Lezersinzending: Geneesmiddelen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , ,
6 maart 2020

(i viewfinder / Shutterstock.com)

Regelmatig komen er vragen op dit blog voorbij aangaande geneesmiddelen. Dr Maarten geeft daarover veel adviezen, maar de vraag blijft waar kan men de geneesmiddelen kopen?

Natuurlijk bij de private ziekenhuizen die een dikke prijs vragen. Sinds een paar jaar koop ik mijn herhalings-geneesmiddelen bij de Siam apotheek in Korat. Dat is een giga winkel die de geneesmiddelen in originele verpakking verkoopt. Leveren ook aan de ziekenhuizen in Korat. Verzending door heel Thailand is mogelijk.

Mijn ervaring is dat de prijs ten opzichte van een privaat ziekenhuis ongeveer de helft is voor hetzelfde merk. De apotheek is gevestigd op een kruispunt van de Pho Klang road. Komende vanaf het treinstation links om de hoek. Ze zijn onlangs verhuisd maar zitten aan dezelfde straat. Even vragen, iedereen weet daar waar de Siam apotheek is. Tel 044 243416

Hoe gaat dat. Zij werken met een line app, die moet je dus installeren en de apotheek vraagt om een link naar je line te sturen zodat je verbinding kunt maken. Als dat geregeld is maak je een foto van het geneesmiddelen-etiket, geef aan hoeveel je wilt en stuur dat in via line.

Mijn ervaring is binnen 2 dagen een prijs terug. Betrouwbare en snelle verzending.

Ingezonden door Klaas

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersinzending: Geneesmiddelen in Thailand”

 1. tooske zegt op

  Ik ga met de verpakking van mijn medicijnen van het bangkok hospital gewoon naar het staatshospitaal hier ter plaatse en na enige uitleg aan de arts zoals BH te ver, BH te duur en medicijnen bijna op, wordt het recept van BH welwillend overgenomen om vervolgens na betaling de medicatie in ontvangst te nemen. Kost een drol en dezelfde medicijnen. We blijven tenslotte toch Hollanders niewaar.

 2. Gerard zegt op

  Omdat ik soms last heb van boezemfibrilleren en boven de 60 jaar oud ben, moet ik als voorzorg dagelijks een tablet van de bloedverdunner Lixiana 60mg gebruiken.

  De kosten voor dit medicijn in het Bangkok Ziekenhuis Pattaya:
  21600 Baht voor 60 tabletten – 360 Baht per tablet. (apr-2019)

  De kosten voor dit medicijn bij S.C. Pharmacy in Bangkok:
  3200 Baht voor 28 tabletten – 114 Baht per tablet (apr-2019 en dec-2019)
  Deze pharmacy is, voor zover ik heb kunnen vinden, de goedkoopste voor dit medicijn in de omgeving van Pattaya of Bangkok

  De kosten voor dit medicijn via apotheek in Nederland:
  198 Euro voor 84 tabletten – 2,35 Euro per tablet (okt-2018)

  Conclusie: Het Bangkok Ziekenhuis Pattaya is voor dezelfde medicatie meer dan 3x zo duur dan de S.C. Pharmacy in Bangkok. En deze pharmacy in Bangkok is nog steeds duurder dan de apotheek in NL.
  Vanwege het grote prijsverschil zijn de reiskosten van Pattaya naar Bangkok heel snel terugverdiend!

  Voor geïnteresseerden:
  Het adres van S.C. Pharmacy is:
  944/19, Rama 4 Road, Suriyawong, Khet Bang Rak, Bangkok, 10500
  https://goo.gl/maps/VP8Db4m2YaV7eMJQ6

  • l.lagemaat zegt op

   Als u in de omgeving van Pattaya woont kunt u proberen bij Fascino aan de Pattaya Nua, linkerzijde richting zee, het medicijn te kopen.
   Een 2e mogelijkheid is in Chayapruek l richting zee rechts een apotheek. ( 100 meter voor de Jomtien Beach)

  • Johnny BG zegt op

   De farma verdient er lekker aan zo te zien. Wellicht is het een idee om aan Dr. Maarten te vragen of generieke medicijnen ook effectief zijn aangezien daar mogelijk geen onzinnige hoge kosten worden berekend.

  • Ronny zegt op

   Ook ik moet dagelijks een bloedverdunner innemen, Assaflow 80mg, heb een paar stents in mijn hart.
   Mijn schoonmoeder heeft ook problemen en telkens in naar Thailand ga neem ik een doosje mee.
   168 tabletten voor 8.5€. Mijn schoonmoeder heeft last van trombose in haar benen. Haar medicijnen kosten hier in Ubon rond de 110bath per pil. Haar arst zei eerst dat de asaflow niet goed was, werkte niet bij trombose…heb de bijsluiter vertaald en die onder zijn neus geduwd.

 3. Werner Ramboer zegt op

  Ik verblijf meestal een lange tijd in Bangkok en ik kan Diamond Farmacy aanbevelen deze is gelegen in de Wang Lang rd tegenover Sirriray hospitaal ,zeer schappelijk in prijs en alleen degelijke producten.Groeten

 4. Jacques zegt op

  Mooi dat dit zo werkt, de techniek staat voor niets. Bedankt voor uw inzending en daar kunnen we ons voordeel uit halen. Zelf heb ik positieve ervaringen met de Fascino pharmacy group. (www.fascino.co.th)
  Die is redelijk uitgebreid en heeft originele medicijnen en dat is wel zo prettig. Ik heb zo’n platinum card aangeschaft voor kortingen en de prijzen zijn er redelijk. Bij een gebrek aan het gevraagde medicijn doen ze altijd veel moeite om er toch aan te komen. Zeker service gericht. De shop waar ik ga heeft adequaat personeel, die doorvraagt en adviseert en de Engelse taal spreekt.

  • Winlouis zegt op

   Beste Jacques is het mogelijk via de website medicatie te bestellen en thuis te laten afleveren. Met dank bij voorbaat. win.louis@hotmail.com.

 5. cornelis zegt op

  reactie op Gerard=bloedverdunners=
  Ook ik gebruik bloedverdunners.Pas geleden via BHPattaya Pradaxa (Dabigratan) 150 mg. aangeraden.

  per maand 60 tabletten nodig-bij BHP 380 euro/mnd…..bij Fascino 130 euro/mnd …en in Nederland 81 euro/mnd. Dabigratan is een goed middel.Ook geen bloedprikken meer.

 6. Erik zegt op

  Een kennis van mijn vrouw werkt in Bangkok in een farma groothandel en wij bestellen medicijnen (die ons zijn voorgeschreven door een arts, wij gaan niet zelf avonturieren….) per sms aan die kennis en die geeft de prijs door. Dat betalen wij per bank en drie dagen later komt de postbode met een EMS pakketje en we kunnen voor een habbekrats weer maanden vooruit. Medicatie die keurig binnen de houdbaarheidsdatum ligt en we leven allemaal nog dus er is niks mis mee……

 7. Rob zegt op

  De prijs van geneesmiddelen lopen ver uiteen.
  Ik betaalde voor 6 pillen zytromaw in Pattaya 510 bath
  In hua hin 270 bath
  Voor het zelfde medicijn maar dat een,,, huismerk,,, in Pattaya 285 bath
  En in hua hin in een apotheek buiten de stad. 125 bath!!!!

  Heb een voorraad in geslagen.
  Het is een peneciline kuur.
  Je weet maar nooit met de,,, corona virus,,,
  Dus goed kijken bij verschillende apotheeken of gewoon onderhandelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website