Lezersinzending: Rondkijkend in Hua Hin, een beschouwing!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
17 juni 2015

Dat heb ik me zelf ook afgevraagd rondkijkend of ik zo een naar mijn maatstaven leeg leven zou willen leiden zoals dat op mij overkomt. Ik oordeel niet én veroordeel niet, mensen maken hun eigen keuzes. Ik schrijf dit over Hua Hin, maar kan mij goed voorstellen dat dit op vele plaatsen in Azië, Thailand van toepassing is.

Zo heb ik eens goed naar de buitenlandse gemeenschap, de falangs van Hua Hin gekeken, en ik weet zeker dat dat niet het soort leven is waar ik voor kies. Overal in Hua Hin zie je hetzelfde soort figuren, in de bars van Soi 80 en Soi Binthabat, soms in de shopping mall’s, overdag en tijdens avondmarkten. Falangs die het zo zwaar te verduren hebben gehad in hun leven dat ze de strijd opgegeven hebben en daarmee hebben besloten om voor bepaalde of onbepaalde tijd hun heil te zoeken in Thailand.

Daar waar ze voor tweehonderd euro per maand in een schitterend huis kunnen wonen, regelmatig één of meerdere bars met “meisjes van plezier” bezoeken, misschien een jonge Thai of Thaise als “tijdelijke” levensgezel in huis kunnen nemen, zeer ruim vóór twaalf uur ’s middags kunnen drinken zonder dat iemand er iets van zegt. Dan lijkt het wel op een haast gezamenlijk missie om in een rap tempo dronken worden, naar huis gaan en een paar uur later om een uur of vijf zes wéér aan de drank gaan met hun drinkmaatjes. En zo dag in, dag uit, als echte alcoholisten door hun dagen worstelen. Iets wat ze natuurlijk zelf zullen ontkennen.

Maar in het algemeen doen ze hier maar één ding: zorgen dat er nooit meer echt iets van hen wordt gevraagd. Let wel, het zijn vaak geen klaplopers, nee het zijn vaak falangs die een leuke job hebben gehad. Vaak ook goed opgeleide mensen, soms internationaal georiënteerd, getalenteerd en erg slim.

Maar ik heb de indruk dat iedereen die ik hier ontmoet ooit iets was (in het algemeen ‘getrouwd’ of ‘in het bezit van een baan’), terwijl ze nu allemaal één ding gemeen hebben. Namelijk het ontbreken van het enige wat ze volledig en voor altijd hebben laten varen: ambitie of iets méér zinnigs doen dan slempen. Het hoeft geen betoog, dat er wellicht ook ingegeven door de hoge temperatuur veel wordt gedronken.

Ik bezie NIET alle falangs op deze wijze. Ik zie natuurlijk ook veel falangs vergezeld van een leuke jonge of iets oudere chick flaneren in Hua Hin in de shopping mall deelnemen aan het gewone maatschappelijk verkeer, clubs bezoeken, naar het strand gaan, een restaurant, of lid zijn van een tennis of golfclub.

Nogmaals ik oordeel niet, ik beschrijf wat ik zie en zie dus ook een andere kant van het leven in en rond Hua Hin, afijn ieder zijn meug!

Ingezonden door Hans V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersinzending: Rondkijkend in Hua Hin, een beschouwing!”

 1. Khun Peter zegt op

  Wanneer je in Thailand gaat wonen voelt dat natuurlijk wel bevrijdend. Geen keurslijf van regeltjes en weinig of geen sociale controle. Voor sommigen de mogelijkheid om even helemaal los te gaan.
  De meeste mannen zijn boven de 60 jaar en beseffen toch dat ze met het laatste deel van hun leven bezig zijn. Waarschijnlijk willen ze nog een keer flink de bloemetje buiten zetten voordat het, door bijvoorbeeld lichamelijke klachten, niet meer kan.
  Als laatste denk ik dat het overmatig alcoholgebruik ook ingegeven is door verveling. Het valt in Thailand niet mee om aan een nuttige dagbesteding te komen. Zeker ook omdat je er niet mag werken en zelfs geen vrijwilligerswerk mag doen.

 2. Alex zegt op

  Ik mag graag in Hua Hin of Cha Am komen en kan mij in bovenstaand gedeeltelijk vinden maar zou ook mijn ding niet zijn. Ik ben bijvoorbeeld lid van 1 golfclub zonder golfbaan waar elke 2 weken op 1 van de vele golfbanen een wedstrijd is waar men voor een zeer betaalbaar bedrag kunt golfen. Je bent aan een avondje stappen meer kwijt dan een dagje golfen en je komt met andere mensen in contact waar door je jou sociale contacten ook weer kunt uitbreiden. En zo zijn er genoeg activiteiten om je bezig te houden als je maar open staat voor die zaken kom je ze echt wel tegen. sportsclubs, kaartclubs, fietsclubs en zo kan ik wel doorgaan. Overigens niks mis met een avondje stappen maar met mate

 3. Henny zegt op

  Geweldig, je hebt precies beschreven wat ik ervan denk. Wij wonen nu al meer dan twee jaar in Hua Hin na 18 jaar Dubai en ik vind in het algemeen de mensen weinig uitdagend, met een paar uitzonderingen hier en daar. Gelukkig werkt mijn man nog steeds en moet veel reizen, dus ik ga lekker mee.

 4. Hans Bos zegt op

  Ach ja, als je alleen de binnenstad met de bars en bijbehorende bargirls bezoekt, krijg je een vertekend beeld van de stad. Die bestaat uit heel wat meer dan mannen die ‘s morgens al aan het bier zitten. Wellicht dat Hans V. ook eens de immense buitenwijken kan bezoeken waar ‘gewone’ buitenlanders wonen met hun ‘gewone’ vriendin of echtgenote. De meesten drinken geen alcohol vóór vijf uur ‘s middags en dan nog niet eens elke dag. Hua Hin is niet het Sodom en Gomorra zoals Hans V. dat afschildert. Ik zou eigenlijk best wat meer tijd willen hebben om af en toe te gaan stappen, maar mijn dagen zijn daarvoor te goed gevuld met allerlei activiteiten.
  Hans Bos (Hua Hin)

  • YUUNDAI zegt op

   Hans Bos, lezen is toch moeilijker dan dat ik dacht, ik heb niet geschreven of een poging daartoe gedaan dat Hua Hin het Sodom en Gomorra van Thailand is. Er zijn twee werelden beschreven waarbij al direct in het begin schrijf dat ik niets en niemand veroordeel maar twee uiterlijk zeer verschillende levensopvattingen of noem het levensstijlen neer gezet heb.
   Ik heb 3,5 jaar in Soi 102 tegen de berg aan gewoond in een zeer kapitale villa. Heb vele malen ook Soi 80 en Soi Bintabat bezocht, kortom ik weet dus heel goed waarover ik geschreven heb. Ben recentelijk weer terug gekeerd naar Hua Hin en op zoek naar een leuk nieuw huis voor mijn Thaise vrouw en onze kleine die in september geboren zal worden.
   No hard feelings, maar lees het stuk zonder direct in de emotie te schiet nog maar eens rustig over!

 5. Jack G. zegt op

  Ik lees graag beschouwingen over leven in een ander land. Hans bedankt voor het weergeven van jou gedachtes. De foto deed mij denken aan de man die regelmatig laveloos in Poonsuk ligt te slapen. Alleen moet je wel eens uitkijken hoe je bepaalde zaken uiteindelijk in een hokje duwt. Ik ben een man alleen op vakantie. 45 jaar oud. Ik loop door Soi Binthabat in Hua Hin. Ik zwaai en knik ala Sinterklaas naar alle dames die mij wat toeroepen. Van één van de dames krijg ik altijd een kusje op mijn wang omdat ik zo knap ben. Veel oudere westerse mensen die ook toevallig in dezelfde straat lopen of op een terras zitten uit Europa hebben gelijk hun mening al klaar in hun bovenkamertjes. Maar wat blijkt. Ik ben op weg naar de kapper even verderop om mijn haren even bij te laten knippen. Ik heb ook een keertje gehad dat de Thaise dochter van een kennis even met mij meeliep om even de weg te wijzen. Nou, dat was snel prijs in Hua Hin. Moet je nou kijken Henk!! Die vieze pedo heeft een kind bij zich? Pardon, Truus uit Amsterdam. Uw hersentjes produceren nu toch wel echt iets waar ik niks mee te maken wil hebben. Truus met haar geverfde haren achterlatend met een rood hoofd snel maar weer verder. Maar nu komt het. Ik zit ook graag even een op terrasje of in Marketvillage te kijken wat er allemaal voorbij komt. En verdikkeme, ik denk ook van alles over de personen die voorbij komen. O, die zijn nu 30 jaar bij elkaar en hun huwelijk is uitgeblust. O, dat zijn Russen. Zozo, Een stralende opa met een smile van oor tot oor als hij met een leuke Thaise jongedame voorbij komt drentelen. Die dame is vast even mee om de weg te wijzen.

 6. A.v.Klaveren zegt op

  In nederland heb je als rijpere man niets meer aan ambitie, gewoon omdat je een eigen mening hebt en te duur wordt voor de nederlandse maatschappij, daarentegen als homo, lesbo of buitenlander heb je het veel makkelijker, je krijgt makkelijker een baan het leven is makkelijker een relatie is makkelijker.
  Zelf drink ik niet maar ik kan me wel voorstellen dat veel mannen dat in Thailand wel doen, simpel omdat ze dorst hebben en van al die soft-drinks krijg je aleen maar meer dorst, daar komt nog bij dat de Thaise dames ook wel van een alcoholische versnapering houden, omdat het geld in het laatje brengt van de bar waarvoor ze werken, zo snijd het mes aan 2 kanten, jullie geloven toch niet dat alle thaise dames graag met al die falangs naar bed willen ?
  Die willen alleen maar geld verdienen en er niet te moeilijk over doen !
  Ik hou van Hua hin en zie de bars als een noodzakelijk kwaad, als ik er ben loop ik 1 X per dag door de straat naar het hilton, soms blijf ik even met de dames praten, tegen de ladyboys zeg ik dat ze er geweldig uitzien en dan ben ik weer weg.

 7. Sjaak S zegt op

  We wonen een paar kilometer ten zuiden van Hua Hin. Het beeld dat een te groot beeld van de Farangs biedt is zoals Hans beschrijft. Maar nu na twee jaar merk ik dat het bijna altijd dezelfde figuren zijn. Een grote groep, maar ik denk niet, de meerderheid. Ik kan zelf ook niet begrijpen, dat men al ‘s morgens aan het bier zit. Daar heb ik niet eens zin in en kan mijn tijd beter besteden. Hua Hin is een leuke stad, wanneer je het vergelijkt met Sanur of Denpasar op Bali. Als je van daar komt, is het een verademing, hier te zijn. Maar slechts voor kort… ik ben er ook alleen maar als het moet.

 8. lung addie zegt op

  Het is niet enkel in Hua Hin dat dit fenomeen zich voordoet. Ik zie het ook op Koh Samui en elders. Farangs komen naar Thailand wonen en hebben niets om handen. Geen werk, geen hobbies, geen interesses, weinig of geen contact met de plaatselijke bevolking. Het “sociale” leven speelt zich af in de bars waar ze met lotgenoten kunnen zeuren over het saaie leven in Thailand, hun te klein pensioen…. Het resulteert dan in een dagelijkse zuippartij. Dan heb je ook nog de categorie van de thuisdrinkers. Gelukkig behoren deze steeds dronken zijnde farangs tot een minderheid ( denk ik toch ). In feite zou hetzelfde hen overkomen indien ze niet in Thailand maar in hun thuisland zouden wonen. Het “zwarte gat” na een actieve loopbaan.
  Ik heb ervoor gezorgd dat ik mijn hobby ( radiozendamateur ) ook hier in Thailand kon verder zetten en zodus mijn vrije tijd op een aangename manier kan opvullen. Ben ergens gaan wonen waar de “verleiding” onbestaande is. 20km ver rijden om pinten te gaan drinken in een bar, daar zie je wel tegenop, vooral als het regent. Heb reeds teveel kennissen vroegtijdig het bijltje weten neerleggen wegens levercirrose of dronken met de scooter te verongelukken.

  Lung addie

 9. Jan Hoekstra zegt op

  Zo is het toch, veel kneuters uit de Westerse maatschappij komen hier omdat zij denken dat zij de “handsome man” zijn of zij hebben de liefde gevonden van 30 jaar jonger en zij geloven dat dit hier wel bestaat.

  Het grote verschil met expats in andere landen/ steden die hebben iets te melden en dragen iets meer dan een Singha/ Chang/ Leo spaghetti top met daaronder een korte broek met natuurlijk heel veel zakken en daaronder 100 baht Adda slippers met bijpassende hoge kousen. Ik vermijd zulke gasten als de pest, hebben vaak weinig te melden of zij hebben het over geld- en/of relatieproblemen en het ligt nooit aan hen maar aan de rest van Thailand. Mijn tip van de dag is…Gewoon negeren als je ze tegenkomt…voelt u zich aangesproken door bovenstaand kledingpatroon mijn tip van de dag is “koop eens wat leuks, doe je in het Westen toch ook niet en stop met zeuren of ga terug naar je moederland”

 10. Franky R. zegt op

  Het zijn ook mannen van een generatie die ‘moest’; studeren, trouwen, promoveren en dergelijke.

  Thans erkent men zaken als een burn-out, maar in hun jonge jaren moesten ze maar blijven ‘trekken’. En dan ben je opeens 60 jaar. Te duur voor de werkgever, het leven met alle moderne apparatuur gaat te snel voor ze en de lichamelijke klachten c.q. beperkingen vechten om voorrang.

  Dan zou ik ook liever in het warme Thailand zitten/liggen, dan in Nederland met haar legale afperspraktijken?

  Zoek de verschillen:

  http://stenem.se/index.html/Cartoons/42.jpg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website