Gisteren zijn mijn vrouw en ik teruggekomen van een maand verblijf in Thailand gebruikmakend van het Test & Go programma. Medio november hebben wij onze Thailand Passes (TP) aangevraagd en gekregen. Door alle ontwikkelingen rond de jaarwisseling was het pas de vrijdag voor vertrek echt zeker dat we konden gaan.

Ons AQ-hotel was het Holiday Inn Express, Sukhumvit 11 in Bangkok. Onze zorgverzekeraar DSW had ons voorzien van een geaccepteerde verzekeringsverklaring zoals Thailand die wil zien. De vliegreis met Qatar Airways ging prima. De etappe AMS-DOH ging met een Boeing 777-300ER die voor ongeveer 1/3 was bezet. De etappe DOH-BKK met een Airbus A330-300 die voor ruim 85% was gevuld.

Bij aankomst op Suvarnabhumi werden we eerst opgevangen op de weg naar de paspoortcontrole en moesten we plaatsnemen op stoelen met onderlinge afstand. Daar vond een eerste korte check plaats van onze Thailand Pass papieren.

Daarna werden deze geregistreerd en konden we onze weg vervolgen naar de paspoortcontrole. Daarna de bagage ophalen en in deze ruimte ook gelijk wat geld gewisseld. Mijn Thaise bankpasje werkte niet meer, omdat dit nog een pasje was zonder chip. Deze is later netjes vervangen door de Bangkok bank in Nonghan, waar ik ook gelijk hun Bank App heb laten aanmaken door een zeer behulpzame medewerkster met vertaling door mijn echtgenote.

Anyway, langs de douane en buiten werden we opgevangen door iemand van hotel voor verdere begeleiding. Na een kleine 10 minuten wachten, werden we naar een busje gebracht en die reed direct naar een ziekenhuis (naam vergeten) alwaar de PCR test werd afgenomen. Vervolgens naar het hotel gebracht, in gecheckt en naar de kamer. Daar ook de Morchana App geïnstalleerd. De kleurcode was oranje. We konden maaltijden kiezen uit een klein keuzemenuutje. Deze werden later op een tafeltje naast de kamerdeur geplaatst. Communicatie ging via “Line” met de receptie en werkte heel efficiënt. De volgende dag rond 9:30 uur kregen we onze negatieve uitslag en waren we vrij om te gaan. Ook kregen we nog een roze formulier voor de tweede test op dag 5-7.

Hierna een bezoekje aan de Nederlandse ambassade en SC Travel ter voorbereiding van onze huwelijksregistratie in Thailand (daarover later meer in een apart topic).

Na drie dagen naar Udon Thani gevlogen en op dag 6 werd een tweede test afgenomen in het Udon Thani Hospital. Het verkrijgen van de uitslagen was wat gecompliceerder. Mijn vrouw kon het via “Line” met het nummer van haar Thaise ID kaart ophalen, maar zelf moest ik terug naar het ziekenhuis voor een papieren uitslag. Van de uitslagen een foto gemaakt en die ge-upload in de Morchana App, waarna de kleurcode groen werd.

De Nederlandse overheid vraagt een negatieve PCR test voor hoogrisicolanden waartoe Thailand ook behoort, dus twee dagen voor we terug naar Amsterdam vlogen, hebben we weer een PCR-test laten doen in hetzelfde ziekenhuis waar we aan het eind van de dag het reizigerscertificaat met negatieve uitslag konden ophalen.

In het toestel van Qatar Airways kregen we twee formulieren van de Nederlandse overheid om in te vullen. De eerste was een gezondheidsverklaring en de tweede een quarantaineverklaring. Wel vreemd, dat Nederland om zo’n document vraagt, maar op Schiphol geen hond controleert of je daadwerkelijk dat certificaat en die formulieren hebt.

Onze conclusie is dat het Test & Go programma eigenlijk best goed werkt, mits je jezelf goed voorbereid. Deze site is er een goed hulpmiddel bij.

Wat opviel is, dat het op Suvarnabhumi echt een dooie boel is. Weinig restaurants zijn er open en er wordt zowel voor als achter de paspoortcontrole veel verbouwd. Ook in Thailand zelf merk je, dat het veel rustiger is dan voorheen.

Ingezonden door Frank B.

12 reacties op “Ervaringen met Test & Go januari 2022 (lezersinzending)”

 1. Yvon zegt op

  Wij zijn 3 weken geland op Schiphol vanuit Phuket, ook daar was het een dooie boel. 1 bar en 1 koffietent was open en met absurde prijzen. 1 koffie, 1 thee en 1 broodje 850 Baht.
  Wij vlogen met Singapore Airlines en daar was een Rapid Antigentest genoeg en daar waren we blij om. Op Schiphol wordt nergens naar gevraagd of gekeken.

 2. Dennis zegt op

  Uit uw verhaal maak ik op dat SC Travel tegenover de ambassade weer open is?

  • Frank B. zegt op

   Nee Dennis, het kantoortje is ontruimt. Van buiten zie je nog wel hun stickers e.d.
   Hun email en telefoon nummers werken nog steeds en qua locatie werken ze vanuit huis. Om onze documenten te overhandigen, kwam Amnat zelf naar de parkeer plaats bij hun (nu dus lege) kantoortje en hebben we daar de zaken afgehandeld en nog wat gezellig zitten keuvelen.
   Wij kennen hem redelijk, omdat hij al vaker zaken voor ons naar volle tevredenheid heeft geregeld.

 3. PEER zegt op

  Ja, dan is er sinds half dec dus niks veranderd.

  Vloog terug naar Ned op 15 dec ‘21.
  Ik moest 2 keer die gezondheid-formulieren invullen, Egels en Ned, zelfs het adres en postcode waar ik na m’n terugkeer in Ned zou verblijven: 5 dagen quarantaine wanneer je daarna negatief getest werd, óf 10 dgn in quarantaine.
  Denk je dat ook maar íémand op Schiphol ernaar gevraagd heeft???
  Thailand is consequent op dit gebied, daarom heerst er weinig paniek in de ziekenhuizen.
  Spijtig voor ‘t toerisme.

 4. George zegt op

  We vliegen 17febr met klm weer terug naar Nederland. Zelfde ervaringen als schrijver met test en Go. Vooral dankzij Thailandblog informatie is het me gelukt om alles te regelen. Hulde! Een vraag over de coronatest voor terugreis. Volgens overheidssite mag het ook een antigeentest 24u voor vertrek zijn. Kan ook een pcr test zijn 48 uur van te voren. Klopt dit? En kun je de antigeentest op Suvannaphumi doen, zoals eerder gemeld in het blog. Oftewel de pcr test is volgens mij niet verplicht. Dank voor reactie.

  • Johan zegt op

   Ja, het is heel simpel. Op de begane grond bij de airport staat buiten een container waar je een sneltest kunt doen. Dat is voldoende voor Nederland. Kost 550 bath en binnen een kwartier krijg je de uitslag met uitgebreid document. Werkt super en snel.

 5. Edward zegt op

  Waarom het zo moeilijk maken.

  Ik vlieg morgen terug naar België en heb zwart op wit een formulier van Thai airways dat ik geen test moet ondergaan voor mijn terugvlucht.
  Eenmaal in België aangekomen moet je het vooraf ingevuld PLF formulier laten zien en onmiddellijk op dag 1 een PCR test laten afnemen op eigen kosten. Op dag 7moet je nogmaals een PCR test laten afnemen eveneens op eigen kosten. Vele van mijn collega’s lieten weten dat deze controle zo lek is als een zeef. Heb je attente politie officier hang je, heb je een slapende ga je gewoon naar huis toe.
  2 PCR test = 124 Euro zelf te betalen.

  • Herman zegt op

   Vorig weekend terug gevlogen met Qatar Airways. Op de luchthaven was er een controle of je de PLF voor Belgie had ingevuld. GEEN test nodig voor het vertrek.
   Op de vlucht naar Brussel werd ook nog gevraagd of we een PLF hadden ingevuld.
   In Belgie korte controle van de PLF voor de douane. Maar geen scan van de QR code enkel visuele controle of je iets had.
   Via SMS en mail ontvang je codes om je te laten ( GRATIS ) te laten testen. Je kan hier ook een sneltest bij de apotheek laten doen. Nadat die negatief is mag je dan uit quarantaine.

   • durant ludo zegt op

    bedankt voor deze info Herman je leest zoveel en nu weer een beetje gerust voor vertrek..

 6. Alex zegt op

  Ook ik had problemen met verkrijgen van certificaat van tweede test, mijn Thaise vrouw had ook met haar Thaise id voor line geregistreerd maar hij wilde het maar niet lukken. Ik heb via de line app mijn vraag gesteld en de volgende dag kreeg ik antwoord met verzoek volledige naam en geboortedatum door te geven. Direct kwam de uitslag binnen.

 7. Marco zegt op

  Op 1 februari de thailand pass aangevraagd voor het heropende test en go programma. Die kregen we gelukkig op tijd binnen zodat we 4 februari konden gaan. Op Schiphol werden alle papieren voor vertrek gecontroleerd. Ook hetgeen dat al is afgedekt door de TP.
  Op vliegveld in BKK ook meerdere malen controle van alle papieren. Maar daar wordt je vanzelf doorheen geleid. Heel veel vriendelijke beambten die daar bij helpen. Al met al stonden we eerder buiten dan “vroeger”.
  Vervolgens naar hotel gebracht met de bijbehorende PCR test. Hotel was prima en niet duur. Roomservice super. De volgende ochtend vroeg mochten we al weg.
  In Bangkok is volop leven. Wel de nodige hotels en restaurants die de deuren voorgoed hebben moeten sluiten.
  Op de 5e dag weer naar hotel gegaan waar we net de PCR test hebben gedaan. Hopelijk is de uitslag goed.
  Bewaar wel al je papieren die je overal krijgt. Zelfs de boarding pass werd nog om gevraagd in één van de controles.

 8. Thaio zegt op

  Heb 1 february de test en go aangevraagd en Thailand pass 6 february binnen gekregen.
  7 february op de plane .8 february aangekomen op Suvarnabumi airport.
  Net uit het vliegtuig werd er direct gevraagd voor Thailand pass(copy meegenomen van alles).
  Laten zien en kon gelijk doorlopen.
  Volgende controle, hotel betalingen laten zien van 1e hotel en na 5e dag ook hotel betaling (kan je later eventueel cancelen Maar wel zelf voor een RT-PCR test regelen in hospitaal)wel vragen om copy bevestiging ,Verzekering laten zien.
  Eenmaal door de douane gelijk aangehouden en je 1e betaalde hotel bevestiging laten zien.
  Die sturen een taxi die je naar een drive true ziekenhuis gebracht voor testafname.
  Door naar je geboekte hotel.
  Afwachten op het resultaat(ongeveer 6 uur) daarna kan je vrij bewegen.
  Het hotel geeft je bevestiging maar wel copy vragen.
  Tot zover mijn info en ik ga nog 2 weken genieten van dit prachtige land en de gastvrije mensen.
  mijn advies voor snelle doorgang, maak van alles een copy, dat werkte super.
  Nog een ding bij de bagage gelijk een Thaise simcard kopen en geld wisselen(daarna was alles dicht)

  Groetjes Thaio


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website