Ook Thaise mannen kunnen huilen

Door Hans Pronk
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
20 december 2023

Ook Thaise mannen kunnen huilen

Een Thais stel woont al ruim een jaar samen. Het bijzondere is dat we de vrouw al ruim tien jaar kennen en de man al zo’n zes jaar. En zonder onze bemoeienis hebben ze elkaar toch gevonden, ondanks dat ze niet bepaald in elkaars buurt woonden. Een groot toeval dus.

Ze hadden eigenlijk al getrouwd kunnen zijn, maar de zus van de vrouw was haar in januari te snel af en omdat er binnen een gezin maar één per kalenderjaar mag trouwen moet ze tot volgend jaar wachten. Of het zover komt, is afwachten want ze maken vaak ruzie. Soms escaleert dat heel snel en stapt de vrouw in haar auto om naar haar ouders te gaan. De volgende dag komt ze dan haar spullen ophalen en geeft ze de ring terug. Al snel krijgen ze allebei spijt (zie de titel van dit verhaal) en trekt de vrouw toch weer in bij haar vriend.

Nu gaat dat natuurlijk niet bij elk ongetrouwd stel zo. Zo kennen we ook een stel dat al jaren bij elkaar is en nooit ruzie lijkt te hebben. Maar ze lijken ook niet echt in elkaar geïnteresseerd. Wat is te prefereren?

2 reacties op “Ook Thaise mannen kunnen huilen”

 1. Johnny BG zegt op

  Af en toe ruzie is heel gezond om naar elkaar toe te groeien. Het blijft in een relatie geven en nemen en als men dat niet kan accepteren dan houdt het op of gaan beide in het belang van kinderen als deze er zijn een andere oplossing zoeken. Zo moeilijk is het allemaal niet als je een beetje flexibel bent.

 2. khun moo zegt op

  Duidelijk een spelletje van een vrouw, die wil aangeven dat haar wil de wet is.
  Zij is de baas en de man heeft te schikken in haar bevelen.
  De man heeft haar te volgen en zo niet stapt ze op en een paar later wordt weer een nieuwe poging ondernomen om de man in haar gareel te krijgen.
  Na voldoende vernederingen za de man mischien wel eens handtastelijk kunnen worden en wordt dan ook nog veroordeelt .
  Het lijkt me dan ook beter dat de man een andere minder dominante vrouw zoekt , die beseft dat het geven en nemen is in een relatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website