In diverse delen van de Isaan (het onbekende noordoosten van Thailand) zijn sporen gevonden van Dinosaurussen. Deze reuzenreptielen leefden miljoenen jaren geleden. Aan de hand van gevonden delen van skeletten en voetafdrukken is veel informatie verzameld.

Er is geen sprake van dé dinosaurus. Daarvoor waren de verschillen te groot. Er waren dino’s met vier poten. Andere reuzenbeesten hadden er slechts twee. Onder deze reptielen waren pure planteneters, maar anderen gingen op jacht naar een prooi van vlees.

Op drie plaatsen in de Isaan kun je dinosaurus parken met musea bezoeken. Hier ga je terug in de tijd: uitbundig op z’n Thais ingericht. Ook voor kinderen leuke en interessante bestemmingen.
De volgende drie plaatsen zijn een omweg meer dan waard.

Sirindhorn Dinosaur Museum in de provincie Kalasin

Een schitterend museum dat je meeneemt naar de wereld van de dinosaurussen. De voetsporen en de fossielen van dinosaurussen zijn vanaf 1970 ontdekt. De oudste dinosaurus leefde 209 miljoen jaar geleden. In het museum staan tussen fraaie decoraties levensgrote replica van skeletten van deze reuzenreptielen opgesteld. Dit is het meest complete dinosaurusmuseum van Zuidoost-Azië. Het toont de oorsprong van het leven en het universum, de levensevolutie en het dinosaurustijdperk tot aan de geboorte van de mens. Bezoekers kunnen ook nauwlettend de werking van onderzoekers observeren door middel van het dinosaurusfossielenonderzoek en de operatiekamer bestuderen Je kunt getuige zijn van de echte opgraving van fossielen van dinosaurusbeenderen. Je krijgt een uitstekende uitleg in het Engels. Het museum draagt de naam van de zus van koning van Thailand. Het Srindhorn Dinosaur Museum is langs weg 227 op 34 km ten noorden van de stad Kalasin.

Kalasin Dinosaur Park
5 km voor het museum staat in de openlucht een verzameling van modellen van dinosaurussen. Het park is vrij toegankelijk.
http://www.sdm.dmr.go.th/website/

Phu Wiang National Park in de provincie Khon Kaen

Het thema van dit park is overduidelijk de dinosaurus. Op diverse plaatsen staan beelden van dinosaurussen op ware grote in het landschap.


In 1976 ontdekten wetenschappers hier het eerste bot van een dinosaurus. Het werd het begin van een lange reeks. Onderzoek toonde aan dat diverse dinosaurussen hier 120 – 180 miljoen jaren geleden geleefd hebben. Rassen, waarvan men het bestaan niet wist, werden hier ontdekt. De grootste van deze reuzenreptielen waren 15 meter hoog. Er zijn niet alleen fossielen gevonden, maar ook tal van voetafdrukken. In het park kun je paden volgen naar negen verschillende vindplaatsen.

Niet ver voor de parkingang is het interessante Phu Wiang Dinosaur Museum. Mooi ingericht. Ook interessant voor kinderen. Toegang THB 60. www.dmr.go.th/main.php?filename=Museum3_en

150 Million Years Stone Shell Museum in de provincie Nong Bua Lam Phu

In deze omgeving zijn meer dan oude zestig oude fossielen van dinosauriërs opgegraven. Verder tal van schelpen en krokodillenskeletten van ongeveer 140 -150 miljoen jaar oud.
Aan de hand van deze vondsten zijn levensgrote replica opgebouwd, die indruk maken in een natuurlijk landschap. De monsters bewegen, brullen, laten hun tanden zien en dreigen met hun klauwen. Je schrikt echt als er ineens zo’n replica tussen het groen opduikt. Je krijgt een bijna levensecht beeld hoe de eieren uitkomen. Kinderen kunnen in de eierschalen kruipen. Leuk voor een foto.

De ingang naar het museum is langs weg 210 op 11 km ten oosten van de stad Nong Bua Lam Phu. De bussen van Udon Thani (terminal 2) naar Loei stoppen voor de ingang. https://www.tourismthailand.org/Attraction/shell-fossil-museum

In de omgeving van deze drie museums zijn goede overnachtingsmogelijkheden. Zie booking of agoda.

Ingezonden door: Bert Sitters, foto’s Bert Sitters

1 reactie op “Dinosaurussen in het oosten van Thailand”

  1. GeertP zegt op

    Volgens mij zijn we er één vergeten
    https://www.tourismthailand.org/Attraction/khorat-fossil-museum.
    Zeker de moeite waard om te bezoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website