Lezersinzending: Geld verdienen aan Covid-19?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
13 maart 2020

Op vele plaatsen in de wereld is men inmiddels bekend met HET fenomeen van 2020 genaamd Covid-19. Zolang er nog geen bruikbaar vaccin is raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om verspreiding te voorkomen en de besmette mensen te isoleren.

Momenteel worden er in Europa rigoureuze maatregelen getroffen om besmettingen zoveel mogelijk te beperken. Scholen en horeca gaan dicht en in Nederland wordt aangeraden om evenementen met meer dan 100 personen af te gelasten.

In Thailand worden er ook mensen preventief in quarantaine gezet en zijn er ook Covid-19 patiënten. Aan paniek zaaien heeft niemand wat maar om te stellen dat Thailand met de vele toeristen uit allerlei besmette landen volledig de dans zal ontspringen lijkt mij wat sterk. Gevarenzones in Bangkok zouden dan o.a. de vliegvelden, het openbaar vervoer en de shopping malls zijn.

Zodra er een soort van paniek heerst of men niet weet wat men te wachten staat dan gaan vele mensen hamsteren en onzinnige producten aanschaffen. De commercie speelt er handig op in want er is tijdens het hamsteren goed geld te verdienen. De mensen zijn lekker beïnvloedbaar en zodra iets maar enigszins lijkt op een mondmasker dan wordt het gebruikt als mondmasker zonder zelf de vraag te stellen of het überhaupt ook zin heeft.

En wat schets mijn verbazing? Verzekeraar TQM biedt coronavirus verzekeringen aan die uitkeert zodra je met het coronavirus besmet raakt. Voor een jaarpremie van slechts 99 baht per jaar krijg je 20.000 baht, 299 baht levert 50.000 baht op en 499 baht geeft 100.000 baht.

Dagelijks wordt er gegokt op de uitslagen van het voetbal, tweewekelijks op de (il)legale loterijen en dan zijn er ook de andere gokspelletjes waarbij je geld kan winnen en verliezen. Daarnaast zijn er meer dan voldoende huishoudens die ook niet omkomen in het geld wat ze hebben of verdienen.

Een bedrijf dat in september 2020 “The 21st Symposium on TQM-Best Practices in Thailand” gaat organiseren laat op deze wijze wel zien dat ze niet echt maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Als de voorwaarde zou zijn dat TQM de ziektekosten direct aan de behandelaar uitkeert dan zou ik nog wel begrip voor zo’n verzekering kunnen opbrengen maar het handje-contantje uitkeren kan vervelende gevolgen hebben voor de rest van de goedwillende bevolking, want wie van de gokkers wil nou niet die 100.000 baht vangen voor een premie van slechts 42 baht per maand?

Kan er toch maar mooi weer een andere schuld mee verrekend worden en de rest die er een nadeel van kan ondervinden daar hebben we niets mee te maken.

Ingezonden door Johnny BG

2 reacties op “Lezersinzending: Geld verdienen aan Covid-19?”

 1. Arend Hart zegt op

  Deze tekst van telecombedrijf Dtac is in dit verband wel aardig:

  Your wellbeing is our concern. Get covered with COVID-19 insurance offering 255.000 baht max coverage
  when purchasing 5GB data add-on at 1199 baht 365 days.
  Dial …. to subscribe.

  Arend

 2. Jack zegt op

  Gisteren heb ik bij de Krung Thai Bank in Chiang Mai een verzekering uitgenomen (voor Bath 450) welke mij de eventuele medische kosten van de Corona-virus tot Bath 500,000 zullen vergoeden, dus…….er is een manier om je dekken, vooral daar ik niet in aanmerking kom voor een locale medische verzekering, gezien mijn leeftijd van 81.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website