Mijn vrouw is Thai maar heeft geen Thai paspoort, alleen een Nederlands paspoort. Ze heeft reeds een visum om naar Thailand te reizen, het gaat nu om de COE. De COE aanvraag werd opgestart onder Thai Nationals, we kregen de 6-digid code ter bevestiging en om te editen.

Het gaat nu volledig fout omdat de ambassade verlangt om dit te veranderen naar foreigner. De COE website laat dat niet meer toe: als met de code probeer in te loggen onder “Non-Thai Nationals” dan komt de melding “your information is not found”. Is ook wel logisch want die information staat onder “Thai Nationals” en als je probeert om een nieuwe COE onder “Non-Thai Nationals” te starten gaat dat ook niet want dan komt de melding “You have already registered”. En zo is er dus een patstelling.

De ambassade verlangt iets wat het systeem niet toelaat. Er wordt steeds verwezen naar de COE website. Er is maar één contact binnen de ambassade. Telefonische service vaak niet bereikbaar, als wel bereikbaar wordt verwezen naar het editen van de COE website, maar dat gaat dus niet. Geen oplossing in zicht. Ambassade gesloten op 12 en 13 mei en de vluchten gaan een week er na.

Het is dus paniek want geen oplossing in zicht, sta op het punt de vluchten dan maar te cancellen, want niemand helpt. Ik word hier verschrikkelijk moedeloos van want al het geld al uitgegeven, vluchten, visums, ASQ, huurauto, verzekeringsverklaring, cert of marriage, bewijs van inkomsten, vaccinatie certificaten. Het is allemaal al gedaan. De COE blijkt een niet te nemen drempel te zijn.

Ingezonden door Harry

29 reacties op “Lezersinzending: De CoE blijkt een niet te nemen drempel te zijn….”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Is er dan geen mogelijkheid om je eerdere registratie onder “Thai nationals” eerst te “cancelen” en vervolgens een nieuwe registratie te maken?

  • Harry zegt op

   Hi Ronny, ja, je hebt helemaal gelijk maar de enigste persoon die deze cancelling kan doen is de Consular in functie (1 persoon, alle andere ambassade medewerkers sturen jou naar hem door) en die schrijft onder dat niet opnieuw moet registreren maar de bestaande registratie moet aanpassen, kijk maar naar het citaat onder.
   Hij gaat niet op een ander voorstel in, verwijst steeds naar de website. Het is dus eigenlijk wachten op een stille dood, tot dat alles te laat is, en je kunt er niets tegen doen.
   Groet, Harry

   On Fri, May 7, 2021 at 9:36 AM Consular Thai Embassy wrote:
   Dear Sir,
   You do not have to register a new registration. You can sign in with your code 256140 and edit your information.
   Kind regards,

  • Johan zegt op

   Vraag of hij het aanpast. De man van de consular sectie. Heeft hij bij mij ook gedaan in een ander geval

   • Harry zegt op

    Beste Johan,
    Nou, ik vind dat heel knap van jou. Je krijgt maar kort de tijd, en het is jouw woord tegen het zijne, hij zegt dat moet gewoon de bestaande registratie aanpassen, jij vraag hoe, maar krijgt geen duidelijk antwoord, gewoon naar de COE website gaan en hetgeen invullen wat ontbreekt.
    Groet, Harry

 2. Dries zegt op

  Jouw vrouw is Nederlandse geworden. Begin helemaal opnieuw en log in via “non-Thai”. Zo gauw zij in Thailand is doet zij het er beste aan op de amphur een Thai paspoort aan te vragen. Zowel Thaise als Nederlandse wet- en regelgeving staan toe als Thaise beide paspoorten in bezit te hebben.

  • Harry zegt op

   Hi Dries, nee, opnieuw beginnen gaat ook niet want dan schrijft het COE systeem terug “You have already registered”
   Groet, Harry

 3. Theetje uit Huissen zegt op

  Is het dan niet mogelijk om op de ambassade een Thais paspoort te krijgen.

  • Harry zegt op

   Beste Tjeetje, ja Thai paspoort aanvragen kan natuurlijk opstarten maar dat gaat in de tijd niet meer lukken, het visum staat reeds in het NL paspoort, dan moet alles opnieuw gaan doen. Dat haal je nooit meer voor de vlucht. Groet, Harry

   • ruud zegt op

    Ook met een verlopen paspoort mag zij Thailand binnen.
    Tenzij het is weggegooid is natuurlijk.

    Misschien kunt u beter persoonlijk naar de ambassade gaan en laten zien, dat u niet kunt aanpassen?
    Dan praat je niet langs elkaar heen.

 4. Ferdinand PI zegt op

  Ik ga ervan uit dat je met de Thaise Ambassade in DEN Haag bezig bent voor een COE.. Is het misschien een idee om dit verhaal via email aan de ambassade te sturen met inbegrip van alle kopieen van reserveringen als bewijs dat je alles al hebt geregeld en betaald. ??

  Mijn ervaring is dat email soms sneller wordt beantwoord.
  Succes

  • Harry zegt op

   Beste Ferdinand, ja, maar de vraag is “AAN WIE ?” Als je een e-mail over een COE met alle bewijsmateriaal stuurt dan komt deze bij dezelfde persoon uit, en die zegt steeds “u moet de bestaande registratie aanpassen”.
   Snap je wat ik bedoel ? Het gaat hier niet om de logica maar het gaat hier om communicatie (en de klok die verder tikt). Groet, Harry

 5. Erik zegt op

  Harry, als in de software de naam en andere gegevens al gekoppeld zijn aan een inlognummer dan blijft het systeem mogelijk in de ‘Thai’ stand staan. Als je de melding krijgt dat je al geregistreerd bent dan is er al een koppeling met ‘Thai’ tot stand gebracht.

  De suggestie van Ronny zou ik eerst proberen; lukt dat niet kijk dan of een compleet nieuwe registratie gaat lukken door een klein gegeven anders in te geven. Bijvoorbeeld haar familienaam met de jouwe er voor, of de eerste voornaam voluit, of iets kleins veranderen aan de volgende namen of letters zoals een punt of een liggend streepje.

  • Harry zegt op

   Beste Erik, ja, dat zou ik kunnen proberen, het ‘om de tuin leiden van de software’ door een nieuwe registratie met aangepaste tekens, naam toevoeging, etc. Maar de vraag is dan of ik later een probleem krijg want misschien moet de naam in het registratie venster precies zijn zoals in paspoort vermeld. Bovendien ga ik dan tegen het advies van de Consular in om geen nieuwe registratie te doen (zie citaat boven). Dat kan men later weer tegen mij gebruiken.
   Nogmaals, het gaat hier om een communicatie probleem met 10 oplossingen, maar dan moeten beide partijen wel bereid zijn het geval aan te horen, en niet steeds te verwijzen naar de website. Groet, Hary

  • Harry zegt op

   Erik,
   Ik heb zojuist gedaan wat jij hebt gezegd, dat is gelukt, dwz er is een nieuwe registratie aangemaakt en ik heb een nieuwe code gekregen. We gaan zien wat de reactie zal zijn.

   Het enigste waar ik nu bang voor ben is het volgende :
   Ik sta straks bij de incheck-balie met de goedgekeurde COE waarop de naam van mijn vrouw nét iets anders geschreven is dan in het paspoort. Wat gaat de airline dame aan de balie dan zeggen ?
   Groet, Harry

 6. Emiel zegt op

  Misschien dat het onder Thai national wel kan met haar Thaise ID, dus niet haar paspoort maar haar ID, als ze die wel heeft natuurlijk. Voor Thai is een ID toch waardevoller dan een paspoort, dat alleen puur als reisdocument geldt.

  • Dries zegt op

   De vrouw van Harry heeft geen Thai paspoort zoals in de probleemstelling vermeld. De suggestie van @Erik komt denk ik het dichtste bij een mogelijke oplossing. Namelijk invoergegevens die gevraagd worden om toit registratie te geraken veranderen, bij voorbeeld inderdaad met achternaam van Harry.

  • Harry zegt op

   Beste Emiel, ik had beide geupload, het paspoort en de ID-kaart, het heeft niet geholpen de eerste reactie van de Consular was

   “Royal Thai Embassy, The Hague has rejected your registration/application.
   Due to กรุณาแนบหนังสือเดินทางไทยที่ยังมีอายุ หากไม่มี และประสงค์จะใช้สิทธิเดินทางเข้าประเทศไทย ในฐานะคนไทย กรุณาติดต่อทำเอกสารเดินทางฉุกเฉินที่ โทร 0703450766 ต่อ 220 ทั้งนี้ คุณสามารถใช้หนังสือเดินทางดัตช์เดินทางเข้าประเทศไทยได้ แต่ต้องดำเนินการเช่นเดียวกับชาวต่างชาติ

   Daar staan twee ‘oplossingen’ vermeld :
   1. Via een noodaanvraag Thais paspoort, of
   2. Om de COE aanvraag te wijzigen van Thai naar Non-Thai National.

   De laatste optie werkt dus niet.
   Groet, Harry

 7. Loe zegt op

  Misschien een goed idee om met alle papieren en je vrouw en laptop een afspraak te maken bij de ambassade, is veel goedkoper dan alles te cansellen

  • Harry zegt op

   Beste Loe, ja precies, dat was de laatste noodoplossing die wij op het programma hebben staan als alle andere pogingen om contact te leggen blijven mislukken. Dag voor uittrekken, tas met alle spullen meenemen, alle papieren, laptop aanzetten voor de deur, WIFI hotspot er bij, want moet natuurlijk wel LIVE kunnen laten zien dat het niet werkt, anders krijg steeds de opmerkingen “you have to change on the website”. Is wel om echt droevig van te worden.
   Groet, Harry

 8. Raman zegt op

  e-mail wordt meestal snel beantwoordt.
  adres: [email protected]

  • Harry zegt op

   Beste Raman,

   Ja emails worden snel beantwoord :
   – Jij schrijft “Ik kan niet inloggen”
   > Antwoord “Ja dat kan wel, u dient de correcte gegevens in te voeren”
   – Jij schrijft “Heb ik gedaan, maar het werkt niet”
   > Antwoord “Sorry, ik kan u niet verder helpen, u dient te gegevens aan te passen ”

   Wel snel antwoord Raman, ja dat klopt.
   Groet, Harry

 9. john koh chang zegt op

  aleemaal heel vervelend. lijkt onhaalbaar om het allemaal op nog op tijd geregeld te krijgen. Maar wees niet zo bezorgd over het verliezen van al van alles wat gedaan is. De meeste zaken kun je gewoon omboeken. Neem dan wel voldoende tijd want je hebt kennelijk wel erg korte tijd uitgetrokken om het allemaal te regelen.
  Vluchten , ASQ kun je mestal gewoon omboeken. Visa en verzekeringsverklaring en bewijs van huwelijk zijn meestal voor langere tijd dus zijn nog te gebruiken, Vaccinatiecertificaten heb je weinig aan. de kortere tijd als je gevaccineerd bent is verdwenen. Gewoon 14 dagen. En verklaring van je bank is ook nog te gebruiken of makkelijk opnieuw te krijgen.

 10. Guy zegt op

  Tja, da is typisch niet stelselmatig te werk gaan.
  Als Thaise met een verlopen paspoort was en is de eerste noodzakelijke stap een nieuw Thais paspoort aan te vragen bij de Thaise Ambassade.
  Dat is sowieso een noodzaak om als Thai ingezetene behandeld te worden in de Covid-regelingen in Thailand.

  Met een Nederlands (of ander buitenlands paspoort) dien je de Covid-regeling voor buitenlanders te gaan volgen ttz aanvragen en betalen zoals een buitenlander. Dus eerst de onmogelijke registratie als Thai ingezetene laten cancelen.

  Dus de tijd de je nog rest zou ik eerst proberen om tijdig een geldig Thai paspoort voor je vrouw aan te laten maken.

  Dat is althans wat ik begrijp uit de regelgeving die Thailand aanhoud.

  Veel moed en hopelijk komt alles nog tijdig goed.

  Guy

  • Harry zegt op

   Beste Guy,
   Jouw verhaal klopt maar ik wil even een stapje terug. Waarom heb ik uberhaupt mijn vrouw onder Thai National laten registeren, zou je kunnen vragen.

   Ik ben “spouse of a Thai National”, dwz echtgenoot van een Thaise onderdaan, anders had ik mijn visum helemaal niet gekregen. Mijn vrouw is Thai National want dat loopt via de “blood line”, maar nu komt de dwarse logica : Ik moet dus aangeven dat mijn vrouw Thai is, ID-kaart, etc, ik krijg het visum, zij ook, geen probleem. Echter, nu dien ik voor mijn vrouw zelf de COE juist niet als Thai aan te vragen omdat er een NL paspoort is. Een kronkelige logica vind ik.
   Groet, Harry

 11. Berry zegt op

  Het is eigenlijk heel simpel.

  Om internationaal te reizen, voor jullie naar Thailand, heb je een paspoort nodig.

  In theorie kan je echtgenote een Nederlands en Thais paspoort hebben.

  Jullie hebben ervoor gekozen om voor je echtgenote geen nieuw Thais paspoort aan te vragen voor je de procedure CoE opstarte.

  Voor de procedure CoE heb je 2 opties:

  Reizen als Thais onderdaan met een Thais paspoort

  Reizen als Nederlands onderdaan met een Nederlands paspoort.

  Jullie hebben gekozen voor de procedure, registratie als Thais onderdaan met Thais paspoort.

  Na jullie keuze, moeten jullie een Thais paspoort nummer ingeven.

  Het systeem zal nu blijven vragen naar dat Thaise paspoort.

  En ik vermoed dat dit is waar de consul naar verwijst. Je hebben de procedure opgestart aangevende dat er een Thais paspoort ter beschikking is en pas dan de informatie aan indien je een (nieuwe) Thais paspoort nummer hebt.

  Mogelijke oplossingen:

  – Een nood paspoort aanvragen

  – Een gewoon Thais paspoort aanvragen

  – De registratie met voorzien Thais paspoort volledig annuleren en terug beginnen maar nu voor registratie met Nederlandse identiteit en Nederlands paspoort.

  Indien je de consulaire divisie contacteerd, geef dan aan dat jullie de procedure met Thais paspoort hebben opgestart, zonder de aanwezigheid van een Thais paspoort. Het waarom kunnen wij maar naar gissen. Het consulaat zal er waarschijnlijk vanuit gaan dat jullie eerst zullen opteren voor een nieuw (nood) Thais paspoort. En dit zal de cirkel redenatie zijn van het consulaat.

  • Harry zegt op

   Beste Berry,
   Wij hadden niet gekozen voor een procedure onder Thai, maar mijn vrouw ís Thai, en ik heb het visum als spouse van een Thai gekregen, en mijn vrouw heeft het visum onder vertoon van haar ID kaart gekregen. Dus was de voortzetting logisch geweest als zij de COE als Thai National had kunnen aanvragen, maar dat strandt nu vanwege het paspoort. Dat is en blijft een kronkelige logica.
   We hebben nu wel de COE aanvraag opnieuw gedaan onder non-Thai Nationals met het trucje van letters toevoegen in opstartvenster (zie Erik boven), code heb je nog niet nodig, het gaat om naam en paspoort nummer.
   Daar zit nu nog het rest-risiko, want straks sta ik met goedgekeurde COE bij incheckbalie met naam die beetje afwijkt van paspoort. Hoe gaat de balie official daar op reageren ?
   Groet, Harry

 12. J.R zegt op

  opnieuw beginnen for non thai nationals geen nummer invullen ,je krijg een nieuw nummer suk6

 13. Gerard zegt op

  Beste Harry,
  Heeft je vrouw toevallig nog haar oude (verlopen) Thaise paspoort in Nederland liggen? Zo ja dan kun je op dat paspoort de procedure gewoon verder voortzetten. Heeft mijn vrouw ook gedaan. Haar paspoort was al 4 jaar verlopen.
  Kan ze zelfs ook nog aan de SQ regeling deelnemen.
  Succes i.i.g.
  Gerard

 14. Freek Vermolen zegt op

  Hallo Harry. Stuur mij even een email. Misschien kan ik helpen. [email protected]


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website