Lezersinzending: Coronavirus nu ook in de Isaan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
15 maart 2020

(feelphoto / Shutterstock.com)

Vanochtend een update gekregen over het corona virus in Isaan. Besmettingen in Warinchamrab (1), Kanthararom, Sisaket, Yasothon, Mukdahan en Ubon(2), mogelijk meer. Plotseling na weken van geen, vreemd…

Heeft misschien toevallig te maken met de bussen vol met illegale werkers uit Zuid-Korea van Sattahip naar diverse delen van het land? Was misschien toch die excellente opvang in Sattahip niet zo goed?

Ik hoop dat in de betrokken dorpen men tenminste begrijpt hoe gevaarlijk dit virus is en niet over gaat tot het gebruikelijke vertroetelen, zoals dicht op de patiënt zitten en armpje strijken in de hoop op beterschap.

Hoe dan ook ik ben er niet gerust op want als ik me de berichten herinner waren er tenminste 13 bussen vol met gerepatrieerden onderweg, zijnde 500 tijdbommen. Farang let op en blijf thuis!!

Ingezonden door Klaas

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersinzending: Coronavirus nu ook in de Isaan”

 1. GeertP zegt op

  Ik ben op 29 februari terug gekomen uit Korat,in de weken daarvoor was al bekend dat er veel meer besmettingen waren dan in de media werd gedeeld.
  Dit is overigens niet alleen in Thailand zo gegaan.

 2. Geertg zegt op

  Inderdaad ook hier duikt het corona virus op.
  Geen reden tot paniek in dit uitgestrekte warme land.

  Gewoon je gezond verstand gebruiken en
  daarnaast de wijze raad van alle geleerden opvolgen.

  Handen veelvuldig wassen, liefst met water en zeep,
  Lichamelijk contact vermijden, afstand houden.
  Niet naar massabijeenkomsten gaan.
  Hoest en niesinje elleboog.
  Gebruikpapieren zakdoekjes.
  Heb je koorts er blijf thuis.

 3. ser kokke zegt op

  Ja Klaas kijk gewoon goed uit, doe ik ook.
  Voorlichting over corona is er in Thailand niet, wel berichtgeving.
  De Thai in mijn omgeving ook mijn vrouw vinden het maar onzin en ik hoop dat ze gelijk hebben.
  We wachten maar eens af.
  Ser

  • l.lagemaat zegt op

   Als een Thai het niet ziet, is het er niet!

   Trek je eigen plan!

  • Henk2 zegt op

   Van mijn vrouw hoorde ik dat veel Thaise vrouwen in Nederland de ontwikkelingen rondom de besmetting van Corona niet kunnen volgen. Ze snappen er niks van. Niemand is ziek in hun omgeving en toch moet iedereen thuis blijven. Hoe is dat nou mogelijk? Allemaal social media, is hun commentaar. Zij zijn gewend om elke zaterdag eest te vieren in de plaatselijke casino’s en op zondag bij elkaar stevig Thai food te verorberen. Hun partners zitten er met een bak bier vrolijk bij. Thai series van YouTube op een groot scherm, en iedereen is tevreden. Zouden ze gelijk hebben?

 4. Han zegt op

  Las net op een engelse site dat Sompong Dental Clinic in the mall buitenlanders niet meer wil helpen. “No help foreigner have corona”.
  Dankzij de minister van gezondheid.

  • Erik zegt op

   Waar in Thailand is die kliniek? En dan ga je toch naar een andere of naar een ziekenhuis?

 5. Yvonne zegt op

  Nou Ser
  Jouw vrouw kan het dan wel onzin vinden maar dat dachten ze in Spanje ook en kijk nu eens wat daar gebeurt. Is net zo erg als in Italië. Jouw vrouw heeft GEEN gelijk hoor dus let op.

 6. Jasper zegt op

  Naar mijn berichten net vers uit Trat wordt vanaf maandag de bekende grote markt gesloten, en zitten veel mensen hoestend en proestend thuis. Hotels zijn bijna leeg, en worden dagelijks door de staff met alcohol gereinigd. Restaurants van vrienden hebben geen tot nauwelijks omzet.

  No reason to panic, maar het is wel verontrustend hoe de overheid er in Thailand mee om gaat. Als oudere, zeker met hoge bloeddruk oid zijn je kansen niet erg best als je het krijgt.

 7. Anouk zegt op

  Ik ben sinds 4 maart in cha – am / hua hin. Hier is nog weinig te merken van het corona virus behalve dat het toerisme aanzienlijk lager is dan normaal.

  Begin me nu zorgen te maken ivm met de situatie in Nederland en ook hier natuurlijk. Lees dat de cijfers niet kloppen. Voor nu heb ik het gevoel dat ik nu hier veiliger zit? Of is dit juist niet het geval? Meer mensen die besluiten om eerder terug te gaan?

  • Henk2 zegt op

   Of je in Thailand of in Nederland veiliger zit, blijft afhankelijk van de omstandigheden. Op dit moment- maandagochtend 11uur, is het in Rotterdam uiterst rustig. Scholen zijn gesloten, ziekenhuizen draaien op volle sterkte, mensen blijven binnen, de hamsteraars hebben hun wangen bol, Brabant treft extra maatregelen, de Belgen zijn op hun domheid gewezen door hun eigen politici en viroloog Van Ranst, de Duitsers houden hun grenzen in de gaten, de Fransen hebben Macron, en de Engelsen leven op een eiland.
   Let wel: in elk land is de pleuris vooràf gegaan door stilte. En toen de storm!

 8. Rob zegt op

  Thailand heeft het probleem gewoon onder tafel willen houden. Maar dat lukt nu niet meer. Vrij snel na de eerste besmetting in China raakten er in Thailand mensen besmet. Maar dat bleef heel lang rond die 40 personen hangen. Ja natuurlijk. Nu er toch nog weinig toeristen komen kan er plotseling wel open kaart gespeeld worden. En ja de wat minder intelligente mensen doen er in het begin nogal luchtig over. Kijk maar naar onze eigen minister president. Maar nu is het paniek. Helaas.

  • johny zegt op

   Ik denk dat het weinig met intelligentie te maken heeft. Kijk naar de hamsteraars, de bangerikken, en aan de andere kant de feestvierders.
   Er zijn intelligente wetenschappers die doodsbang zijn, en ook onder de iets slimmere medemens lopen er zo velen rond.

 9. jan si thep zegt op

  De bron voor de update is? vanuit een overheidsinstantie of vanuit de tamtam. Wie kan je geloven? Iedereen loopt achter de feiten aan omdat het nu eenmaal moeilijk is om de juiste maatregelen op de juiste tijd in te zetten. Ga je bv het openbaar stil leggen bij het eerste geval?
  Of Thailand voorbereid is op grote aantallen patienten kun je je afvragen, NL heeft het er ook moeilijk mee dus …..

  Thailand heeft wel het voordeel dat de scholen nu of al gesloten zijn of gaan sluiten ivm de grote vakantie rond Songkran.

  Als je vind dat Thaise mensen niet goed reageren kun je misschien proberen ze wijzer te maken met de informatie die je vanuit NL kunt vinden.
  Ik heb filmpjes aan mijn vrouw laten zien hoe het virus ontstaat en hoe het overgedragen wordt. En welke maatregelen nut hebben om besmetting te voorkomen.
  Het heeft tenslotte weinig nut om een mondkapje te dragen als je naar de buren gaat die geen contact hebben met de buitenwereld. Wel als je naar een drukke markt gaat.

  Verder logisch nadenken en drukke plaatsen mijden en hopen dat het snel overgaat.

 10. Robert zegt op

  eind van de week vertrek ik naar Bangkok als EVA nog vliegt en Thailand voor Europeanen
  het land nog niet op slot heeft gedaan.
  Wat kan ik verwachten als ik toch kan reizen?
  14 dagen huisarrest ???
  Bij koorts of lichte verkoudheid word je zo wie zo uit de rij gehaald.
  Ik woon in Ubon Ratchathani
  Mijn vrouw werkt als apotheker in een ziekenhuis en word dagelijks gecontroleerd
  besmetting ligt wel overal op de loer,

 11. Sjaak S zegt op

  Ik had gisteren een goede pagina gezien die iedereen zijn partner in Nederland of in Thailand kan laten zien…

  https://www.facebook.com/dutchthingy/photos/a.328999550810986/1038718249839109/?type=3&theater

  Alles in het Thais!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website