Zomaar een dagje Thailand

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
1 september 2010

Strand van Hua Hin

Door Pim Hoonhout – Hua Hin

Zomaar weer een dagje in Thailand zonder plannen te maken is toch leuker dan een geplande dag in Amsterdam.

Geen gezeur met parkeren, waar je voor een uur parkeren hier een dag vorstelijk kan eten.

Wakker worden gebeld met een stralende zon terwijl je op de televisie ziet dat heel Nederland nu Giethoorn heet.

Terwijl je vriend je belt dat hij in het ziekenhuis terecht is gekomen omdat een hond zijn vingertopje heeft opgegeten en trots verteld dat hij 1e klas ligt voor maar een rekening van de 1e dag van ruim 32.000 baht. Terwijl hij van mij weet dat een ziekenhuis verderop de kamers nog mooier zijn en ik maar 20.000 baht voor vier operaties moest betalen en voor zeven dagen verblijf.

Na het bezoek even op visite gaat en dan grond te huur kan krijgen voor 500 baht per jaar. Je weet dat je toch bestolen wordt en voldaan weer lachend thuiskomt omdat je dankbaar bent hier tevreden te zijn. Met de gedachte dat je in NL een dakloos persoon zou zijn die voor dat geld net een pilsje en een pakje shag kan kopen.

Ik kijk alweer uit naar de volgende dag, alleen jammer dat de dagen hier zo snel voorbij gaan. Daar heb ik ook alweer een oplossing voor gevonden, dat is tot diep in de nacht de verhalen van andere Thailandgangers te volgen, te beginnen met de azijnpissers en dan door naar de vrolijke mensen zoals die dame die beschrijft nog even naar Patpong (Wat een kutshow) te zijn geweest. Wat leuk geschreven, alsof je er zelf bij bent, dat zijn mensen naar mijn hart die je er op een feestje bij moet hebben.

Hou je Thai!

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Zomaar een dagje Thailand”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Pim, ik ben blij dat je het naar de zin hebt maar besef wel even dat een Thaise arbeider voor jouw ‘goedkope’ dagje ziekenhuis wel 4 maanden moet werken. Blijkbaar ben je nog nooit in een ziekenhuis geweest waar deze Thais verblijven. Moet je toch eens doen dan praat je wellicht ander. Ben je vergeten dat het leven voor jou zo goed is dankzij jouw in Nederland verdiende geld of opgebouwd pensioen? Gebruik je verstand en matig je taal een beetje. Veel plezier verder.

  • Redactie zegt op

   Dat van die Kutshow, heb ik er bij gezet. Dat is namelijk de titel van een posting van Lianne. http://liannevanvliet.wordpress.com/2010/08/30/wat-een-kutshow/

 2. Ha Pim! Wat een leuke reactie op mijn blog. Ik voel me helemaal vereerd.. Geniet nog in Thailand. Ik ben helaas al weer in een verregend Nederland.

  Groetjes, Lianne

  • Pim zegt op

   Lianne .
   Als het helaas is dan zal je haast zeker over enkele weken heimwee krijgen .
   In dat geval ben je als je in de buurt bent van harte welkom .
   het zou laeioullig zijn als je alleen moet.
   Plaats genoeg dus je vriendin kan er ook wel bij .
   Groetjes ,Pim.

 3. Roland zegt op

  Ja, ben het gedeeltelijk met Joseph (Jongen) eens Pim.
  Ik schreef welliswaar eerder dat je uit een land moet vertrekken waar je het niet naar je zin hebt. Om op dat land (wat toch jouw vaderland is) nu even lekker af te geven is natuurlijk een beetje flauw.
  Vergeet niet beste Pim dat het fijne Thailand vol zit met mensen die jou voor enkele Bahtjes je nek om willen draaien. Dezelfde mensen maken er een dagtaak van om jou in de maling te nemen. Natuurlijk loopt dit ‘publiek’ ook in Europa rond maar de verhouding ligt toch even anders.
  Weet je ook zeker dat je na de betaling van 500 baht de nieuwe huurder bent van het land ? Hoe dan ? Door een (nep) contract, of vertelde een (liegende) Thai dat aan je ?
  Vraag me verder af of je wel eens een regenbui in Thailand hebt meegemaakt………. Giethoorn, pffffffff.
  Veel plezier verder in het land waar echt iedere vrouw helemaal stapelgek op je is, het twintig keer per nacht met je wil doen, kinderen van je wil, en blijft zeggen dat je de mooiste en de knapste bent, ze dol zijn op je overgewicht en je kale kop en dat een strakke huid vreemd staat bij een man, maar of je wel even dat ‘contract’ wil tekenen voor die bijdrage in de maand !! Het enige contract dat echt is…..
  Even weer op de grond mannen,
  natuurlijk heeft Thailand vele voordelen ten opzichte van andere landen, maar vergeet alsjeblieft de ellende niet.
  Laatste keer wilde ik graag nog even naar Bangkok, topstad !! Je voelt je daar zoals in Parijs, New York of Amsterdam. Jammer alleen dat die nietsnutten uit ‘hometown’ het voor een paar centen per dag naar de andere wereld hadden geholpen, bedankt. Ook dat is Thailand !! Passage over ZKH verwijderd door de redactie Sssst, mogen we niet over praten. Als farang mag je wel netjes je geld afgeven maar daarna afgeslacht worden als het fout gaat.
  Ik hou er over op want ik ben gek op dit land. Vergeet alleen niet dat er maar één paradijs is mensen, en dat is niet Thailand.
  Geniet van de dingen omdat jij ze hebt en meemaakt, maar niet omdat iemand anders ze niet heeft………

 4. Pim zegt op

  Joseph Jongen.
  Als je met dat taalgebruik die show bedoelde heb je zeker dat leuke stukje in op dit blog gemist .
  LEES even dat stukje van Lianne .

  Verder moet je ook eens leren begrijpend te lezen .
  Dat ziekenhuis van mijn vriend is particulier met die woekerprijs .
  Datzelfde ziekenhuis wilden ze mijn been afzetten terwijl ik in coma lag .
  Dezelfde medicijnen zijn er 14 x duurder .
  Mijn geluk was 1 hoge officier die op bezoek kwam en mij er weghaalde na 40.000 Thb te hebben moeten betalen .
  In dat Thaise ziekenhuis zijn ze blij als je 1e klas komt te liggen anders staat die kamer toch leeg .
  Ik heb geen kapsones maar het is echt niet prettig op 1 zaal met 15 bedden te liggen waar de hele familie 24 uur per dag bij de zieke zit .
  Dit is nu 2 jaar geleden en ik loop nog met open wonden maar mijn been heb ik nog .
  De zusters komen nu als vrienden wekelijks bij mij thuis .
  Zoals ook van andere ziekenhuizen waar ik heb gelegen .
  Ze komen aan tip ook nooit bij mij tekort .
  Volgens mij zouden de verpleegsters jou als 1 azijnzeiker beschouwen .
  Voor mij haalden ze altijd europees eten en zaten dan met z’n allen op mijn kamer te eten .
  Tot heden ten dagen doen wij dat nu regelmatig nog maar dan bij mij thuis en als ze iets te veel op hebben ontbijten wij hier ook .
  Maak je om mij geen zorgen ,ik maak ongveer voor die arbeiders 1 miljoen Thb per jaar hier op .
  En heb met veel plezier al negen keer in het ziekenhuis gelegen .
  Hou je Thai.

 5. Pim zegt op

  Ronald .
  Ieder beleeft zijn leven op 1 andere manier .
  Natuurlijk heb ik ook het nodige meegemaakt en leer iedere minuut weer .
  Je kan het ook zelf opzoeken net als in NL ga naar 1 gewone kroeg en je hebt te maken met kleine criminelen ,ga naar de golfclub en je zit tussen de grote .
  Hier kom ik in ieder geval niet meer in die zogenaamde leuke barretjes .
  Wat land betreft zit daar dikwijls 1 groepje fahlangbeleggers achter die wel weten hoe je te plukken .
  Ik dank je voor je bezorgdheid om mij over dat huren van het land .
  Ditmaal heb ik het contract en de arbeiders van de regering .
  Mijn vriendin haar familie stelt mij ook in de Isaan nog eens 39 rai gratis ter beschikking .
  Dit alles door 1 gewoon leuk gezellig avondje met Thaise mensen die 1 idee zochten zodat het land wat meer kan opbrengen .
  Oja ,vergeet straks niet die bedelaar wat toe te stoppen anders heeft zijn opdrachtgever niet genoeg geld voor benzine voor zijn mercedes .

 6. johnny zegt op

  Appels met peren vergelijken noem ik het bovenstaande verhaal.

  Als je miljonair in Nederland was geweest, dan was het allemaal niet zo lastig. Juist, wat dat voel je een beetje als je in Thailand leeft. Je kunt 10x soms 20x zoveel doen met je euro’s. Daarnaast zijn de mensen een stuk hartelijker en niet altijd om het geld zoals zo velen durven te zeggen.

  Ik ben altijd weer blij als ik in Amsterdam kan rond lopen, die mooie gebouwen en ik hoef niet bang te wezen dat ik ziek word van een broodje kroket of een portie kibbeling. Ik kan weer lekker slapen en mij warm houden onder de wol. Nederlands spreken met ( bijna ) iedereen. Nee, je bent en blijft een Nederlander, dat gaat er nooit meer uit. En toch, na enkele weken in Nederland te zijn geweest, lokt dat tropische land weer, met al die dingen waar wij ons aan ergeren. Juist…. het is een andere wereld waarin jij je begeeft, met hele mooie dingen, maar ook een berg slechte. Immers alles word hier ” anders ” opgelost.

  ” Het is heel lastig om een kom te vullen die al vol is “


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website