Ik heb via de site de 30 dagen verblijf “Test and Go” ingevuld. Mijn ervaring is dat het nu allemaal heel goed en netjes ging. Ik heb van alles een foto gemaakt zodat ik deze kon uploaden.

Hier begin je met het verzamelen van alle documenten (print ze enkelzijdig af helpt je met foto’s maken daar je maar een foto kunt uploaden) print ze ook uit zodat je een mapje bij je hebt als je naar Thailand gaat. Maak een foto van je paspoort, schrijf ook even je paspoortnummer op voor jezelf (paspoort moet na datum terugkomst nog 6 maanden geldig zijn let daarop) in het paspoort staat geen o maar nul als je deze hebt. Je moet hier als het goed heb de begindatum invullen maar dat wijst zichzelf.

Voor het vaccinatiebewijs moet je inloggen bij mijnRIVM.nl en dan je DigiD gebruiken. Hier maak je een scherm afdruk van beide pagina’s waar ook de QR-code en vaccinatie datum opstaat anders even het RIVM opbellen, niet de GGD die weten het niet. Je maakt van de QR-code een aparte foto.

Maak van je vliegticket (of E-ticket) een print, als deze 2 zijden heeft print deze beide uit en leg deze naast elkaar om een foto te maken voor de upload. Als je een vlucht met tussenstop hebt, vul het laatste vluchtnummer in en de datum.

Maak een foto van je hotelreservering ook hier, als deze 2 zijden heeft, enkelzijdig uitprinten en naast elkaar leggen voor de foto. Vul de gevraagde gegevens in zoals de: naam, het adres en de duur van verblijf (wel een SHA+ of ASQ-hotel) maak gebruik van de site die hier ook staat bij FAQ voor Thailand Pass.

Nu zou je al de Morchana app kunnen downloaden deze heb je later nodig. Nu kun je beginnen met het indienen van de documenten doe er voor het gemak de QR-code van je vaccinatiebewijs er apart bij, dit vergemakkelijkt hen werk blijkbaar wel aanvinken dat je dit wilt doen.

Voor mij was het erg makkelijk daar ik van tevoren stap voor stap het dossier aan het opbouwen heb gedaan. Nadat ik het heb ingestuurd op maandagmiddag kreeg op woensdagochtend de QR-code via de e-mail opgestuurd.

Hierna de Morchana app downloaden en de verkregen QR-code inscannen in deze app, hier moet je ook weer je paspoortnummer nodig (handig als je deze hebt opgeschreven).

Oh ja, maximaal 72 uur van tevoren een PCR-test laten uitvoeren met reiscertificaat deze kost ongeveer € 75,-.

Bij deze wens ik je veel reis plezier. Ik ga half januari voor 30 dagen.

Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

20 reacties op “Ervaring met online aanvragen van Thailand Pass (lezersinzending)”

 1. Eric zegt op

  even nog een aanvulling:
  Ik heb gisteren de Thailand pass ontvangen , binnen 5 minuten na aanvraag al binnen.
  Ik heb een Visum nodig voor 60 dagen maar heb deze nog niet, de Thailand Pass kan dus zonder Visa gewoon aangevraagd worden , dat je het visum wel straks bij vertrek in orde moet hebben staat in een begeleidende mail die je krijgt bij goedkeuring Thailand Pass apart erbij vermeld.

  Dus gewoon aanvragen kan ook als je langer gaat dan 30 dagen zonder Visum.

 2. walter van assche zegt op

  Thailand Pass aangevraagd voor 3 volwassenen.:
  – mijn echtgenote, dubbele identiteit (Belg en Thai) heeft al haar QR code direkt ontvangen
  – mijn zoon Peter, nog niets ontvangen, ingediend op 22/01/2021
  – voor mijzelf, nog niets ontvangen, ingediend op 22/01/2021

  Is dat normaal dat wij langer moeten wachten?

  • Frank R zegt op

   Het kan tot zeven dagen duren voordat je de TP ontvangt. Voor Thaise mensen gaat het supersnel vaak binnen een uur weet ik uit ervaring. Voor mijzelf duurde et precies 7 dagen….
   Duurt het je te lang stuur ze dan een email. Dat email adres staat op de pagina waar je aanvraagnummer staat.

   • Jacobus zegt op

    Het afgelopen jaar heb ik 2 keer een CoE aangevraagd bij de Thaise ambassade in Den Haag. Dus 2x 14 dagen in quarantaine geweest. Niet leuk. Nu dus de Thailand pass QR. Verleden week via de aangewezen website alle benodigde informatie verstrekt en vereiste documenten geupload. Binnen 5 minuten bericht dat ze mijn verzoek ontvangen hadden. En een access code. Daarna 7 dagen niets meer vernomen. Elke dag even kijken wat de status van mijn verzoek is. Reviewing. Na 8 dagen had ik er genoeg van. Toen heb ik de betreffende instantie een email bericht gestuurd. Nog diezelfde dag, midden inde nacht om kwart 12, ping. Ik keek op mijn smartphone. Ik had een nieuwe email in mijn inbox. En jawel hoor. De door mij verlangde Thailand Pass QR was binnen. Blijkbaar moesten de ambtenaren toch even aangespoord worden.

 3. Ron zegt op

  Ik wacht helaas al 4 dagen.
  Als in inlog staat deze nog steeds op ‘Reviewing’. The approval process takes approximately 3 – 7 days.
  Hoop niet dat er een probleem is, anders wordt het kort dag om eventuele problemen nog op te lossen.
  Voor mijn thaise vrouw was deze al na 1 dag goedgekeurd,

  • Jan Ingen zegt op

   Hoi vraagje heb je van de QR code een aparte foto gemaakt en deze ook zo geüpload?
   Daar ging het bij mij eerst bijna fout tot ik zag dat als deze apart in zou dienen het dan sneller zou gaan het vinkje ✔️ moet je zelf namelijk aanvinken

   • Ron zegt op

    Heb ik geprobeerd maar hij pakte de foto van de QR-code niet, ook bij mijn vrouw niet.

    • Peyay zegt op

     Maak een screenshot van de QR code (app) op jouw gsm.
     Knip deze bij tot enkel de code.
     Zo kan je (in geval van de Belgische app) van de 1e en 2e dosis een aparte qr code uploaden.

    • TheoB zegt op

     Had ik bij het uitproberen van de app in eerste instantie ook Ron.
     Op Windows 10 laptop met behulp van gratis tools op internet het *.pdf vaccinatiebewijs (https://coronacheck.nl/nl/print/) met de 2 internationale QR-codes opgesplitst en omgezet naar jpg en apart opgeslagen. Toen met ‘n standaard simpel fotobewerkingsprogramma op de laptop de jpg QR-codes uitgesneden en opgeslagen. Controleer of de bestanden niet te groot zijn.
     De eerste QR-code werd gelijk geaccepteerd de tweede niet. Nadat ik de tweede nogmaals uitgesneden had met iets ruimere witte randen werd die toen wel geaccepteerd.

  • Jahris zegt op

   Dat is niet ongewoon, zou me geen zorgen maken. Ik heb voor in totaal vier mensen de pass aangevraagd. Ik als enige Nederlander als eerste, daarna mijn Thaise vriendin en twee van haar Thaise vriendinnen. Op identieke wijze aangevraagd maar zij kregen de QR code al na een paar uur, ik moest 6 dagen wachten. Beetje vreemd maar uiteindelijk nog wel gewoon binnen de vooraf aangegeven tijd van 7 dagen.

 4. Norbertus zegt op

  Ik ga eind januari en heb gisteren de pass ontvangen na 7 dagen wachten. Morchana App gedownload en alles lijkt OK. Dus alleen nog de Test voor vertrek.

 5. Yvon zegt op

  Maak voor iedere persoon een apart mapje aan voor als je gescheiden ondervraagd wordt op het vliegveld.

 6. Ad zegt op

  Papieren voor vaccinaties vind je hier

  https://coronacheck.nl/nl/print/

  Dan heb je qr codes en zo heel snel jouw thaiPas. Ik had het meteen omdat die qr codes erbij zijn.

  Veel plezier in Thailand.

 7. Kammie zegt op

  Echt waar je bent je gewicht in goud waard! Heel erg bedankt voor het helder stapsgewijs uitleggen. Ik liep helemaal vast door “paspoort nummer moet op vaccinatie certificaat staan” volgens thailand pass. Paniek, ggd en rivm bellen nergens voor nodig, kwam hier heen en zag jouw post. Google ‘coronacheck printen’ en je bent er met eerste link. Was toch wel een uur of 4 bezig omdat ik ook nog geen hotel had gevonden. Nouvo city geworden, even opgebeld, ze rade agoda aan €117, redelijke prijs volgens mij voor de stop and go. Alles converteren van pdf naar png voelt zo omslachtig, maar toch gelukt en ook ik was binnen 2 minuten goed gekeurd. Thx guys!

 8. Jan Nicolai zegt op

  Ik heb volgende ervaring:
  Alles omgezet naar jpg (pdf2jpg.net)
  – codes uit je CovidSafe app doorsturen: hierin staan de QR code, je naam, geb.datum, soort vaccins en
  datums van vaccinatie. Geen paspoortnummer dus.
  – bevestiging met betalingsbewijs van je SHA+ hotel (SureStay Sukhumvit2 à THB 4.650)
  – copy van je passpoort (alleen de pagina met foto en gegevens!)
  – copy ziekteverzekeringsbewijs (Engelse taal) met bedrag (in Euro’s) en vermeld dat het ook Covid betreft.

  Na 10 seconden de bevestiging met QR code.

  succes.

 9. Tim zegt op

  Ik heb hem net aangevraagd. Binnen 1 minuut was hij al binnen! Wel met de QR codes apart aangeleverd.

 10. BS knoezel zegt op

  Ik heb mijn Thailand Pass 14 dagen geleden aangevraagd voor mijn (Thaise) vrouw en voor mezelf. Mijn vrouw had dezelfde dag al haar registratie en qr code. Die van mij kreeg ik na 6 dagen ‘rejected’ retour omdat niet duidelijk was dat ik twee maal was gevaccineerd. Op het internationaal vaccinatiebewijs met qr code staat maar één datum aangegeven: de tweede.
  Mijn gegevens had ik overigens precies hetzelfde ingevuld als die van mijn vrouw….
  Beide vaccinatie data via de GGD opgevraagd en laten vermelden in mijn vaccinatieboekje. Daarna de hele online procedure opnieuw doorlopen.
  Gisteren mijn registratie en qr code ontvangen.
  Meestal kost het voor een ‘farang’ meer moeite om tot het gewenste resultaat te komen.

 11. Gerard zegt op

  Heb na aanschaf van ticket en verkrijgen van een Visum en aanschaf Covid-verzekering gister een “dry-run” gedaan in het Thailand Pass systeem, om exact te zien wat ik nodig zou hebben. Krijg vanochtend in het Thailand Pass systeem meteen de melding dat verzoeken voor inreisverbod van 15 december pas na 1 december kunnen worden gedaan. Begrijp dat de spelregels wat betref quarantaine hotel worden aangepast, nogal onvoorspelbaar allemaal.

 12. piet zegt op

  vandaag – 26 dec – in het Thailand Pass systeem de melding gekregen dat aankomsten na 15 dec vanaf 1 dec a.s. zich pas kunnen aanmelden. dus toch maar weer geduld hebben.

 13. Paul zegt op

  Bedankt voor bovenstaande info. Alles in 1 keer erin gezet en binnen 1 minuut TP binnen.
  Qr code van mijn vriendin wel 1 keer opnieuw moeten snijden zoals iemand hiervoor al aangaf.
  Verzekering via Aa insurance Hua Hin. S’avonds geregeld via internet, de volgende ochtend de juiste documenten in de email.
  .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website