Vaccinatie

6 augustus 2021

(Gary Craig / Shutterstock.com)

De Nederlandse Vereniging Pattaya stuurt op 30 juli een bericht rond van iemand die vertelt dat het Bangkok Hospitaal Pattaya begonnen is met het gratis vaccineren van vaste klanten.

Onmiddellijk begin ik te bellen om een afspraak te maken. Na een uur geef ik het op. Hoe dat moet bij een hartaanval lijkt problematisch. Kennelijk loopt het storm voor of beter tegen Corona. Ik vraag Sit me naar het hospitaal te brengen, zodat we daar een afspraak kunnen maken of misschien wel geholpen worden. Achter het hoofdgebouw is een speciale ruimte voor vaccinaties. Het verhaal is dus waar. Alleen wordt mij nu verteld dat ik eerst een afspraak moet maken met mijn behandelend geneesheer.

We gaan naar de hartafdeling en ik meld me bij de balie met de mededeling dat ik alleen maar kom om doorgestuurd te worden naar het vaccinatiecentrum. Ze begrijpen wat ik bedoel. Dokter Ulaan is niet aanwezig, maar we moet tien minuten wachten. Intussen wordt mijn bloedruk en gewicht gemeten. Wanneer dokter Ulaan arriveert, komt een vriendelijke verpleegster mij vertellen dat een bezoek aan Ulaan niet nodig is. Ik word op een lijst gezet en zal gebeld worden, wanneer ik de prik kan krijgen.

Wanneer ik een uurtje thuis ben krijg ik een telefoontje van het hospitaal dat ik 3 augustus kan komen voor de eerste injectie. Dat loopt gesmeerd. Enkele maanden geleden kon ik me bij ditzelfde hospitaal al registreren, maar ik moest wel 3.500 Baht van te voren betalen en de eerste prik zou in oktober gezet worden. Dat liet ik dus voorbijgaan.

Dinsdag 3 augustus verschijnen toch wat rimpelingen op de vaccinatievijver. We komen om negen uur bij het hospitaal, maar vaccineren is onmogelijk. Ik moet om één uur terugkomen. In het ontvangen telefoontje werd geen tijd genoemd, maar protesteren helpt niet. Om kwart voor één zijn we er weer, net als honderd andere buitenlanders. Dat gaat lang duren. Vanaf één uur mogen er steeds een paar mensen naar binnen.

Gelukkig ontdekt Sit dat ik me via een zijingang bij het eerste groepje kan aansluiten, terwijl de hoofdingang nauwlettend wordt bewaakt. Dat lijkt voordringen en dat is ook zo, maar mijn fysieke gestel is echt niet in staat tot lange wachttijden. Iedereen moet voor een ingewikkeld fotoapparaat gaan staan en krijgt dan een nummertje. Het enige oponthoud is hier dat twintig mensen in een rolstoel voor mogen. Dat is sociaal en bovendien weet ik voor een volgende keer dat mijn rolstoel meegaat. Met een lift worden we naar de tiende verdieping gebracht. Daar begint het administratieve deel.

Een beneden al ingevuld formulier wordt met het paspoort vergeleken en de computer wordt geraadpleegd. Alles is in orde. Bovendien krijg ik een groen formuliertje met de datum voor de tweede prik, 26 oktober. Ik moet verder naar een volgende tafel, waar mijn bloeddruk wordt gemeten. Dan nog even naar een meneer die alles wil weten over mijn hart en mijn COPD en dan mag ik naar de zaal waar geprikt wordt. Dat gaat heel snel en ik voel niets. Nu moet ik naar een grote zaal, waar rijen zijn gevormd, zodat men goed kan overzien dat iedereen een half uur blijft zitten. Dat hoort erbij. Kwart over twee ben ik klaar.

Hoera, ik ben gevaccineerd. Nu mijn familie nog.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.30/5. From 10 votes.
Please wait...

12 reacties op “Vaccinatie”

 1. Happy man zegt op

  Gefeliciteerd, mag ik vragen waarmee U bent ingeent.
  Als het goed is beginnen ze volgende week ook met Pfyser-Biotech in Bangkok, gratis verstrekt door
  Amerika.

  • Dick Koger zegt op

   AstraZeneka

 2. Jack zegt op

  Ik stel me vragen waarom er eerst moet geregistreerd worden en dan terugkeren… Dat had evengoed gekund op dezelfde dag en bij hetzelfde bezoek. Men is verzot op administratie hier in Thailand waar 80% totaal nutteloos van is en enkel om papieren in te vullen en portentiele werklozen “bezig” te houden. Meerwaarde van die operatie “administratie” = 0. Zie de 90-dagen showup. Zie de exit-reentry permit. Zie de workpermit procedure. Zie de jaarlijkse vernieuwing van je retirement permit, enz. enz. Dat alles vergt een halve hectare bomen aan papier…

  Wat mijn eega en mijzelf betreft zijn we hier weg in december. 30 jaar is genoeg geweest en ze zijn er ondertussen niet op vooruit gegaan. Het land verdient een betere leiding. Wachten op de zoveelste ‘coup’?

 3. Elbert zegt op

  Ik heb me begin deze week aangemeld voor een Moderna vaccin en 3300 THB betaald voor 2 shots. Ik kreeg gisteren een telefoontje dat de vaccins pas april/ mei volgend jaar komen. Pffff lekker dan, ik hoop ondertussen niet het virus of een variant te krijgen.

  • Ger-Korat zegt op

   Waarom meld je je niet aan voor het gratis Pfizer- vaccin? Wordt zelfs ook binnenkort verstrekt begreep ik uit eerder postings.

  • Happy man zegt op

   Ik had dat ook gedaan en betaald met 3 Thaise mensen, alle 3 kregen zij een akkoord voor een vaccin eind oktober terwijl ik als enige buitenlander een afwijzing kreeg en mijn geld terug zou krijgen.
   Ik ben nu geregistreerd en akkoord voor Pfyzer ( gratis ) in Bangkok over 1 week.
   Gisteren kreeg ik bericht van het eerste ziekenhuis dat ik nu toch ook het Moderna vaccin kan krijgen, dit komt denk ik omdat er ook mensen overgestapt zijn naar Bangkok, ik heb ze dus vriendelijk bedankt.

   • Steven zegt op

    In welke ziekenhuizen kun je het Pfizer-vaccin krijgen?

 4. Bernhard zegt op

  Ik werd uitgenodigd door een vriend om mee te rijden naar het Bang Sue Grand Railway Station in Bangkok. Daar zou hij en ik gratis worden gevaccineerd. Hij als verzorger van het “oudje”. Ik dus. Bij aankomst stonden honderden mensen in rijen van vier te wachten. Iemand van de organisatie pikte mij uit de rij want hij kon zo wel zien dat ik boven 70 jaar oud was. We moesten naar uitgang 2 van het station. Ik sloot aan bij wat mensen in een rolstoel en dacht dit gaat goed. Helaas een kink in de kabel voor mijn”care giver” die te jong werd bevonden en niet in aanmerking kwam voor een injectie. Na een half uur stonden we buiten.

  Ik vraag mij wel af of ik mijn vooruitbetaalde 3300 baht terugkrijg van het Medpark Hospital in Bangkok. Al heel vroeg heb ik mij bij vijf ziekenhuizen ingeschreven. Misschien is dat bedrag vastgesteld voor het Moderna vaccin dat vermoedelijk volgend jaar beschikbaar is. Dan ga ik die jab zeker laten zetten. Komen we misschien gezond deze pandemie door.

 5. Chris zegt op

  Zoals wel vaker gebeurt in dit land, is er geen touw aan vast te knopen hoe een en ander hier gaat, c.q. geregeld is.
  Vaccinatie van risicogroepen heeft de hoogste prioriteit, zegt men. Maar menigeThai of expat met gezondheidsproblemen heeft problemen een vaccinatie te krijgen. Terwijl gezonde Thaise jongeren en Thais van middelbare leeftijd al minstens 1 vaccinatie hebben gekregen. Ik ken er verschillende onder mijn oud-studenten. Ikzelf heb nu 1 AZ vaccinatie gekregen via mijn werkgever, de universiteit. Hoe die dat geregeld hebben voor al hun medewerkers weet ik niet. Ik zou zeggen dat de medewerkers van de universiteit als zodanig niet tot de risico-groepen behoren want al het onderwijs is gedwongen online, en ook het nieuwe academische jaar (start 1 september) zal online van start gaan.
  KOrtom: chaos alom. En dus geldt de macht van de sterkste, de rijkste, de slimste.

 6. Jacques zegt op

  Het is om te lachen als het niet om te huilen is. Ik sta al langere tijd geregistreerd in het Bangkok ziekenhuis en ben er een graag geziene gast. Maar informatie tot heden is uitgebleven. Telkens hoor je weer van anderen dat er iets gaande is. Bij de vorige ronde had ik ook al geen informatie gekregen en later wel een mailtje dat het niet goed ging met de mail verstrekkingen en dat men het beter zal gaan doen. Nou dat is dus geen spat verandert . Dit is niet best voor het vertrouwen en ik begrijp de mensen die terug gaan naar het thuisland wel, daar kan je wel van op aan. Ik kan gelukkig wel in Bangkok terecht volgende week maar het moet natuurlijk niet van geluk afhangen. Nee voorlopig is het nog aanmodderen in Thailand en vooral geduld betrachten of mazzel hebben.

 7. Van Heyste zegt op

  Wij ! 3 farangs ( 61, 76 en 81 j.) en men vrouw zijn ook naar Bang Sue station geweest voor het prikje, men vrouw is 50 en kreeg ook het prikje zonder problemen, op 8 okt. volgt ons tweede prikje ! Wat ons opviel was het vlotte verloop, een massa volk maar op twee uurtjes waren we buiten, hadden we niet verwacht.

 8. john zegt op

  Na mij enige tijd geleden zowel bij de overheid als bij BHP in Pattaya te hebben aangemeld werd ik eergisteren gebeld voor een afspraak. Uiteraard het reeds 3x ingevulde formulier invullen met alle data diemen reeds heeft van de immigratie alsmede van de mijn dossiernummer bij BHP kreeg een document waarop ik een datum en tijd mocht aangeven voor een prik met AZ. Dat gaat dus op 24 augustus gebeuren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website