Het is een van de bekende clichés over Thailand: Oude mannen die hand en hand op straat lopen met veel jongere Thaise dames. Interessant is natuurlijk de vraag hoe Thais, daar zelf over denken? En als het beeld klopt waarom oudere westerse mannen voor Thailand kiezen?

In ‘Thai Talk with Paddy’ interviewt Paddy een aantal Thai op straat over dit onderwerp.

Bekijk de video hieronder.

Wat vinden Thais van oudere buitenlandse mannen in Thailand?

8 reacties op “Videokanaal Thai Talk: Wat vinden Thais van oudere buitenlandse mannen in Thailand?”

 1. Erik zegt op

  Zie je nu wel, al die verhalen over ouwe mannen die een vers groen blaadje zoeken, niks van waar! Slechts 5 tot 80 procent is er voor de seks en de rest voor ’take care’. Dat stelt me toch gerust!

  Maar nu even serieus. Hoeveel mensen heeft hij gevraagd? Hoe zouden mensen reageren die niet in de stad of nabij toeristenplekken wonen? Ik vind de enquête van die meneer zo klein dat ik er liefst geen enkel cijfer aan zou willen geven. Zonde van de tijd.

 2. Dirk K. zegt op

  Erik,

  Stel je voor, het zelfde interview in een West-Europees land. Fiolen van razernij…

  In het geval van oudere Europese dames met jonge vriendjes in Afrikaanse landen in de zelfde situatie (met eigen ogen gezien) wordt alleen wat lacherig gedaan.

  Over huichelachtigheid gesproken.

 3. John Chiang rai zegt op

  Velen denken in het begin van een relatie, met een vaak veel jongere Thaivrouw,dat het ook bij haar meteen om de z.g.n. echte liefde gaat.
  Natuurlijk voelen zich veel van deze oudere mannen in een soort 2e jeugd verzet,als een veel jongere leuke meid hun alles verteld vanwaar ze in het thuisland alleen nog dromen konden.
  Vaak weet dit vermeende lieve poppetje precies wat ze met haar glimlach en lieve woordjes bij de oudere farang aanricht.
  Je moet dan ook wel een enorme oliebol zijn als farang,om te geloven dat ze alleen jou uitgezocht heeft voor je mooie ogen en je verdere uitzien.
  Natuurlijk wist ik in het begin van onze relatie best,dat het haar in de eerste plaats ging om een onbezorgde toekomst en sociale zekerheid.
  Ik zou angst voor haar domheid gekregen hebben,als ze mij uitsluitend uitgezocht zou hebben omdat ik 20 jaar ouder ben als zij.
  Inmiddels zijn we reeds 18 jaar getrouwd,zie van haar iedere dag dat ze mij nu naar al die jaren toch lief heeft,en beantwoord deze liefde van mij kant,om goed voor haar te zorgen en haar sociaal af te zekeren.
  Wat anderen hiervan denken interesseerd ons beiden net zoveel, als of in Hongkong of New york een fiets omvalt.555

  • Dirk K. zegt op

   Kun je uitleggen wat echte liefde is?

   • Rob V. zegt op

    Ik denk niet dat echte liefde zich in een paar woorden laat omschrijven. Maar je weer wanneer er sprake van is. Ik denk nog dagelijks aan hoe mijn lief met ogen vol geluk mij aan keek, een glimlach, iets dat zegt: ik ben dol gelukkig met je en mijn leven is meer compleet met jou er in. Hoe ze een keer wakker werdt en in het Thais zei hoeveel ze om mij gaf, om pas dan te realiseren dat ze in haar eigen taal sprak waar ik toen nauwelijks iets van begreep. Dat gevoel maakt dat je bergen zou willen verzetten voor de ander. Als je wederhelft dat zelfde voelt dan is er echte liefde en geluk. En wat een derde persoon dan denkt zal de meeste worst wezen. Zo waren er Thai die dachten ‘waarom neem je een jongere farang met nauwelijks een cent te makken? Neem eentje met meer geld en die eerder uitkeert’. Ieder zijn meug. Als je als stel maar gelukkig (tevreden?) en eerlijk naar elkaar toe bent, wat de primaire redenen voor de relatie ook mogen zijn.

 4. Stefaan zegt op

  Mijn vermoeden is dat het voor de gemiddelde Thai geen zorg is. Thai houden zich bezig met hun leven en hun bekommernissen. De gemiddeld Thai maakt geen oordeel over anderen, is ook zo cultureel ingeworteld. Met de mentaliteit van : ik kan er toch niets aan veranderen.
  In toeristencentra en/of buurten met bars zal dit voor de plaatselijke bevolking wel meer storen gezien ze dit dagelijks zien. Een Farang die bezopen, luidruchtig of ongepast leeft zal meer afkeer teweegbrengen.

 5. Jacques zegt op

  Op zich wel een interessant onderwerp, maar zo’n interview zegt niet veel. De mening van een enkeling. Ik zou best wel eens cijfers willen zien over het aantal relaties tussen Thai en buitenlanders in de diverse categorieën, zoals uit welke landen, leeftijd etc. Tevens hoe lang de relaties in stand blijven en de percentages daarvan ook weer uitgesplitst. Met deze uitkomsten zou je meer zinnigs kunnen formuleren. Nu is het natte vingerwerk. Maar hoe je het ook went of keert het is aan het individu om de relaties wel of niet aan te gaan en als het maar op de juiste gronden is gefundeerd.

 6. Eduard zegt op

  Op 3:44 zie ik toch wat opbloeien tussen deze twee


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website