Lezersinzending: Honden in Thailand (deel 2)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags:
27 augustus 2021

Net als vele andere landen in deze wereld is de hond niet weg te denken in de Thaise samenleving. In de link onderaan het stukje staat een beschrijving waarom mensen en honden zo goed met elkaar om kunnen gaan en voor Azië zouden we zo’n 12.500 jaar geleden terug in de tijd moeten gaan.

Nu zullen er lezers zijn die vraagtekens zetten bij het goed met elkaar om kunnen gaan vanwege slechte ervaringen. Honden kunnen ook slechte ervaringen hebben en op een slechte dag kan het botsen en op een goede dag kan het je grootste behaarde zoon of dochter worden waar je alles voor over hebt.

Zelf heb ik het geluk dat honden die niet vals zijn met een knip met mijn vinger en wat geklik met mijn tong mijn vertrouwen kan winnen maar er zijn natuurlijk altijd hopeloze honden die zwaar gefrustreerd zijn. Die laatste groep zou in een mensenleven naar een huisarts gaan om te onderzoeken wat het probleem is en via therapie zou dat behandeld moeten worden, dat zou de Nederlandse behandeling dan zijn.

In Thailand worden veelal vervelende karakters fysiek mishandeld, moeten hun leven slijten aan een touwtje van 2 meter of worden in het beste geval losgelaten. In dat laatste geval kunnen dat best wel bijtertjes worden terwijl de mens de oorzaak ervan is en er daarbij een nog grotere kans van mishandeling kan gaan ontstaan. Mensen die niets van honden (willen) begrijpen snappen de liefde voor honden door andere mensen (totaal) niet en dat vind ik zelf wel fascinerend.

De liefde voor honden kan ver gaan. In Thailand kan het zo maar gebeuren dat je als hond benoemd wordt tot luchtmachtofficier, het ultieme bewijs dat je je als mens niet beter moet vinden dan een hond 😉

Dan zijn er de bemiddelde Thai die een hond willen zonder grote neus zoals de Franse Bulldog niet wetende of willen weten dat dit een ware kwelling voor die beesten is terwijl de eigenaar de eigen platte neus graag wat laat vergroten in hun vertrouwde schoonheidskliniek. Dan zijn er nog de 1001 eigenaren die gewoon het beste voor hebben voor hun hond of die hond die spontaan bij het huis blijft staan met de niet uit te spreken zin of er ook een plekje voor hem/haar op het erf mogelijk is en de buitenlander inclusief mijzelf die meer te doen heeft met mishandelde straathonden of pups die op bouwplaatsen of in buitengebieden aangetroffen worden.

Wij mensen zijn wat betreft vreemde wezens maar als ik het op mijzelf betrek heb ik meer over voor een straathond die een beter leven krijgt dan een mens en daarnaast ken ik vele mensen die hetzelfde denken en doen. Ga naar Thonglor Pet Hospital en je kan er zien dat er bedragen uitgegeven worden waar je een gezin een maand mee kan onderhouden. Oog crème tegen rimpels en vegetarisch eten gaat mij een beetje ver maar hoe ver kan je gaan?

Onze hond hebben we gratis laten steriliseren vanwege het hondsdolheid project wat in Bangkok loopt. Hierbij wordt de hond of kat onvruchtbaar gemaakt, krijgt een chip en een hondsdolheid vaccinatie. Het gaat er wat primitiever aan toe maar het werkt. Thonglor Pet Hospital daarentegen offreerde 30,000 baht zodat meneer ook nog 3 dagen ter controle in een eigen kamer met airco kon verblijven en ja ja wij mochten er zelfs ook verblijven. Grappenmakers maar er zullen er zeker zijn die het ervoor over hebben.

Tijdens ons laatste verblijf in Isaan is onze behaarde zoon slachtoffer geworden van een mijt waarbij hij het potentieel dodelijke babesiose heeft opgelopen. Deze bloedparasiet eet rode bloedlichaampjes uit het bloed op waardoor er bloedingen uit zijn ogen en neus kwamen en hele rare kleuren op zijn buik. Na bezoek aan een kliniek en bloedtest bleek zijn rode bloedlichaampjes waarde niet meetbaar meer te zijn. Iedere wondje tijdens het uitlaten of zelfs zwakke aderen in de hersenpan zou definitieve schade kunnen aanbrengen.

Bloedtransfusie zou een oplossing zijn maar dat zou 100.000 baht kosten en geen garantie hebben.

Op dat moment sta je wel voor een keuze ….laat je je maatje gaan of niet?

Voor de bloglezers met liefde voor een hond. Hoe ver gaat jullie liefde voor jullie maatje? https://www.youtube.com/watch?v=XpqqjU7u5Yc

Voor de lezers die minder met honden hebben. Wat vinden jullie ervan dat een hond op een hogere plaats wordt gezet dan mensen die nu amper rond kunnen komen vanwege de crisis?

Hierbij wil ik wel opmerken dat degene die bijna helemaal niets meer hebben nog enige bevestiging van bestaan krijgen door een hond te hebben en niet door de medemens…

https://www.scientias.nl/is-geheim-vriendschap-mens-en-hond/

Ingezonden door Johnny BG

Rating: 4.70/5. From 10 votes.
Please wait...

3 reacties op “Lezersinzending: Honden in Thailand (deel 2)”

 1. Han zegt op

  Ik doneer maandelijks aan diverse projecten die dieren opvangen, dieren die ik dus niet ken maar zichzelf niet kunnen redden.
  Ik zal geen cent geven aan instellingen die bv gratis eten uitdelen aan thai omdat ik er van overtuigd ben dat een hoop daar misbruik van maken.
  Help wel mensen in mijn directe omgeving die het zwaar hebben en er zelf alles aan doen maar het niet redden.

 2. Marcel zegt op

  ik ben met honden en paarden groot geworden (ouders) en heb daarna veel over de wereld gereisd, waardoor ik vond dat ik geen dier moest nemen. Sinds 2005 iets honk vaster geworden, en in 2007 liep ik een straathond tegen het lijf. We vonden elkaar direkt aardig, en hij is bij mij ingetrokken. De BESTE hond die ik ooit gehad heb, zo DANKBAAR als ie was. Helaas in 2016, na een kort ziekbed aan kanker overleden. En ja, ik had hem wellicht kunnen laten helpen, maar de kosten (5000 euro) en het vooruitzicht (hij was al op leeftijd) hebben mij en de dierenarts doen besluiten om dit niet te doen. Zo een vriend als hij is geweest, vind ik nooit meer.

  • wim zegt op

   Triestig om zo afscheid te moeten nemen van een trouw dier . veel sterkte .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website