Ik kon mijn vlucht van Chiangmai naar Amsterdam niet meer doorboeken.

Voorheen kocht ik altijd een los ticket van Chiangmai naar Bangkok en werd mijn bagage en ikzelf dan meteen doorgeboekt naar Amsterdam, zolang het niet bij een budgetmaatschappij was. Maar Bangkok Airways wilde dat nu niet meer doen vanwege COVID-19. Alleen als het als aansluitende vlucht geboekt was, kon het nog.

Dit was een groot probleem omdat ik maar 1 uur en 20 minuten had in Bangkok. Gelukkig had Bangkok Airways EVA Air gecontacteerd en stonden ze op me te wachten om me snel door de hindernisbaan te leiden. Voortaan laat ik dus minimaal 3 uur tussen de twee vluchten.

Er verandert namelijk nog wel eens iets in Thailand.

8 reacties op “Chiangmai – Amsterdam: Doorboeken kon niet meer (lezersinzending)”

 1. Tak zegt op

  Als het twee losse tickets zijn, willen de meeste maatschappijen al 10 jaar niet meer doorboeken.
  Zelfs al vlieg je Business Class met bijvoorbeeld
  KLM dan wordt dit geweigerd. Allerlei drogredenen
  worden genoemd. Ze willen dat je een peper duur aansluitend ticket koopt ipv een goedkoop los ticket.

  • Adriaan zegt op

   Bij Thai airways tot nog toe nooit een probleem. Maar nu zijn er voornamelijk Thai Smile vluchten en dat is budget.

 2. Ruud Vorster zegt op

  Ik neem aan dat dit over de baggage gaat .Met 2 losse tickets heb ik nooit gehoord dat dit wel kon !?Lijkt me ook onlogisch.

 3. Emiel zegt op

  Het klopt wat Tak zegt, doorboeken kan al ca 10 jaar niet meer. Je moet de vluchten tegelijkertijd gekocht hebben om doorboeking te krijgen. 10 jaar was mijn echtgenote zeer boos op mij omdat er dus niet doorgeboekt werd op Schiphol, terwijl ik dit als ervaren reiziger dit wel gewend was.

 4. Lung addie zegt op

  Ik vraag me wel af hoe je zou kunnen doorboeken als je geen verdere vlucht hebt. Ze moeten namelijk bij de maatschappij weten met welk vluchtnummer ze de bagage verder moeten sturen. Dat het met lowcost vluchten niet gaat komt door het feit dat die, in hun ticketprijs geen bagage rekenen, enkel handbagage.
  Dat je voortaan 3 uur tussen twee vluchten in acht neemt is teslotte wel iets verstandig. Je mag al van groot geluk spreken dat je nog geen vlucht gemist hebt. Anderhalf uur tussen 2 vluchten is uiterst krap, de minste vertraging en je bet reeds prijs.

  • Louis zegt op

   Beste Addie,

   Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat bij aaneensluitende vluchten er bij een vertraging gewoon gewacht wordt.

   Zo heb ik eens 2 uur bijkomend mogen wachten in Abu Dhabi omdat de vlucht vanuit Parijs op zich liet wachten. Stel je maar eens voor dat de meer dan 100 passagiers van Parijs naar Bangkok vast komen te zitten in Abu Dhabi omdat hun vlucht naar Bangkok reeds vertrokken is. Chaos troef.

 5. JanvanHedel zegt op

  Toen er vanuit savannaket door Lao airlines nog op BKK gevlogen werd kon ik gewoon doorld kon ik gewoon doorlabelen als ik het vluchtnummer van de aansluitende vlucht had. Wel moest ik binnen 24 uur na aankomst in BKK weer vertrekken. Vanaf Amsterdam terug naar Laos ook geen probleem

 6. Cornelis zegt op

  Bangkok Airways, de luchtvaartmaatschappij waar het hier over gaat, is al ver voor de Covid-perikelen gestopt met ‘doorlabelen’ als er sprake is van afzonderlijke tickets. Ik herinner me dat ik in 2017 er al mee geconfronteerd werd bij het inchecken in Chiang Rai (waar ze nu niet meer op vliegen).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website