De centrale hal van Paradise Park

door Hans Bos

Tot voor kort ging het nieuwe winkelcentrum Paradise Park aan Srinakarin Road in Zuidoost Bangkok nog door het leven onder de naam Seri Center. Het was een ouderwetse toestand, weliswaar gezellig, maar toch niet volgens de eisen van het hedendaagse consumentisme in Bangkok. Je kon er goed eten in een van de food courts of voordelig kleding kopen, maar dat was dan ook in feite alles. Menige klant koos voor het naastgelegen Seacon Square.

Twee jaar geleden namen de eigenaren van het bekende winkelcentrum Mah Boon Khrong voor een zacht prijsje de handel over en presenteerden een verbouwingsplan dat menig wenkbrauw deed fronsen. Een super-de-luxe shoppingmall in die oude klip? Stuk voor stuk gingen de etages dicht en werd Seri Center een bouwval. De verbouwing heeft langer geduurd dan gepland, maar nu hebben we er in het Zuidoostelijk deel van Bangkok er een winkelcentrum bij dat zijn weerga nauwelijks kent. Onder de rook van de luchthaven Suvarnabhumi is Paradise Park zelfs een excursie waard bij een iets langere overstap.

Een bekende blogger heeft het geheel vernieuwde gebouw zelfs vergeleken met Siam Paragon, het meest luxe winkelcentrum van Thailand en verre omstreken. Maar dan met minder bezoekers. Paradise Park is uitgekiend ingericht, met fraaie vloeren (kan Suvarnabhumi nog veel van leren), uitermate modern meubilair en vrijwel alle (dure) merken die we ons maar kunnen voorstellen. Ook zijn alle banken ruim vertegenwoordigd, naast telecom, elektronica en ga zo maar door. Op de begane grond bevindt zich nog steeds een (gemoderniseerd) food court en een soort markt. Dat doet nog een beetje denken aan het oude Seri.

Wie zich duurder wil voorzien van spijs en drank kan terecht op de bovenste etage. Een absolute aanrader is de nieuwe vestiging van Villa Market, waar vrijwel alles te koop is wat een expat maar kan ontberen, van knapperig bruinbrood, via witte asperges en talloze soorten olijfolie tot een uitgelezen keur aan wijnen. Komt dat zien!

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Paradise Park: een winkelaanwinst voor Zuidoost Bangkok”

 1. Redactie zegt op

  Ik ben er geweest (met Hans) en het is inderdaad prachtig. Zeker de moeite waard. Persoonlijk vindt ik Siam Paragon nog net iets indrukwekkender.

 2. bkkdaar zegt op

  en is het er ook net zo-of nog kouder als in Paragon (vooral alles heel wit en steriel en heeeeel erg duur?
  Overigens zijn er in groot-Bangkok nog wel zo’n 10 andere verlopen winkelparadijzen die hard aan vernieuwing toe zijn-om dan de al bestaande weer flink de markt uit te drijven.

  • Hans Bos zegt op

   veel gebouwen in Thailand (en taxi’s) zijn veel te koud. Paradise Park valt wat dat betreft nog ee. Wel heel licht, maar wat is het verschil tussen steriel en ‘modern’. Uiteraard liggen de prijzen er hoger dan in Mah Boon Khrong.

 3. joey6666 zegt op

  Toevallig enkele weken geleden bezocht, inderdaad bijzonder sjiek maar anders sjiek dan Paragon.

  De grote japanse giftshop LOFT op de begane grond is zeer de moetje waard.

 4. Johny zegt op

  waar ligt het ergens, het is de eerste keer dat ik ervan hoor. nogtans ben al verscheidene keren naar thailand geweest.

  • Hans Bos zegt op

   Paradise Park ligt aan Srinakarin Road, tussen On Nut en Udomsuk (Sukhumvit 103). Vrijwel er naast ligt Seacon Square.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website