Huizen in Thailand in alle soorten en maten (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
29 juli 2023

Huizen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Dit geldt zeker ook voor Thailand, waar de meeste huizen tegenwoordig van steen zijn. In de regio waar ik woon, vind je ook veel ‘Moo Baan’, een soort woonwijken met meestal diverse modellen huizen. Door de jaren heen zijn veel van deze huizen uitgebreid met afdakken, aanbouw en dergelijke.

In de gehuchten van de regio zul je zelden twee dezelfde huizen vinden, tenzij een kleine bouwondernemer een reeks identieke huizen wil neerzetten. Het geheel vormt een kleurrijk beeld, waarbij de overheid vaak een oogje dichtknijpt. De kosten van huizen variëren van erg weinig in het verleden tot enorme bedragen tegenwoordig. “U vraagt, wij draaien” lijkt vaak het motto.

Ik zie regelmatig nieuwe mogelijkheden voorbij komen op het internet. Als ik tientallen jaren geleden meer inzicht had gehad, hadden we wellicht niet in deze Moo Baan geëindigd. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeer tevreden met mijn huidige plek – een mooi huis in een beschermde omgeving met een grote tuin, zwembad en alles ‘geregeld’.

Toch kijk ik met grote interesse naar het huidige aanbod van huizen. Prefab huizen, containers als woonruimte, tiny houses, alternatieve huizen… Recentelijk zag ik ‘knock_down’ huizen. Deze houten huizen kunnen, zo begrijp ik, gemakkelijk worden gedemonteerd. Handig als je niet tevreden bent met de ligging van je perceel.

Er zijn opties van tuinhuis tot volwaardig huis, maar ik neem aan dat je wel de juiste vergunningen moet hebben om het permanent op een perceel te plaatsen. Een tuinhuis voor het weekend zou voor mij nog wel eens een optie kunnen zijn. Mijn kinderen overwegen grond te kopen en deze aan hun moeder te schenken.

Dit is niet zozeer een vraag, maar meer een uitnodiging voor meningen en ervaringen van de lezers. Websites als ‘NaiBann house plan‘ zijn een leuke manier om ideeën op te doen.

Ingezonden door William-korat

2 reacties op “Huizen in Thailand in alle soorten en maten (lezersinzending)”

 1. GeertP zegt op

  Heel toevallig was ik vorige week op bezoek bij een Nederlander die zijn huis op een perceel van 2 rai te koop wilde zetten, je wordt ouder en dan is zo’n huis met een flinke tuin meer een last dan een lust,een knock_down huisje op een stukje grond van een halve rai is in zo’n geval genoeg als je maar met z’n tweeën bent.
  Wij hebben vorig jaar een pand in de buurt gekocht wat heel geschikt is voor senioren, we hebben het naar onze wensen laten verbouwen en als ons huidige huis te veel werk wordt dan hoeven we alleen maar de koffers te pakken en naar het nieuwe huis te gaan.
  Ik heb een paar keer gezien hoe zo’n knock_down huis gebracht werd op een oplegger, werkelijk fantastisch hoe snel dat gaat en zoals jij al aangaf je kan het naar eigen idee uitbreiden, er is heel veel mogelijk.

 2. william-Korat zegt op

  2 Rai noem ik geen flinke tuin meer Geert.
  800 tarang wah oftewel 3200 vierkante meter.
  Een soort agrarische ondernemer.
  Zit hier op ons stekje van 140 tarang wah in vergelijk met de rest van de Moo Baan al op een ruim stukje grond.
  Waar ik ook drukker mee ben als het mij regelmatig lief is.
  Vele komen niet verder als de helft in oppervlakte.
  Voor veel senioren zal deze bouwtechniek juist een beetje tegen vallen, vermoed ik.
  Zie veel trappen om in het huis te komen.
  Succes met je eigen project.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website