook niet machtig. Maar misschien lukt dat Tino Kuis of Rob V.

Wellicht lukt het allemaal met het aanvragen van medische verklaringen voor Thaise partners om weer Thailand in te kunnen reizen. Zij hebben geen extra health insurance nodig, enkel de verklaring.

Als er lezers zijn die gebruik maken van genoemde organisatie, laat dat dan weten aan Thailandblog opdat andere lezers er eveneens hun voordeel mee kunnen doen.

Laat via Thailandblog weten hoe de contacten verlopen.

Ingezonden door Lieke

4 reacties op “Lezersinzending: Medische verklaring om naar Thailand te kunnen reizen”

 1. Tiswat zegt op

  Over de hele wereld heeft de Thai Government het haar onderdanen op vakantie of andersoortig verlof buiten Thailand bijzonder moeilijk gemaakt naar hun thuisland terug te keren. Bangkok Post meldt boze Thai in de VS en in Zweden. https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1883190/many-stranded-by-drastic-measures Over Thai in Nederland en België meldt Thailandblog reeds. Jezelf afvragen waar de Thaise Overheid mee bezig is en/of wat in godsnaam de bedoeling is van die maatregel is onbegonnen werk.
  Maar ik denk dat het antwoord gelegen is in het feit dat (vele) Thai zich niet realiseren wat de effecten zijn van bepaalde besluiten. Gewoon doen, niet denken. Oorzaak en gevolg: een oefening die vele Thai aan zich voorbij laten gaan.
  TravelClinic is tot 6 april as gesloten, MediMare heeft de mogelijkiheid online een afspraak te maken: http://www.medimare.nl/contact.html

 2. Eric zegt op

  Tot eind april wordt het sowieso lastig voor Thai om terug te keren naar hun land.
  Veel vliegtuigmaatschappijen hebben al te kennen gegeven tot eind april niet meer te vliegen tussen Europa en Thailand.
  Eerst moest een T8 formulier ingevuld worden nu is het een Medical Certificate for General Passengers die naar de Thaise ambassade gestuurd moet worden en die op hun beurt je een formulier sturen voor de desbetreffende vliegtuigmaatschappij zodat ze je mogen meenemen
  Mijn vrouw moet eind mei weer terug en dan maar zien of dat lukt.
  Het kan alle kanten opgaan met deze vervelende virus maar we zijn er nog lang niet volgens mij.
  Er word veel gesproken over gestrande Nederlanders die niet of moeilijk terug kunnen komen naar Nederland maar over Thai die hier zijn met een visum wordt niet gesproken als ze op tijd kunnen terug keren.
  Dan maar zien voor een oplossing (ik zou het niet erg vinden als ze nog een mag tijdje blijven, ze hoeft niet perse ergens voor terug, 555)

  • jurrien zegt op

   Ik moet eind mei terug naar Nederland en dan maar zien of dat lukt. Ik hoor ze het hier al zeggen : ‘Not my problem’ dus volgens mij kan je beter met dit ‘problem’ in Nederland zitten

 3. CasBizz.nl zegt op

  Je kunt bij de ind telefonisch verlenging van je schengenvisum aanvragen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website