DutchMen / Shutterstock.com

Vorige week hebben we op Thailandblog een stukje gelezen dat de SSO geen bewijs van in leven zijn meer zou tekenen. Door de Corona maatregelen hadden we de gang naar het Gouvernementsgebouw in Chiang Mai uitgesteld.

Maandagmiddag 24 mei zijn Gerard en ik in de auto gestapt om te proberen het toch voor elkaar te krijgen. Bij het Gouvernementsgebouw eerst een kopie van onze paspoorten laten maken en toen naar de deur waar nog netjes de strook SVB-verzekeringen opgeplakt is. Helaas was de deur op slot. De dame bij het kopieerapparaat vertelde dat men was verhuisd naar het gebouw ernaast. De man bij informatie in het naastgelegen gebouw vertelde dat we niet in het juiste gebouw waren. Het moest het gebouw ernaast met een blauw dak zijn.

Wij naar het gebouw met het blauwe dak. Weer gevraagd bij informatie en daar zei men volmondig ja en we werden een kantoorruimte ingewezen. Hier moest men een nummertje trekken, maar omdat de Thaise opschriften voor ons niet zo duidelijk zijn vroegen we iemand aan een balie die op dat moment geen klanten hielp. Zij ging in gesprek met twee andere medewerkers en een van hen ging ons voor want het zou op de tweede etage zijn.

Weer overleg tussen verschillende medewerkers, uiteindelijk stond een ervan ons te woord en zij vertelde dat we hiervoor nu in “The International Convention and Exhibition Centre” moesten zijn. We kregen uitleg hoe we daar konden komen.

In de auto gestapt en op naar het volgende adres. Een gigantische parkeerplaats zonder auto’s. Een soort van portier buiten die ons vertelde dat we goed zaten. We moesten naar binnen en een hal met afmeting van een voetbalveld doorkruizen. Daar werd gekeken of we misschien koorts hadden en konden we verder lopen. Bij de eerste rij loketten, waar zowaar wat mensen voor stonden, vertelde men dat we de gang om de hoek moesten hebben.

Hier weer twee loketten. We waren direct aan de beurt. Weer de verkeerde plek. De dame ging voor ons telefoneren en na ongeveer tien minuten vertelde ze dat we terug moesten naar het Gouvernementsgebouw. Achter het gebouw met het blauwe dak zou nog een gebouw staan en dat was het juiste.

Teruggereden naar het betreffende gebouw. Het is een erg modern splinternieuw gebouw.  Hier waren we inderdaad op de goede plek. We moesten naar de tweede verdieping, rechtsaf bij de trap en dan is er aan je linkerhand nog een kantoor. Daar binnengekomen werd ons zonder dat we iets gezegd hadden verteld dat we zouden gaan zitten. Er waren fijne stoelen. De dame achter het bureau wist meteen wat de bedoeling was en ze heeft de papieren in orde gemaakt. Op onze vraag of we volgend jaar weer op deze plek moesten zijn werd volmondig ja gezegd.

Buiten aangekomen zagen we een marmeren bord met de tekst “Social Security Office”

Het was even zoeken, maar de SSO tekent dus nog gewoon het levensbewijs voor de SVB.

Ingezonden door Dini

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersinzending: Bewijs van in leven zijn (Chiang Mai)”

 1. Paul zegt op

  Fijn dat het in Chiang Mai nog steeds zonder problemen verloopt (wel even zoeken naar het juiste gebouw…), maar ik las een bericht van 21 aug. j.l. op dit blog dat SSO in Laem Chabang het formulier niet meer wil ondertekenen.
  Is daar al meer over bekend?
  Ook zou ik graag willen weten hoe het formulier opgestuurd wordt.
  Ik lees daar verschillende dingen over: naar het woonadres in Thailand, naar het correspondentieadres in Nederland, digitaal rond je verjaardag.
  Wie weet de laatste stand van zaken?
  Voor mij van belang, want in mijn huidige woonsituatie (groot appartementencomplex)verloopt de bezorging van de post chaostisch en raken er veel stukken kwijt.
  Ik heb nog niet veel ervaring in deze materie, want net gepensioneerd.
  Ik heb dit alles ook aan de SVB gevraag, maar (nog) geen antwoord ontvangen.

  • harold zegt op

   Wat Dini schrijft is situatie van 24 mei

   Op de site van SVB kun je terug vinden dat SVB tot 1 oktober 2010 geen levensbewijs zou verzenden ivm
   covid situatie.
   SVB zal SSO hierover hebben ingelicht en deze zullen dat bericht beschouwen dat ze tot 1okt geen levensbewijs voor SVB hoeven te verwerken.

   SVB zend in de week dat je jarig bent het levensbewijs aan je toe per post met priority.Komt bij mij (pattaya)
   altijd na 12 dagen aan, Dat is mijn adres wat SVB heeft,

   Je kunt ook via SVB digitale postbus openen (zie hiervoorSVB) dan kun je alles digital opsturen en de brieven van hun lezen.

   • dini zegt op

    Sorry, ik zie nu dat ik een fout heb gemaakt. Het moet niet 24 mei zijn maar 24 augustus.
    Wijzelf hebben het formulier eind maart van de SVB ontvangen. Toen kwam corona en het bericht dat men tot 1 oktober geen formulieren zou verzenden. Door corona waren de kantoren hier ook een periode gesloten of deed men aan thuiswerken.
    Na het bericht van vorige week op Thailandblog leek het ons een goed idee om te proberen een en ander voor elkaar te krijgen.

   • l.lagemaat zegt op

    Vermoedelijk zal het 1 oktober 2020 zijn!

  • tooske zegt op

   Paul,
   vooral geen paniek, dit is Thailand en de SVB is ver weg.
   Wat betreft de post, zou je kunnen kijken bij je persoonlijke gegevens op de site van de SVB waar je met je digid code kunt inloggen.
   De post gaat naar het door jou opgegeven adres.
   Verder kun je op de site de status zien van verschillende berichten of correspondentie.
   Terug sturen van het formulier is het makkelijkst door dit te scannen en digitaal te uploaden naar de site van de SVB. Geen gedoe met de post veilig en nog gratis ook.

 2. Wim zegt op

  Al 13 jaar laat ik het in leven zijn documenten in Chiang Mai ondertekenen. Ik woon officieel in België maar verblijf daar maximaal 6 maanden per jaar. Mijn Thaise echtgenote heeft recht op een ABP nabestaanden pensioen en daarom staat ook zij op het formulier wat in het Engels en Nederlands is. Sedert mei dit jaar wordt dat niet meer door de SVB geaccepteerd en moet het door de gemeente in België waar ik ben ingeschreven worden ondertekend. Maar ik kreeg uitstel tot oktober van dit jaar. Omdat ik in januari 2021 hoop terug naar België te vliegen heb ik op verzoek nu uitstel tot januari 2021. Diverse malen geprobeerd mijn Qatar Airways vliegtickets van mei 2020 om te zetten naar later dit jaar lukte niet. Laatste datum was Bangkok naar Brussel op 7 oktober en dat werd weer gecanceld.
  Sedert mei dit jaar ontvang ik het document nu op mijn woonadres in België in het Nederlands en Frans.

 3. Alex zegt op

  Ik krijg de papieren van de SVB zowel per email als per post, ruim op tijd, meestal 2 maanden voordat ze geretourneerd moeten worden.
  Ik ben 2 maanden geleden bij de SSO in Laem Chabang geweest, 2e etage, werden snel en vriendelijk geholpen. Alles getekend en gestempeld.
  Ik heb ze ingescand en via digid opgestuurd naar de SVB. Kan natuurlijk ook per post.

  • harold zegt op

   Alex, U bent een zeer gelukkig persoon dat de svb u per e-mail bericht

   Al 10 jaar verzoek ik ze belangrijke brieven naar mijn e-mail toe te zenden
   Zij weigeren en zeggen elke keer dat ze nimmer corresponderen via e=mail of berichten
   via e-mail toe zenden

 4. Leo Bosch zegt op

  Beste Paul,
  Normaal wordt het Bewijs van Leven rond mijn verjaardag per post naar mijn woonadres in Thailand gestuurd.Men heeft mijn bericht dat het dit jaar pas in oktober verstuurd wordt i.v.m. de corona crisis.
  Ik heb ook op dit blog gelezen dat de S.S.O.in Laem Chabang dit niet meer zou doen.
  Ik denk als dat zo was, de SVB daar wel melding van gemaakt zou hebben..Dus ik plaats het voorlopig maar onder de rubriek indianenverhalen.

 5. Leo Bosch zegt op

  Correctie: men heeft MIJ bericht i.p.v. mijn bericht.

 6. Henk Hollander zegt op

  Roi Et geen probleem. Copie paspoorten van mijn vrouw en mij, kopie huwelijksakte en binnen 10 minuten klaar

 7. Taruud zegt op

  Bij Aegon hebben ze een nieuwe authenticatie app in gebruik genomen. Je scant online je paspoort. Vervolgens moet je via je camera een pasfoto maken. Die wordt vergeleken met je pasfoto in je paspoort. Het was niet gemakkelijk, maar lukte uiteindelijk wel. Dat zou voor SVB ook een mogelijkheid kunnen zijn. Ik zal hen daarover eens informatie geven. Scheelt gereis en werk.

 8. Paul zegt op

  Alle inzenders hartelijk dank voor de informatieve en ook geruststellende reacties.

 9. Louis zegt op

  Ik ben op 22 september jarig ik heb ook nog geen bericht gehad van SVB
  voor het op sturen van mijn Levens bewijs.
  Hopelijk komt dat snel

  Louis

 10. Nicky zegt op

  Voor de Belgische en luxemburgse diensten, stuur ik steeds het gescande document met foto naar de Belgische ambassade. Dit teruggestuurde document doe ik dan afdrukken en naar de instanties sturen. Nooit geen problemen gehad. Weet niet voor de svb. Dat is pas volgend jaar aan de orde

 11. rno zegt op

  Normaliter ontvang ik ook rond mijn verjaardag het Levensbewijs via email. Dit keer dus niet. Mijn standpunt is: vraag het na bij de bron, SVB in dit geval. Dus op 18 augustus contactformulier ingestuurd naar SVB. Na paar dagen ontving ik via Mijnoverheid.nl een email met als bijlage het in te vullen Levensbewijs, kreeg gelijk nog een bericht dat deadline 30 september was. Op 24 augustus naar SSO in Korat en laten tekenen, vervolgens via MijnSVB teruggestuurd. Twee dagen later zag ik op MijnSVB dat Levensbewijs was verwerkt. Alles weer geregeld voor 1 jaar.

 12. Wayan zegt op

  Svb vertelde mij in een telefoon gesprek, dat in ieder geval alles normaal verloopt met het SSO
  Verder geen zorgen , het levensbewijs wordt verzonden in Oktober maar kan ook veel later worden.
  Bericht krijgt u in de berichten box


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website