Lezersinzending: Een droom die in een nachtmerrie eindigde

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
12 oktober 2019

In 1994 ben ik voor het eerst met mijn man en dochter naar Thailand gegaan. Wat een avontuur, een soort droom die in een nachtmerrie is geëindigd.

Na 7 fantastische weken zag ik dat mijn man hele gele ogen had. Om een lang verhaal kort te maken, op 4 maart kwamen wij thuis en op 9 maart werd hij opgenomen. Uiteindelijk is hij 4 maart 1995 overleden aan galwegkanker en 9 maart begraven. Exact een jaar later.

De eerst paar jaar moest ik er niet aan denken maar eens wilde ik terug, al was het alleen maar om dat “nare” gevoel over Thailand kwijt te raken.

Al jaren ga ik nu ieder jaar in februari weer terug. Vijf jaar geleden heb ik het resort opgezocht waar wij destijds verbleven en waar mijn toen 7-jarige dochter speelde met de dochter van de eigenaar van het resort. Ze had er zelfs gelogeerd. Gewapend met wat oude foto’s ben ik langs gegaan en ja ze herkende mij nog. Dit was zo bijzonder, ook de dochter was aanwezig en wat waren ze blij met de foto’s uit 94. Ieder jaar ga ik met veel plezier terug samen met een vriendin.

Wat is het toch een zalig land, de zon, de zee en niet te vergeten het eten, en heerlijke shakes. En wat is het veranderd. Druk, te veel toeristen, de “oplichters” praktijken en niet te vergeten de prijzen. Voor het goedkope hoef je er niet meer heen te gaan dat is zeker. Maar bij mij wint het eten en het klimaat het toch altijd van alle andere vakantielanden. Dus in de zomer ergens in Europa ,maar zodra ik thuis ben in september weet ik niet hoe snel ik moet gaan zoeken op het internet naar mijn volgende Thailand reis.

Ingezonden door Patty


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Een droom die in een nachtmerrie eindigde”

 1. Rob V. zegt op

  Ik kan me die struggle goed voorstellen beste Patty. Toch goed om te horen dat ondanks alles toch nog aan Thailand verkocht bent.

 2. Enrico zegt op

  Thailand is nog altijd goedkoop, ondanks de dure baht. Je moet alleen niet uitgerekend de supertoeristische hotspots opzoeken. Er zijn tal van andere leuke plaatsen in Thailand. Ook veel minder druk en je komt er vooral aardige mensen tegen

 3. Frank zegt op

  Fijn dat jullie toch weer deze reis hebben gemaakt, ondanks de nare herinneringen en het verlies.
  Dat de thaise dame u nog herkende komt mij niet vreemd voor. Soms denk ik dat het in de goede thai is ingebouwd. (er zullen best uitzonderingen zijn). Het is zalig weer als “familie” behandeld te worden.
  Hoop dat jullie nog vele reisjes zullen maken naar het wonderschone Thailand.

 4. Henk zegt op

  Patty ,leuk dat je de draad zo weer opgepakt hebt en nu weer prettige ervaringen en herinneringen aan Thailand hebt .Het was natuurlijk ook niet de schuld van Thailand dat je man helaas is overleden maar kan me wel goed voorstellen dat je de eerste keer in het resort een flinke brok in je keel kreeg .Zoals je ook aangeeft is er in de jaren veel veranderd maar vele leuke en lekkere dingen blijven bestaan .Veel plezier met je verdere vakanties en geniet van het leven ook al valt het soms zwaar .

 5. Jacques zegt op

  Ieder mens heeft aan bepaalde plekken herinneringen. Soms fijn en soms welke je niet wilt meemaken. U heeft er goed aan gedaan om toch de confrontatie aan te gaan en in te zien dat Thailand niet debet is geweest aan de ziekte en het overleden van uw ex man. Het leven gaat door en ook om er over te schrijven helpt in de verwerking. Af en toe doen wat ons hart ons ingeeft is ook een goede remedie want het leven duurt maar kort.
  Hopelijk blijft het leven u en uw dierbaren nog goed gezind en geniet van de momenten die er altijd zullen zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website