In de stille momenten, wanneer mijn gedachten afdwalen naar herinneringen en dromen, is het jouw beeld dat het helderst voor mij opdoemt. Met elke gedachte aan jou, Thailand, voel ik een diepe, onwrikbare liefde en verbondenheid die mijn ziel raakt op een manier die geen woorden volledig kunnen beschrijven.

Jouw cultuur, Thailand, is als een prachtig geweven tapijt, rijk aan kleuren, patronen en verhalen. Ik ben betoverd door je tempels die glinsteren onder de tropische zon, je levendige festivals die de straten vullen met muziek en dans, en je eeuwenoude tradities die nog steeds zo levendig en relevant zijn in het dagelijkse leven. In jouw cultuur vind ik een diepte en schoonheid die me elke keer weer ontroert.

De ongedwongenheid van het leven in jouw armen heeft mij geleerd wat ware vrijheid betekent. In Thailand voel ik hoe de zorgen en de haast van het alledaagse leven van mij afglijden, waardoor ik weer kan ademen, lachen en leven met een lichtheid die ik elders zelden vind. Deze ongedwongenheid is als een zachte melodie die speelt op de achtergrond van mijn leven, mij herinnerend aan de vreugde van het eenvoudige bestaan.

En dan het eten, oh het glorieuze eten! Elke maaltijd die ik in Thailand heb genoten, is een liefdesbrief aan mijn smaakpapillen. Van de pittige curry’s die dansen op mijn tong tot de zoete, verkoelende desserts die rust brengen na de hitte – jouw keuken is een onuitputtelijke bron van vreugde. Het is niet alleen de smaak, maar ook de zorg en liefde waarmee elk gerecht wordt bereid, die het eten in Thailand zo bijzonder maakt.

Het klimaat in Thailand is als een constante, warme omhelzing. De zon die mijn huid verwarmt en de zachte avondbries die door mijn haren speelt, maken elke dag in jouw land tot een dag vol belofte en plezier. Zelfs de regen, die soms plotseling uit de hemel valt, heeft zijn eigen charme, en verfrist de wereld alsof het alles nieuw leven inblaast.

Maar bovenal, Thailand, is het het gevoel van thuis zijn dat je mij geeft. Bij jou voel ik een diepe verbondenheid, een gevoel van ergens bij horen dat ik nergens anders heb gevonden. Je hebt mijn hart geraakt op een manier die niets anders kan, en in jou zie ik mijn tweede vaderland, een plaats waar mijn ziel in vrede en harmonie kan rusten.

Ik draag jou, Thailand, altijd bij me, in mijn hart en in mijn herinneringen, en ik verlang naar de dag dat ik weer terug kan keren naar jouw warme, liefdevolle omhelzing.

Ingezonden door Rudolf

8 reacties op “Een liefdesbrief aan Thailand: Het land dat mijn hart veroverde (lezersinzending)”

 1. Alexander zegt op

  Prachtig Rudolf, je hebt het zo mooi omschreven en daarbij ben ik het op alle punten roerend eens.

 2. Jack zegt op

  Beste Rudolf
  ben het er hellemaal mee eens, lijkt wel of je mijn gedachte gelezen hebt, prachtig

 3. Lois zegt op

  Niets aan toe te voegen helemaal mee eens.

 4. geert zegt op

  volledig mee eens , juist misschien een beetje minder muggen .

 5. Roger zegt op

  Prachtig verwoord.
  Als een rasechte Belg had ik eens graag op zijn Hollands gereageerd:

  Daar kunnen alle azijnpissers een poepje aan ruiken!

 6. Janita zegt op

  Beste Rudolf,

  Prachtig verwoord en helemaal mee eens. Zo denken wij mijn man en ik al 35 jaar exact hetzelfde over!.

  Tot volgende week ons geliefde Thailand❤️

 7. Eduard zegt op

  Soms wat te heet, teveel muggen, maar…..
  Het is nergens beter dan in thailand…

 8. Betty Lenaers zegt op

  Mooi verwoord van begin tot einde!! ♥️Ik heb er ook mijn hart volledig verloren en tel telkens de maanden af om terug te kunnen gaan naar de mooie natuur, de eilanden, de prachtige stad Bangkok, het lekkere eten en de fantastische Thaise mensen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website