Categorieën barbezoekers in Thailand deel 1

Door Hans Struijlaart
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
14 maart 2017

Eind 2015 heb ik ooit een stukje geschreven over de verschillende categorieën bardames. Er was mij toen al gevraagd of er een vervolg kan komen wat de categorieën barbezoekers farang betreft. Dat lijkt me wel leuk om daar over te schrijven en ik ben dan ook in de pen geklommen.

Ik ga ze niet meer indelen in categorie 1 t/m 6 maar probeer de verschillende types die de bar bezoeken in te delen in personages. De personages zijn niet fictief, maar door mijn eigen gesprekken met ze, ervaringen en eigen observaties tot stand gekomen. En dat is voor mij zo goed als de realiteit.

Tom Cruise of Brad Pitt look a like zonder vriendin

Zijn eerste vakantie in Thailand. Een adonis om te zien. Jong, lang, slank, bos krullend blond/bruin haar, staalblauwe ogen, mooie rechte neus en een schitterend setje witte tanden. Door zijn T-shirt heen kon je zijn prachtig gespierde lijf zien. Hoewel hij in zijn thuisland ook wel de nodige aandacht krijgt van vrouwen, weet hij niet wat hem overkomt in Thailand als hij langs de barretjes loopt. De dames lopen als gillende pubers uit de bar om hem tegen te houden, trekken aan zijn T-shirt en kroelen met hun handen in zijn blonde bos met krullen. Je hoort ze denken, die is van mij die laat ik niet meer gaan. De jongen rukt zich met veel moeite los uit de handen van de dames, en loopt door. Om vervolgens een bar verder weer hetzelfde ritueel te moeten ondergaan. Na 4 barretjes heeft hij het helemaal gehad, steekt de straat over en belandt in een rustig barretje, waar 2 wat oudere vrouwen hem met een Wai verwelkomen. Hij wilde alleen maar een borreltje drinken en een uurtje poolen.

Tom Cruise of Brad Pitt look a like met vriendin

Is op vakantie met zijn vriendin om te kijken of hun relatie nog te redden is en hebben daarvoor het prachtige land Thailand uitgekozen voor een laatste kans. Vriendin ziet er ook trouwens verdomd goed uit. Ze duiken samen een barretje in om even te gaan poolen. Dit keer geen gillende dames die hem naar binnen trekken, maar wel een hoop geflirt en jaloerse blikken van de dames naar zijn vriendin. Bij het opzetten van de ballen extra voorover buigen om de jongen een blik te gunnen in een niets verhullend decolleté. Stiekem speels in zijn harde kont knijpend bij het langs lopen. Steelse knipoogjes geven als zijn vriendin even de andere kant op kijkt. Overdreven heupwiegend in een veel te kort en te strak broekje waarbij de venusheuvel in het strakke boekje aanleiding geeft tot een uitnodigend gebaar om dat eens nader te gaan onderzoeken, de drankjes brengen die hij heeft besteld. Vriendin is ook niet achterlijk en ziet dit tafereel met lede ogen aan en heeft het na een ½ uur poolen wel gezien in deze bar. Heeft nu al spijt dat ze deze badplaats hebben uitgekozen voor hun verblijf. Houdt hem de komende twee weken heel nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat hij nooit alleen is. Of de relatie nog goed is gekomen weet ik niet.

Jonge man voor de 1e keer in Thailand wordt strontverliefd op een bardame

Is een waar gebeurd verhaal, omdat ik er zelf bij was. Kees met 3 vrienden op vakantie. Een boomlange (2,03 meter) niet onaantrekkelijke jongen van 28 jaar op vakantie met 3 vrienden. Zit met de 3 vrienden in een barretje en heeft helemaal niets met al die hoeren hier. Dat is niet zijn ding. Ik heb een weddenschap met hem afgesloten dat hij vanavond nog voor de bijl gaat met een dame. Drie uur later zie ik hem uitgebreid zoenend met een aantrekkelijke dame van ongeveer zijn leeftijd. Ik stoor hem in zijn bezigheden en vraag hem: Ik dacht dat je helemaal niets had met al die hoeren hier. Hij mompelt wat, al lichtelijk aangeschoten: zij is anders, ze is heel lief, ze is geen hoer. Het kost je in ieder geval een rondje, zei ik. Twee weken lang zijn ze als een verliefd stel onafscheidelijk geweest. Hij begon zich te verdiepen in het Boeddhisme, is met haar naar verschillende tempels geweest en de laatste 3 dagen naar haar familie geweest om kennis te maken met de familie. Is na een half jaar getrouwd met haar en wonen nu samen in Nederland met inmiddels twee kinderen.

Naïeve jonge man voor de 1e keer in Thailand wordt strontverliefd op een bardame

Bart een wat verlegen, magere, stille jongen met pluizig haar. Werkt als postbode, is 32 jaar en woont nog bij zijn moeder. Heeft nog nooit een vriendinnetje gehad, omdat hij te verlegen is en weinig eigen waarde heeft. Op aanraden van zijn moeder heeft hij de stoute schoenen aangetrokken om een liefje te gaan zoeken in Thailand, daar zijn de vrouwen heel anders dan in België. Mogelijk dacht ze ook in haar hoofd, dan kan hij eindelijk eens een keer op eigen benen gaan staan. Belandt vervolgens in een bar, waar hij helemaal wordt ingepalmd door een categorie 2 d bardame  zie voor uitleg categorie bardames mijn vorig geschreven stukje). Wordt op slag verliefd.

Buiten de afgesproken prijs voor het slapen met elkaar en barfine 300 baht, overlaadt hij haar met allerlei geschenken. Goud ringetje, gouden ketting, duur handtasje Gucci, kleding etc. Hij is verliefd en wil haar zo veel mogelijk laten zien dat hij echt om haar geeft. En dat dat een beetje geld kost zal hem worst wezen. Hij houdt van haar. Hij wil haar volgende vakantie weer zien en haar daarna naar Nederland halen en met haar trouwen. Ze spreken af dat zij niet meer in de bar gaat werken, maar terug gaat naar Udon Thani om voor haar 2 jonge kinderen te zorgen, waarvan de zorg nu bij mama ligt. Elke maand maakt hij dan ook trouw 8000 baht over naar haar, ondanks dat hij zelf ook niet zoveel verdiend als postbode. Maar als je nog steeds bij je moeder woont scheelt dat in de kosten die je hebt. Ik kwam haar tegen in een bar en heb haar geholpen met het sturen van een e-mail naar Bart (een Belg). Bedankt voor je maandelijkse bijdrage, het gaat goed met de kinderen en ik mis je elke dag. Dezelfde avond zag ik haar naar boven gaan met een klant voor shorttime. Ik schudde mijn hoofd en dacht arme Bart, dit gaat niet goed komen.

The big spender

Heeft heel veel geld gespaard voor Thailand en gaat dat er in een korte tijd lekker helemaal door heen jagen. Hij heeft er per slot van rekening keihard voor gewerkt. Geld speelt geen rol. Hij is een graag geziene gast bij veel barretjes vanwege zijn buitensporige uitgaven in de bar. Zit nog niet op de barkruk of hij heeft al direct aan de bel getrokken. Met de gedachte: Ik ben op vakantie en geld moet rollen. Mamasan verwelkomt hem met een geweldige knuffel, omdat ze weet dat de kas weer flink gespekt gaat worden vanavond en de dames niet hoeven te schooieren voor een drankje: Glad to see you again Michael. Have some new ladies for you too tonight fresh from the Isaan. Leuk denkt Michael en trekt nog maar eens een keer aan de bel. Het interesseert hem totaal niet wat hij vanavond zal gaan uitgeven. De ATM is vlakbij mocht dat nodig zijn.

Michael geniet van alle aandacht van de vrouwen en de een na de andere vrouw gaat op zijn schoot zitten. Sommige vrouwen friemelen wat in zijn kruis in de hoop dat hij haar meeneemt. Ik zat toevallig in de zelfde bar en heb even kort met hem gesproken. Gemiddeld op een avond geeft hij een slordige 15.000 baht uit (eventuele vrouw niet mee gerekend). En voor de vrouw 3.000 baht + vaak 1.000 baht fooi. Ook smeet hij met 20 bahtjes in de rondte. Nou ja smijten, elke vrouw die op zijn schoot ging zitten, stopte hij nonchalant 20 baht of meer in haar openstaand bloesje of in de voorkant van de broek van de vrouw. In nog geen uur tijd had hij al 4x aan de bel getrokken en was hij zeker 20 briefjes van 20 baht (soms 50 baht) kwijt die in de kledingstukken van de vrouwen verdwenen. Ik ben naar een andere bar gegaan na dit een uurtje aangezien te hebben. Terwijl ik best wel een goed contact had met een van de dames daar, maar alles draait om geld in Thailand en dacht bij mezelf: Ik begrijp waarom je hem interessanter vindt dan mij. It is all about the money, money (prachtige songtekst overigens) en meer wil ik er niet over zeggen.

Cheap Charlie

Is zeer voorzichtig met het uitgeven van zijn geld in de bar. Ook met uitgeven elders in Thailand. Heeft een bepaald budget met zichzelf afgesproken hoeveel hij vandaag wil uitgeven. Drinkt de goedkopere drankjes, geeft zelden een drankje weg aan een dame en heeft nog nooit aan de bel getrokken. Dat vindt hij echt zonde van zijn geld. Hij heeft wel geld, maar om het nou zo maar uit te geven aan dames die hij niet kent, waarvoor? Een enkele keer geeft hij een drankje weg als de dame geduldig genoeg is om lang te wachten. Meestal haken ze af na 15 minuten en nog geen drankje. Of hij zegt na het 1e drankje, ik betaal geen 2e drankje hoor want dat kost 120 baht, dan geef ik jou liever de 40 baht provisie. Dan spaar ik 80 baht uit. Sommige vrouwen vinden dat ook prima natuurlijk.

Fooien geven doet hij niet aan, ook niet in restaurants. Slaapt wel af en toe met een vrouw, maar heeft nog nooit een barfine betaald van 300 baht. Hij spreekt dan af dat hij haar na sluitingstijd ergens ontmoet, de discotheek bijvoorbeeld. Dat vindt hij zo’n onzin barfine, wie heeft dat nou weer verzonnen. Zat gisteren nog te pochen dat hij slechts 500 baht heeft betaald voor een longtime met een vrouw. Soms zit hij samen met een vrouw te eten en bepaald dan wat zij wel of niet mag eten als zij een gerecht uitkiest wat hij te duur vindt.

De barzitter/klever

Is 2 weken op vakantie en komt niet verder dan de eigen bar. Heeft een vrouw gevonden die alles voor hem regelt en het niet erg vindt dat hij verder niets wil. Zoekt altijd een bar uit waar je ook boven kunt slapen. Stommelt om een uur of 10.00 naar beneden, hijst zichzelf op de barkruk en komt er ook bijna niet meer vanaf. Behalve om even naar het toilet te gaan. Vrouwlief gaat op de brommer een ontbijtje voor hem halen, wat hij ook aan de bar nuttigt. Praat de hele dag met klanten die de bar bezoeken of leest een boek aan de bar of puzzelt wat als er geen klanten zijn om tegen aan te lullen. Rond 19.00 uur gaat vrouwlief vragen wat hij wil eten en zij stapt dan weer op het brommertje om het eten ergens te gaan halen. Ook die maaltijd wordt aan de bar genuttigd. Rond sluitingstijd hijst hij zichzelf van de bar, de trap op naar boven met hulp van vrouwlief en valt meestal half bezopen als een blok in slaap. Hoewel het strand op nog geen 200 meter van de bar af is, heeft hij het strand nog nooit gezien tijdens zijn vakantie, laat staan dat hij er is geweest.

De romanticus/gentleman

Meestal van middelbare leeftijd, goed gekleed en is zeer attent naar de vrouwen toe en geeft ze het gevoel dat ze meer zijn dan alleen maar een barlady. Praat meestal met zachte en iets gedempte toon en is uiterst beleefd naar de vrouwen. Bij binnenkomst gaat hij bijna onopvallend aan de bar zitten, kijkt wat rond of er iets bij zit. Stapt na zijn keuze te hebben gemaakt op de vrouw af met de woorden: mag ik je een drankje aanbieden en zou je het prettig vinden dat samen met mij te nuttigen aan de bar. Hij schuift de barkruk opzij zodat ze makkelijker kan gaan zitten en hij stelt zich keurig voor. Hij is oprecht geïnteresseerd in haar en geeft haar alle ruimte om over haar leven te vertellen.

Als het klikt vindt hij het prettig om haar hand vast te houden, dat geeft voor hem een gevoel van wederzijdse intimiteit. Is zeer attent als haar drankje bijna op is om voor haar direct een nieuw drankje te bestellen. Vraagt of ze al heeft gegeten en betaald voor haar de barfine om haar uit eten te nemen om haar beter te leren kennen. Ongevraagd pakt hij haar hand vast om samen naar het restaurant te lopen. Ook tijdens het eten worden de handjes vaak even vastgehouden. Na het eten vraagt hij vriendelijk, moet ik je naar de bar terugbrengen of zullen we samen nog wat leuks gaan doen? Uiteraard wil ze helemaal niet naar de bar terug, want ze vindt al die aandacht erg prettig. Een farang die voor de eerste keer werkelijk geïnteresseerd in haar is, wat een verademing. Na een strandwandeling van een half uur (uiteraard hand in hand) en een discotheek bezoek wordt er aan vastgekoppeld. De rest van de vakantie brengen ze samen door als een romantisch koppel, waarbij de man haar alle ruimte geeft om aan te geven wat zij zelf leuk vindt om te doen.

De butterfly

Lust er wel pap van, van vrouwen. Gedurende de vakantie is hij alleen maar bezig om de barretjes af te struinen voor een nieuw avontuur. Geniet bovenmatig van flirten met zoveel mogelijk vrouwen in een zo kort mogelijke tijd. Geniet van het spelletje om een nieuwe vrouw te veroveren. Is reuze benieuwd hoe ze in bed is en hoe ze er naakt uit ziet. Ziet iedere vrouw als een spannend en nieuw avontuur. Brengt de nacht door met een vrouw en de volgende ochtend is hij in zijn hoofd al weer bezig met een andere vrouw die hij gisteren ook ontmoet heeft in zelfde bar. Hoe zou die zijn in bed? Zou ze met hem mee willen gaan vanavond? Gaat volledig voorbij aan de eventuele gevoelens van de vrouw waarmee hij op dat moment is. Sterker nog het interesseert hem geen ene biet wat de vrouw in kwestie er over denkt. Er lopen nog zoveel mooie vrouwen rond, de tijd is te kort . Hij moet vanavond weer scoren. Volgende week gaat hij alweer naar huis.

Dit is deel 1

Wordt vervolgd in deel 2 waarbij de volgende personages de revue gaan passeren: De alcoholist, De oude viezerik, De respectloze, De uitgebluste farang wanhopig op zoek in Thailand naar een liefje, De klager De oudere verliefde opzoek naar de 2e jeugd, De joker, The loser Het geile echtpaar etc. Misschien komt er zelfs een deel 3 als mijn artikelen aanslaan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Categorieën barbezoekers in Thailand deel 1”

 1. samee zegt op

  kan niet wachten op deel 2 en 3

 2. Roel zegt op

  Hans,

  Mooi geschreven maar vooral herkenningspunten die wij natuurlijk allemaal wel hebben gezien.
  Ben benieuwd naar het vervolg.

  Nu even een vraag, waarom toch altijd bardame of barlady, kunnen wij dat niet omzetten naar animeermeisjes of animeer dames, dat zijn ze toch ook, voor de meisjes/dames ook veel respectvoller.
  Waarom over hoeren schrijven, lang niet iedereen is dat, sterker nog een zeer klein percentage, beetje denigrerend toch, de meisjes/dames willen maar al te graag een normaal leven.

  Dan wil ik ook nog een stukje toevoegen wat ik meemaakte ca 11 jaar geleden.

  Ik kom aan de praat in soi 7 eagel bar met een Nederlander. Ik schat hen zo tussen de 65 en 68 jaar, hij had al AOW dus zeker 65. Hij kwam uit Nieuw Weerdinge en doordat ik ook het het noorden des lands kwam waren er wel enige dingen om over te babbelen.
  Hij vertelde dat hij nog getrouwd was in Nederland maar alleen op vakantie was omdat zijn vrouw niet in het vliegtuig durfde. Ja dat begreep ik wel, mijn moeder durft dat ook niet. Zijn bedoeling was om hier 3 weken vakantie te vieren, maar inmiddels was hij al 3 maanden hier en nog steeds geen zin om weer huiswaarts te keren. Ja zei hij, thuis heb ik niets in te brengen, opzitten en pootjes geven, altijd maar een fittende vrouw achter de broek, kan je nagaan, ik krijg nu rust en waardering en ondanks dat ik wat ouder ben toch aantrekkelijk voor de vrouwtjes hier. In Nederland heb ik dat niet, ze kijken mij nog niet eens aan, helpen je niet eens als je wat laat vallen of even een deur vasthouden als je de winkel uitkomt, ja dat moest ik ook altijd doen van mijn vrouwtje, een schop onder de kont en boodschappenlijstje mee en dat door regen en wind. Kan je nu begrijpen dat ik nog niet weer terug ben gegaan, dit is de omgedraaide wereld voor mij, hoef maar te vragen en de dames vliegen naar de winkel om dat voor mij te halen wat ik nodig ben.
  Tjonge tjonge wat een rust, en dat alleen al dat ik die harde stem van mijn vrouwtje niet hoor, ja en ze kan hard schreeuwen, het is maar goed dat Thailand zo ver weg is, anders was ik hier nog doof van haar geworden.
  Ik vroeg nog, maar wanneer ga je dan naar huis, is je vrouwtje dan niet ongerust en je moet toch ook geld hebben om van te leven hier en jouw visa dan. Oh zei hij, vrouwtje heb ik gebeld dat ze maar een andere knecht moest gaan zoeken, en ook dat ik nog lang niet hersteld was en genoot van de rust. Zodra ik mij hier in Thailand onrustig zou gaan voelen ik een ticket zou kopen om naar Nederland te gaan. De AOW mocht vrouwtje wel gebruiken en hij zelf genoot van de inkomsten van zijn pensioen.Ja zei hij visa is geen probleem, heb inmiddels een jaar visa dus kan nog een tijdje vooruit. Zoals ik zag had hij ook een vrouwtje aan de haak geslagen want die kwam er ineens bijzitten, had ik nog niet eerder gezien. Zij brabbelde wat in het Thai/Engels maar zelfs ik kon daar daar niet veel wijs uit worden. Begrijp je haar wel vroeg ik, ja ik begrijp wat ze steeds wil, maar hij verstond er geen snars van merkte ik. Ach zei hij, ze geeft mij rust, het gevoel dat ik nog een MAN ben dus wat wil je meer, dit is voor mij een hemel op aarde.
  Goed na circa 2 uur lang met hem gebabbeld te hebben moest ik ook weer eens gaan, heb hen succes gewenst en dat oren en ogen goed open moest houden.

  Na circa 1 jaar kwam ik zelfde man weer tegen in zelfde bar, oh vroeg ik, jij nog hier, nou niet nog, alweer hier. Hoezo alweer hier, nou zei de man ik moest toch weer terug naar Nederland, kwam toch wat centjes te kort en vrouwtje in Nederland begon ook te eisen en had mijn rekening laten blokkeren. Dus ik kon niets meer, had zelfs geld moeten lenen om ticket te betalen. Maar zei hij, ze heeft de rekening gekregen daarvoor en dat nog wel van de advocaat met alle papieren erbij. Nu heb ik weer de beschikking over mijn eigen bankrekening, weer de beschikking over mijn rust en vooral ik voel mij weer MAN nu ik hier weer ben.
  Later heb ik deze man nooit meer gezien, dus sorry het vervolg gaat niet komen.

  • happyelvis zegt op

   Beste Roel,
   als er geld gevraagd wordt voor sex dan zijn dat geen animeerdames maar hoeren en de klanten hoerenlopers. En dat deze dames een ander en beter leven zoeken… dat is bij de sexwerkers in Belgie of Nederland niet anders, WIJ (ook ik) horen dit misschien niet zo graag , maar als je hier lange tijd verblijft is de moraal ook een beetje zoek en vinden we deze toestanden heel normaal.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Nou ik kan alvast 1 typetje schrappen in mijn vervolg; de uitgebluste. Leuk verhaal.

 3. rob zegt op

  1.Het spijt me maar ik vind animeermeisje platter dan bardame,
  2. Ik wilde een keer een verhaal kwijt op een site, eigenlijk opgezet voor vrouwen, Shespot. Het onderwerp waaronder ik het plaatste heette Hoeren. op mijn opmerking, dat ik moeite had met dat woord en liever ‘dames’gebruikte, kwam de kritiek van de vrouwen, dat het woord ‘sekswerkers’ moest zijn (ik vind dat klinken als ‘interieurverzorgster’ voor schoonmaakster) en 1 vrouw vond mijn woordkeuze maar ‘pathetische flauwekul’. De mannen wilden me wel kielhalen, en verwezen me naar de site hookers.nl. Afijn, fijn dat deze site er is, waar ik geloof ik wel een verhaal kwijt kan.

 4. NicoB zegt op

  Mooie typeringen en fraai beschreven, van mij mag je wel een wekelijkse rubriek maken van je waarnemingen.
  NicoB

 5. Paul Schiphol zegt op

  Geweldige analyses Hans, zeer mooi neergezet. Heel herkenbare types, leuk om ze zo op een rijtje gezet achter elkaar beschouwd te zien.
  Zelf ben ik homo en in de in Thailand royaal aanwezige gayscene zie je in de gaybars het gelijke beeld. Weet nog goed, nadat ik eindelijk uit de kast gekomen was, hoe heerlijk ik me voelde als “Butterfly”.
  Flirten, waarop de juiste reactie komt geeft een heerlijk gevoel. Het prettige is, dat wanneer je uiteindelijk de “juiste” tegen komt, de lust tot flirten verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  Roel, de man uit Nieuw Weerdinge is beslist niet uniek, ben diverse malen mannen tegen gekomen die ook het lief aan het thuisfront lieten voor wat ze was en als ze al even naar NL of B terugkeerden was dit om vrouwlief de wacht aan te zeggen.

 6. richard zegt op

  in de 17 jaar dat ik in Thailand overwinter ben ik de beschreven types tegengekomen.
  soms hebben de barmeisjes die dag nog niet gegeten en ik heb enkele malen uit Holland van die zielige contact gestoorden op bezoek gehad die niet begrepen dat ik een meiske waar ik verder niets van wilde een maaltyd (euro 1) kado gaf.
  Overigens heb ik al 15 jaar aldaar een vaste vriendin.

  wanneer je iemand in Thailand voor t eten uitnodigt geldt het als onbeleefd iets goedkoops te bestellen.

 7. pratana zegt op

  Wel ik vindt het als vele knap geschreven en zo herkenbaar maar als ik even mag en voor ik het vervolg al gelezen heb, ik kan me ook best terugvinden in de types hierboven moest ik ooit terug single zijn door bv weduwnaar of gewoon gescheiden wat nu niet het geval is zou ik zeker de bars opzoeken in PTY voor gezelschaps-dames en ook om het leven daar in Thailand waar je uit kunt gaan eender welke ouderdom je hebt en niet wordt nagekeken en waar je ook niet een bepaalde kroeg of stamcafé moet hebben als in B of NL dicht in de buurt maar waar je steeds op de zelfde gasten stilletje uitgekeken geraakt, neen geef mij dan maar het exotische (klimaat,fun,)waar ik mijn chagrijne kant direct verlies!
  Wij waren in augustus 2016 voor de tweede maal in Baywalk Residence in PTY als gezin, en toen we ontbijt namen op een etageverdiep terras waar ik lekker genoot en zag hoeveel oudere mannen single of met jongere dame wandelde op de promenade dacht ik er eerlijk gezegd al net als ik nu schrijf heb dat trouwens ook aan mijn echtgenote verteld (zijn toch 17jaar getrouwd en even oud (52-53) maar ieder zijn meug en terloops gezegd heb mijn vrouw leren kennen toen ze al in België weduwe was dus niet in het barmilieu waar ik niks op tegen heb .

 8. Slagerij van Kampen zegt op

  De belangrijkste bar categorie: de farang pompui, no hair, big money. Vooral dat laatste maakt hem favoriet in de bar. Zijn haarloosheid en omvang zijn plots geen bezwaar. Die knappe Thaise gozers hebben enkel losse handjes en gaan vreemd. Frans pompui, ik kies echt voor jou!

 9. J.H. zegt op

  Het lijkt wel alsof bijna iedereen voor die bardwijven gaat??? Er zijn zoveel meer ”gewone” dames die veel interessanter zijn en die ook wel van een beetje lol houden……..nooit geen gezeik over barfines en al die andere onzin.. …..betalen voor een sprookje! haha….

  • chris de boer zegt op

   “Wein, Weib and Gesang” is in Thailand toch “Leo, Teerak dte Karaoke”, mai?????


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website