Stil en leeg…….

24 april 2020

‘Stil en leeg’: die kwalificatie geldt momenteel voor héél veel plaatsen in Thailand waar normaal gesproken grote aantallen bezoekers uit binnen- en buitenland komen.

Hier in Chiang Rai is dat bij voorbeeld de bekende Witte Tempel, Wat Rong Khun, maar ook de Blauwe Tempel, Wat Rong Seua Ten.

Eenzame wachter bij de Witte Tempel

Ik passeer ze regelmatig op m’n fietsje en moet dan goed uitkijken voor manoeuvrerende bussen en busjes, en ook voor de vele lukraak de weg overstekende toeristen. Niets van dit alles nu. De parkeerplaatsen zijn leeg en afgesloten, de omringende winkeltjes en eetgelegenheden hebben de rolluiken naar beneden, en op een enkele bewaker en wat onderhoud uitvoerende mensen na is er ook niemand te zien. Het contrast met, pakweg, 2 maanden geleden is werkelijk dramatisch.

Waar anders honderden aanschuiven om de Witte Tempel binnen te gaan is het nu stil

Zeker de Witte Tempel is in de voorbije jaren zo druk geworden dat het bijna onmogelijk is foto’s te nemen waar niet een lange rij mensen voor de ingang van het hoofdgebouw op staat. Ook die Blauwe Tempel mocht zich tot voor kort verheugen in groeiende bezoekersaantallen die het moeilijk maakten om géén mensen in beeld te krijgen.

Hetzelfde beeld bij de Blauwe Tempel: geen mens te zien

 

Bidden voor betere tijden…….

Nu ligt dat dus duidelijk anders, zoals u op de foto’s kunt zien. Leuk voor de plaatjes, maar ik hoop toch dat de tijd waarin ik weer bedacht moet zijn op die bussen en overstekende bezoekers niet ver weg is!

2 reacties op “Stil en leeg…….”

  1. rob zegt op

    Ls,

    De opkomende economieën krijgen een nog veel grotere ‘klap ‘ van de corona crisis dan in het rijkere ‘westen. ‘
    gr Rob

  2. Willy zegt op

    Regelmatig foto’s kunnen maken zonder toeristen. Bepaalde tijden aanhouden…en de familie kennen helpt ook goed mee lol


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website