Huisjes kijken van lezers (41)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
1 maart 2022

Ons huisje is gelegen in een dorpje op 14 km van Buriram. Het huisje is in 2016 door mensen uit de nabije dorpen gebouwd op het grondstuk van mijn vrouw haar ouders. Oppervlakte 90 m² – woonkamer, 2 slaapkamers, badkamer, kleine keuken en terras.

De kosten van het huis zonder bouwgrond bedroegen 660.000 baht. Wij wonen in België en daarom is dit ons vakantiehuis omdat wij er ieder jaar maximum 3 a 6 weken verblijven.

Daar wij nog een zoontje van 7 jaar oud hebben, is tussen de slaapkamers een deuropening van 1.5 meter gelaten, waardoor 1 airco de 2 slaapkamers kan koelen.

Ingezonden door Marc (BE)


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. 


31 reacties op “Huisjes kijken van lezers (41)”

 1. fred zegt op

  Wij hebben dezelfde vloer. Heel mooi maar een ramp want je ziet er alles op. We denken er zelfs aan om andere tegels te gaan leggen.

  • HenryN zegt op

   Leuk en simpel huisje. Je hebt hier inderdaad echt niet veel nodig en het is altijd beter dan wat kleine kamertjes op een etage woning. Ben het wel met Fred eens en ik weet het smaken verschillen maar voor mij geen glimmende of veel te drukke tegels. Ik heb dan overal matte tegels en geen druk bedrukt patroon.
   Uiteraard geen probleem indien men er anders over denkt.

 2. Henri zegt op

  Beste Marc, prima huis toch voor jullie vakantiebestemming. Voor de prijs van een kleine auto gerealiseerd. Mocht je er ooit permanent wonen, dan kan je bijbouwen, dat hoeft ook niet duur te zijn, tenminste als je ruimte hebt qua grond om dat te doen. En met bijbouwen bedoel ik bijvoorbeeld een carport, ruimte voor gereedschap en andere dingen, die je direct in huis niet nodig hebt, kleding etc. Een extra overdekt terras of een sala, zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan ook meer beplanting voor de sfeer. Leuk dat je ons een blik gunde in je huis. Wellicht nog veel vakantieplezier daar en misschien in de toekomst permanent bewonen.

 3. piet d v zegt op

  precies wat je nodig hebt , netjes afgewerkt geen overbodige luxe.
  De vloertegels, zijn wel faling keuze ,
  wij hebben dezelfde alleen de minder glimmende type hiervan.
  ruim buiten terras, met een paar mooie bomen en planten
  iets gezellig van de maken.
  Veel woon plezier

 4. Gilbert zegt op

  Beste Marc,

  ik ben blij met jouw bericht omdat ik veel zoek naar informatie over huizen die je kan bouwen of kopen voor 1 à 2 miljoen baht. Prima gedaan. Bedankt.

 5. jean Herman zegt op

  Schitterend voor een vakantiehuis(je) Ook ik kom ieder jaar enkele weken naar ons huis in de Isaan, wij hebben identiek dezelfde vloer, ik vind hem heel mooi. Ik heb niks aan te merken op jullie vakantievilla, geniet er maar van, groetjes
  JP

 6. John Chiang rai zegt op

  Bij deze rubriek van,,huisjes kijken”zou het ook interessant zijn,om te weten hoe oud de bewoners zijn, of de grond reeds in familie bezit van de echtgenoot was,wat men precies met het gebouwde van plan is,en hoeveel mensen er überhaupt wonen gaan.
  Een Farang van ca 65 jaar die qua gezondheid en mobiliteit ieder jaar kwetsbaarder wordt,en alleen met zijn vrouw op 6 rai familie grond een levenswens vervullen gaat om hier een Villa te bouwen met enorme afmetingen,werpt bij mij veel vragen op.
  Terwijl een Farang van de zelfde leeftijd,met 1 a 2 kinderen op het zelfde grondstuk, met een Villa en paar vakantie woningen,ook voor de toekomst van zijn kinderen nog een verdienst mogelijkheid schept,is dit voor mijn smaak een iets meer doordachte bouwwijze.
  Hoewel iedereen natuurlijk vrij is om in die proportie’s te bouwen die hem zelf gelukkig denken te maken, heb ik het gevoel dat velen de droom, voor de realiteit stellen.
  De realiteit is niet zelden dat men de werkzaamheden en de beslommeringen rondom zijn gebouwde en riante grondstuk plotseling niet meer aan kan,en dat men bij gebrek aan jonge medebewoners hoofdzakelijk op vreemde hulp aangewezen is.
  Natuurlijk kan men om onafhankelijk te blijven ten aller tijden verkopen,alleen liggen deze enorme grondstukken vaak zo afgelegen, en de prijsverwachtingen vaak zo hoog,dat mocht de verkoop plotseling nodig zijn,dat het aantal potentiële kopers erg klein is.
  Geheel anders liggen volgens mij de onafhankelijkheids en desnoods verkoops mogelijkheden bij een huisje, in de omgeving van de bewoonde wereld voorzien van alle westerse gemakken met directe aansluiting op de beste infrastructuur en o.a shoppings mogelijkheden.
  Bouwen heeft voor mij te maken met het vooruitdenken in een toekomst die veel sneller komt dan de meesten dit wensen,en hier zijn voor mij de genoemde factoren in vergelijk tot het aantal kamers,en grote van het grondstuk,veel belangrijker.
  Maar iedereen zijn meug,en wens natuurlijk iedereen onafhankelijk van mijn mening, veel woongenot en een lange gezondheid

  • janbeute zegt op

   Beste John ik ben het tendele niet helemaal eens met je posting.
   Ook ik ben ouder dan 65 jaar en nog goed gezond,ook wij hebben een groothuis met tuin.
   Maar gelukkig woon ik niet hutje mutje in een Moobaan of een condo of appartement .
   Dagelijks heb ik door de grote afmetingen van zowel het huis als het grondstuk veel te doen en dat houd je jong, gezond en zeker met voldoende lichaamsbeweging.
   Ik zie veel van die moobaaners die de ganze dag achter de computer zitten of de shoppingmall of aan de drank verslaafd raken.
   Laat mij maar met veel plezier aan hobbyen , tot het niet meer kan.
   En dan zien we wel verder..
   En investeren in onroerend goed waar dan ook in Thailand is beter dan je zuur verdiende geld op een bankrekening te zetten hier in Thailand of in Holland tegen een rente van nul komma nul en alleen maar ten doel om de kas van de banken en de fiscus te spekken .

   Jan Beute .

   • Nest zegt op

    100% akkoord .Als je ziet hoe sommige buitenlanders hier (over)leven..Waarom is het verkeerd van wat luxe te houden. Ik heb er tenslotte voor gewerkt.

   • Geertg zegt op

    Ik woon heel fijn in een gezellig moobaan waar we veel vrienden hebben, ben nog niet aan de drank en ook nog niet aan mijn computer verslaafd. Als ik een tuin wilde onderhouden
    was ik wel tuinman geworden. Ook kom ik alleen in een shoppingcentrum als ik zaken nodig heb. Niet uit verveling.

    Gelukkig zijn er mensen die een normaal bescheiden huis hebben waar ze met hun vrouw gelukkig zijn en de laatste levensjaren samen zonder grote zorgen door kunnen brengen.

    • PEER zegt op

     mijn idee Geert,
     Ook wij hebben ‘n prachtig vrijstaand villaatje in ‘n kleinschalig mobaan. Zwembad, fitness-gebouw, einde v d straat, dus rust en geen lawaai. Dus ook géén straathonden, wel fluitende vogeltjes.in Ubon Ratchathani met volop vrijetijdsbesteding.
     Werkelijk álles in de buurt.
     Ben ik na ‘n halfjaar weer in Nederland, mag ik de tuinman spelen. Het moet niet maar mag wel. Telkens verlang ik terug naar m’n mobaantje om dingen te doen waar de meesten over dromen.
     Don’t dream your life, live your dream!

 7. hans zegt op

  beste marc

  heeft u een bouw tekening van de afmetingen bij voorbaat dank

  hans

  • Marc zegt op

   Beste Hans,

   Gelieve mij je e-mailadres te laten weten zodat ik jou de bouwtekeningen kan mailen.

   Marc

   • Paul zegt op

    Dag Marc,
    Je hebt een mooie woning gerealiseerd en dit met behulp van mensen uit de nabije dorpen.
    Dat moet een dubbel goed gevoel geven, dunkt me.
    Ik had graag wel eens van gedachten gewisseld omtrent je bouwervaringen in Thailand.
    Veel gelukkige jaren in de woonst.

   • PKK zegt op

    dag Marc,
    jouw huis spreekt me erg aan en ik zou, indien mogelijk, erg graag een copie van de bouwtekening ontvangen.
    Wat voor isolatie heb je gebruikt en de fundering? Zijn er heipalen gebruikt?

    univatio@gmail.com

 8. jm zegt op

  Awel ik vind dit huisje heel mooi en meer heb je niet nodig.
  Ik stoor me soms aan al diegene die zitten te pronken met hun villas die miljoenen gekost hebben.
  Of hebben die allemaal hun huis in een company name staan zodat zij alleen eigenaar zijn en kunnen verkopen als zij dat willen?

  • l.lagemaat zegt op

   Beste JM,

   Leven en laten leven.
   Sommigen rijden in een grote SUV rond, omdat zij dat niet in hun thuisland konden permitteren.
   Er zijn belangrijkere zaken om je er aan te storen.
   Gun iedereen zijn pleziertje!

  • Antonius zegt op

   Beste….

   Pronken met hun villas moet je echt niets van aantrekken.
   Maar wat je beschrijft huis in company zodat zij alleen eigenaar zijn en kunnen verkopen als zij dat willen klopt niet veel van!
   *Dan moet teneerste de Farang de andere eigenaren 52% een afstands verklaring hebben laten tekenen bij de Advocaat, zodat hij het enigste zeggenschap heeft hierover!
   *Ten tweede bij de andere mogelijkheid lease contract van het land tussen de farang en Thai, kunt u laten beschrijven dat als u het huis wilt verkopen op de lease grond degene waarmee u die lease hebt afgesloten ter allertijde hiervoor moet tekenen.

 9. Erwin Fleur zegt op

  Beste Marc,

  Ontzettend leuk huis.
  Dit huis is wat wij qwa uiterlijk, materiaal en indeling ook hebben gebouwd.
  De dakpannen zijn ook de gene die wij hebben gekozen(tussen duur en goedkoop;).
  Bouwkundig is dit huis een makkelijke opzet en gereed om uit te bouwen.
  De buitenkant vind ik een leuk uiterlijk met de bakstenen ‘look’.

  Het oppervlak is voor dit huis een spot prijs.

  Hier kan ik mij geheel in vinden en zou bijna denken dat het een copy is.
  Met veel woongenot toe gewenst,

  Erwin

  • Marc zegt op

   Beste Erwin,

   Dit zijn geen dakpannen maar geïsoleerde dakplaten, en ik kan zeggen dat bij harde regenval het geluid goed gedempt wordt.
   De bakstenen look zijn rode stenen (FCS interlocking bricks) die in verband op elkaar gestapeld worden, om een goede bevestiging te bekomen worden er betonijzers ingestoken en opgevuld met cement.

   Marc

 10. Peter zegt op

  Beste Marc

  Prachtig en confortabel huis heb u daar man.
  Ook ik woon in Belgie en heb intresse in de bouwplannen. Hoe kan ik u mijn email doorgeven.
  Veel sucses en u verblijf in Thailand.

 11. Peter zegt op

  Zijn er mensen die goede bouw aannemer(s) kennen in de regio Khon Kaen aub.
  Graag adres of info gegevens dan aub.
  Met dank en groetjes allemaal bij voorbaat.

 12. hans zegt op

  hallo marc

  ik heb je om een bouw tekening gevraagd graag zou ik ook graag weten hoe je de gevel zo mooi hebt gekregen wat voor materiaal is dat heb al eerder een mail gestuurd maar was mijn e mail adres daar in niet genoemd bij deze dan dat adres hans.banken @ hotmail.com bij voorbaat dank en nogmaals een zeer mooie woning veel plezier en geluk i buriram

  • Ton Egbers zegt op

   Vind ik leuk! Netjes compact allemaal. Maar voor de puzzelaars, of mensen met OCD, of mensen die vaak tegelwerk (laten) zetten, zie in ieder geval 1 eigenwijze dwar-z-ligger op de veranda, ha, ha!

 13. Piet zegt op

  Marc stuur mij svp ook je bouwtekening
  Bij voorbaat dank
  Piet. Ipadvelden@gmail.com

  • PEER zegt op

   Marc,
   Proficiat!,,,,
   Ik zie aan het aantal reakties om je huis te mogen kopieëren.
   En dát stemt me blij, dat er veel mensen van jouw huisje houden.

 14. fred zegt op

  Ook wij hebben die tegels. Je ziet er inderdaad alles op. We dachten dat het met de jaren wel zou beteren maar niet.
  Ook wij hebben al gedacht aan een andere vloer maar dat is weer zonde van het geld. Uiteindelijk zijn we er wel wat aan gaan wennen en kijken er niet meer zo nauwlettend op.

 15. Guda zegt op

  Wat ziet dat er mooi en gezellig uit.

 16. Arnold zegt op

  Beste Marc,

  Mooi huis en lekker compact, daar houden wij ook van. Zou ook graag de platte grond willen zien van het huis, kan je me die doen bekomen? arnold_olsthoorn@yahoo.com

  Succes en veel plezier in je huis

  Arno

 17. Eric H zegt op

  leuk huis maar doodzonde dat die maar een aantal weken per jaar bewoond is

 18. George zegt op

  Mooi huis voor de prijs van een garage in Amsterdam. Jammer dat er nog zo weinig in geleefd wordt. Drie tot zes weken per jaar Huizen zijn om in te wonen toch?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website