Ik wil voorstellen om een #mefarang beweging op te zetten. Een tegenhanger voor de #metoo beweging. Thaise vrouwen, of wereldwijd andere vrouwen, die via veelal seksuele toenadering, mannen van hun geld af helpen.

Zijn zij niet net zo erg als bijvoorbeeld Harvy Weinstein, Kevin Spacy of anderen die vrouwen misbruiken? Zie de talloze verhalen op dit blog. Sommigen Thaise vrouwen kunnen zo hard liegen dat ze het zelf gaan geloven! Ik kom nu ongeveer 10 jaar in Thailand, en heb hier inmiddels zoveel “ slachtoffers” gezien.

Ingezonden door Henk

Hashtag #mefarang

No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersinzending: Hashtag mefarang, ik wil voorstellen om een #mefarang beweging op te zetten”

 1. Naar mijn mening is dit een totaal andere situatie. Zolang je niet onder bedreiging van geweld
  (dus vrijwillig) je geld uitgeeft, al dan niet om daar zelf (seksueel) gewin of aandacht voor terug te krijgen, dan is dat gewoon een zakelijke transactie.
  Je kan dan misschien beter een #watbenikeensukkel beweging opzetten?

  • Geert zegt op

   Ik ben het niet eens met je en ik denk dat jij die sukkel dan bent.

   Er zijn veel westerse mannen die op een sluwe en professionele manier benaderd worden.
   Het heeft ook niets te maken met bedreiging of geweld.
   Heb je dan nog nooit gehoord van misbruik van vertrouwen?

   Geert.

   • Voel je niet aangesproken, beste Geert. Er wordt voldoende gewaarschuwd (ook op dit blog) om niet zo maar geld te geven, een huis te bouwen, alle schepen achter je te verbranden om je in een (liefdes)avontuur te storten. Wie dat toch doet en naïef in deze wereld rondstapt zal daarvoor een prijs betalen. Natuurlijk is dat zielig, maar beschouw het als leergeld.

    • Cornelis zegt op

     Helemaal mee eens, Peter. Totaal onvergelijkbare situaties. Niemand helpt je tegen je zin van je geld af! Dat je, achteraf gezien, er niet altijd voor terugkrijgt wat je verwacht had, is een andere zaak.

    • johannes zegt op

     Ik kan jullie beiden begrijpen………

     De oorzaak is gewoon dat liefde blind maakt tot………….Tja tot waar en wanneer !!

     Zij zijn toch allemaal zo lief !!
     Iedereen wordt om die mooie vingertjes gewikkeld.
     Dat maak je nergens in de wereld mee………

     Als je de contrasten ziet moet je toch zien, en toegeven, dat het te mooi is om waar te zijn.

     So, Who’s to blame now ??

     Doe je best jongens en leg mij maar eens uit waar dit elders in de wereld mogelijk is.

     Groetjes van Johannes

 2. Koen Lanna zegt op

  If you can’t stand the heat: stay out of the kitchen !

 3. GeertP. zegt op

  Dit wordt veroorzaakt door het zogenaamde verstand verzakking syndroom.
  Het gezonde verstand zakt ongeveer een meter in het lichaam.
  De schuld hiervoor bij de Thaise dames leggen is niet helemaal eerlijk.
  De volgende keer dat je nageroepen wordt met Hello handsome man, gelijk in een taxi stappen,hotelkamer in,uitkleden en voor de spiegel gaan staan en dan een keer héél kritisch je afvragen wat een 20 jaar jongere Thaise spetter in jou ziet.
  Oh ik ben trouwens de Geert uit Korat.

 4. Johnny BG zegt op

  Je gaat onze geuzennaam toch niet te grabbel gooien? Dan lijkt het net of iedere farang in sprookjes gelooft en moet ik mij ineens gaan lopen verdedigen op feesten en partijen.

  Ik adviseer #emotionalabusedonholiday en lees dan graag alle smeuige verhalen zodat er misschien eens wat oogkleppen opengaan om te zien hoe mensen met elkaar om kunnen gaan en dat hoeven niet eens vrouwen te zijn.

 5. Khun Hans zegt op

  losers verhaal, iedereen weet hoe het werkt, wie dan nog naief in een relatie stapt is niet goed wijs, rent the girl, pay the price , thats it . Overigens ken ik ook mannen die geen jankepot verhaal hebben, en waar een relatie goed gaat . ( Hans de Vries /Phuket)

 6. Tommy zegt op

  1 april is toch al geweest?

 7. Gerrit Tienkamp zegt op

  Te veel gedronken soms ?
  Of zoek je aandacht Henk

 8. lung lala zegt op

  ik denk , maar zeker hoop, dat dit satirisch bedoeld is, anders weet ik nog wel een redelijke zielenknijper voor je, meestal staan deze achter een bar te werken

 9. fons zegt op

  als een jong knap thais vrouwtje tegen een dikke oude vent zegt dat hij knap en sexy is moet je weten dat het veeel geld gaat kosten anders ben je naief.

 10. Henk Hauer zegt op

  Wat een onzin, vond ik Me Too ook.
  Als je je financieel laat uitkleden door een dame was je daar zelf bij. Gebuirk je hersens,die heb je niet voor niet. The kop van dat andere onderdeel geeft geen benul van financiele zaken.

 11. Harry Romijn zegt op

  Hoe was het ook alweer ? “God heeft de man een piemel en hersenen gegeven, maar te weinig bloed om beiden gelijktijdig optimaal te laten functioneren. De zwaartekracht zorgt, dat de onderste gebruiker haast altijd wint “.

 12. Rob V. zegt op

  Ik zou #LackingCommonSense nemen. Kun de heren die voor Lek wél een huis, auto en berg goud kopen mar dat voor Ingrid never nooit niet zouden doen eens ervaringen uitwisselen met dames die wél een aanbetaling douanekosten deden voor een pakket met geld/goud van een rijke Amerikaanse generaal die ze via het internet kennen maar never nooit niet in de buidel zouden tasten als Somchai een voorschot zou vragen op een goudenketting.

  De rest van de mannen en vrouwen hier en ginder redden zich dan door te onthouden wel gezond verstand te gebruiken en dat wij en zij niet van een andere planeet komen maar slechts een ander paspoort dragen.

 13. John Chiang rai zegt op

  Om dit nu te vergelijken met de handelingen van Harvy Weinstein,Kevin Spacy en al die anderen die tegen de wil van een vrouw seksueel misbruik gemaakt hebben,geeft reeds aan dat je niet precies weet waar de klepel hangt.
  Anders als al die misbruikte vrouwen,die tegen mannelijk geweld vaak geen enkele kans hadden,ben jij als man de enigste die beslist of jij haar financiele en andere wensen beantwoorden wil.
  Mensen die na zoveel waarschuwingen nog steeds dachten dat hun zoiets niet gebeuren kon,zouden eigenlijk niet proberen moeten om met een actie die op geen enkele manier te vergelijken is aandacht te krijgen.

  • fred zegt op

   In de meeste gevallen zijn ook vrouwen vrij in hun keuze.Doch kiest de knappe deerne meestal niet voor de armere brave drommel dan wel voor de arrogante welstellende geweldenaar met veel macht en aanzien.
   Dat die welmenende arme drommel haar echt graag ziet zal mevrouwtje worst wezen. Sowieso simpele Jan geen schijn van kans …..erger nog ze zal hem kleineren zoveel ze kan.
   Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.

  • Harry Romijn zegt op

   En u gelooft echt, dat die dames zwaar tegen hun wil zich aan Harvy Weinstein, Kevin Spacy en al die anderen hebben overgeleverd ? Of.. de tol voor een bliksemcarrière ? En na 10+ jaren klagen, tranen met grote tuiten huilen enz.

   • Nicky zegt op

    Volledig met U eens. 90% van deze dames is voor haar carrière uit de kleren gegaan. Dat is al vele en vele jaren zo. En of het nu filmwereld, of modewereld of muziekwereld is. Het is en blijft een makkelijke manier om beroemd te worden. Als jij een afspraak maakt met de baas op zijn hotelkamer, en hij doet dan ook nog de deur open in Badjas, weet je toch wat je kan verwachten.
    Dan ben je net zo naiief als de farang die een Thais vrouwtje rijk maakt.
    Gewoon in beide gevallen je gezond verstand gebruiken. Kan je er achteraf ook geen spijt van krijgen

 14. Sjeng zegt op

  Ja hoor weer een mannetje, ja bewust mannetje, wat hier z’n eigen frustratie ten opzichte van vrouwen van zich af moet schrijven. Hoe triest en beperkt ben je toch als je al je eigen beperktheid moet botvieren door dames hier te pas en te onpas in een slecht daglicht te zetten. Misschien zou het eens verstandig zijn voor deze vrouwenhaters om eens bij zichzelf te rade te gaan of het niet aan hun zelf ligt. …….klein gokje…ik denk het wel.
  Ik weet dat het vrij ongebruikelijk is dat kritische reacties op dit soort mislukte mannen worden geplaatst…Maar wie weet denk onze moderator…hij heeft toch wel een punt. Beetje meer respect voor dames in het algemeen zou voor dit soort mensen geen slecht advies zijn.

 15. Menno zegt op

  Niet doen. Als je dit wilt moet je niet in Thailand zijn . Of any other asian country.

 16. Hans zegt op

  Goed idee Henk5973, maar dan niet je PIN-code gebruiken !

 17. Tom zegt op

  Wie na een tijdje nog niet in de gaten heeft dat ie genept word , is behoorlijk naïef en hardleers.
  Zo had ik een vriend uit het westen des lands ,had een hele mooie Thaise vriendin waar hij al een aantal jaren mee omging , totdat wij bij hem op bezoek kwamen en ik merkte dat zij de inburgering links liet liggen en hele dagen brink dronk , toen vertelde hij dat hij al kapitalen had overgemaakt naar Thailand ,ik heb hem gezegd , op het vliegtuig zetten en voor eeuwig afscheid nemen , een week later was ze vertrokken.
  Verander dan gelijk al je paswoorden en je telefoonnummers , want ze blijven je lastig vallen.
  Dit is mijn ervaring of beter gezegd van hem.

 18. Roy T zegt op

  Grow up, get a life! Als je naar Thailand bent gekomen om de ware liefde te vinden dan ben je wel erg naïef. In Pattaya, Bangkok, Phuket, Krabi en zelfs Koh Samui is 95 procent fake, 3 procent twijfelachtig en dus 2 procent real. Het is al zovelen al schreven: als een strak jong ding van in de 20 tegen een uitgelubberde zestiger zegt dat hij ‘handsome’ is, dan moet je wel erg goedgelovig zijn. Gouden regel hier: don’t believe in true love, only hope for it…

 19. thailandganger zegt op

  Het lijkt me best leuk, leerzaam en (leed)vermakelijk om verschillende ervaringsverhalen te lezen. Zoals bijvoorbeeld in het boek “Thaise schatjes”.
  Het kan ook troost bieden om te lezen dat je niet de enige bent.

  Gewoon even los van de schuldvraag of waar het bloed gedurende een bepaalde periode heeft gezeten 😉

 20. Karel zegt op

  Ik vind het altijd zo leuk om te lezen hoe dom de meeste zeggen dat andere zijn.
  Ik kom al 27 jaar in Thailand, getrouwd geweest etc, ook mijn scheiding heeft veel geld gekost
  Maar als je jaren getrouwd bent mag je ervan uitgaan dat je iemand kan vertrouwen en
  Diegene als vol aanzien. Maarja de diegene die het hartst roepen hoe dom sommige mensen
  Zijn zou ik zeggen kijk eens verder dan je neus lang is.
  Ken vele Thaise dames uit de massage wereld en wat denk je????
  Meeste zijn getrouwd en man lief weet niet dat ze op deze manier geld verdiend.
  Dus wie weet zit jullie eigen vrouw hier wel tussen, ik bedoel maar we vertrouwen
  Allemaal toch onze oh zo lieve Thaise vrouw.
  Beetje meer respect voor de mannen die uit liefde veel voor hun wederhelft over hebben
  Respect,vertrouwen en eerlijkheid behoren in een relatie dus wil je die geven,
  En ia als er een rotte appel tussen zit heb je pech( waar ook op de wereld)
  Maar om nou iemand dom en een sukkel te noemen vind ik tever gaan.
  Sommige vrouwen zijn er expert in.
  Dus kijk eerst eens in je eigen relatie voordat jullie mensen dom en een sukkel vinden.

  • Als je een ander vertrouwd ben je natuurlijk geen sukkel, maar dat is de discussie niet. Het gaat over je kaal te laten plukken door je partner. Gedraag je normaal. In Nederland ga je toch ook geen huis bouwen en op haar naam zetten, zodat je bij een scheiding alles kwijt bent?

  • Sir Charles zegt op

   Uiteraard is wederzijds vertrouwen essentieel echter het punt is dat er mannen zijn die bij wijze van spreken hun haar paars zouden verven of op hun oren gaan dansen als het Thais liefje-lief dat zou willen.

   Wat is dat toch dat veel mannen zich zo gedwee kunnen opstellen zowel in materiële en financiële zin? Is het dat ze voorheen in hun thuisland nauwelijks een damesfiets konden versieren, is het ‘t grote leeftijdsverschil wat dikwijls aan de orde is, de (v)echtscheiding(en) die ze achter de rug hebben, zaten ze onder de plak bij hun ex?
   Vragen, vragen en vragen… 😉

 21. Michel zegt op

  Thank god ik ben vrijgezel, wil dat nog een heel poosje volhouden,wat een verdrietige verhalen allemaal zeg, woon nu 4 jaar in Thailand, bevalt mij best zo, mooi land om met je motor er op uit tegaan, mooie temples en mooie natuurschoon, phon mai mi

 22. teun zegt op

  Dit ga je toch niet serieus menen?! En dan ook nog eens toespitsen op Thaise vrouwen.
  De mannnen, die hier intrappen doen dit waarschijnlijk bij elke vrouw, die een beetje aardig is/lijkt.
  Deze kerels(?), die zijn kennelijk wanhopig. Als zij hun geld willen weggooien aan drank en vrouwen, moeten ze dat vooral doen. Het stopt nl. vanzelf als het geld op is. Mochten ze nog een beetje zelfkennis hebben dan laten ze zich onder curatele stellen.

  Zo’n idiote hashtag gaat in elk geval niks oplossen.

 23. Bram zegt op

  Ik vind ‘m wel grappig, als het maar niet serieus bedoeld is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website