(guruXOX / Shutterstock.com)

Het was gisteren (dinsdag) weer goed raak in Pattaya, toen om pakweg 2 uur in de middag een zware regenstorm over Pattaya raasde en een aantal straten onder water zette.

De regenbui duurde een uurtje of twee en zette de gebruikelijke delen van Soi Khao Noi, Pattaya Beach Road and Pattaya Third Road en een rits van zijstraten onder water. Het waterniveau op die plekken varieerde van 50 cm tot wel 1 meter

Eigenlijk is het nauwelijks nieuws, want dit sort overstromingen komen elk jaar in Pattaya voor, omdat het rioleringssysteem niet de benodigde capaciteit heeft. Een uurtje nadat de regen is gestopt is het water alweer verdwenen.

Ik heb het gemist, want het gebeurde tijdens mijn siësta. Ik vind het altijd wel leuk om even te kijken. Nou ja, pech gehad, er komt nog wel weer een kans, want het regenseizoen is nog niet ten einde. Ik zou, als ik jong was, net zo spelen als de jongetjes, die u op onderstaande video kunt zien in het natuurlijk niet echt schone water.

Zie de video hieronder en als u naar de website of Facebook pagina van Pattaya News gaat, ziet u mooie video;s en nog een andere video.

Pattaya gets hit by major afternoon storms and flooding.

Pattaya got hit with heavy rains and widespread flooding this afternoon. Here is our first of two videos.

Posted by The Pattaya News on Tuesday, 7 July 2020

Bron: Pattaya News

Rating: 3.00/5. From 1 vote.
Please wait...

9 reacties op “Storm, regen en onweer teisteren Pattaya”

 1. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Moderator: Graag stoppen met het beledigen van Thai en het generaliseren, anders volgt er een blokkade en kan je niet meer reageren.

 2. Hans zegt op

  Ondanks een recente investering van THB 95,000,000 was het ook op Beach Road hoogwater.

  Ik denk dat het niet slecht zou zijn als stilaan het besef groeit dat Thai en water management geen gelukkig huwelijk is, en dat hulp van buitenaf wenselijk is.

  Het streven om van Pattaya een worldclass family resort te maken zal toch echt pas kunnen beginnen als er een fatsoenlijk afvalwatersysteem is

  • Co zegt op

   In het regenseizoen valt er zoveel water in een korte tijd uit de lucht dat daar geen enkele riool is opgewassen. Als het in Nederland hard regent komen ook de putdeksels omhoog en staan de straten blank. Het is net wat Gringo zegt, een uurtje wachten en het water is weg.

   • Hans zegt op

    zelf heb ik geen probleem met die regenval.

    ik vind het wel leuk zelfs, maar als het dan toch maar een uurtje wachten is, waarom dat 95 miljoen (vorige investeringen niet meegerekend) uitgeven? zeg dan gewoon: hoort er bij, je zit in de tropen, een uur na de bui is het water weg, en gebruik dat geld voor iets dat wel werkt…

    • l.lagemaat zegt op

     Als er geen 95 miljoen geïnvesteerd zou zijn dan zou het water niet na een uurtje wachten weg zijn geweest!

     • Hans zegt op

      heus wel. ik woon 12 jaar in pattaya en het is niet beter dan voor die 95miljoen werd weggegooid.

  • Jimmy zegt op

   Onlangs geleden ben ik afgereisd naar het gebied páttaya beach road om hulp te bieden over het verwerken van het regenwater…al mijn plannen had ik laten uitzetten door een ingenieur, was in de cityhal geweest maar toch hadden ze niet ingespeeld omdat ze het zelf beter wisten…het gevolg werk voir niks gedaan,en al die miljoenen voor niks door het regenwater weg gespoeld.

 3. zwier zegt op

  Hoe is het gegaan met de nieuwe tunnel op de Sukhumvit Pattaya
  Heeft die het water kunnen verwerken
  Ben benieuwd

 4. Sabine zegt op

  Amai, erg als je dat filmke ziet.
  Ik ben zelf ook al 2x naar Thailand op vakantie geweest in het regenseizoen maar dit maakte ik nog niet mee, gelukkig maar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website