Ook in Thailand wordt de benzine duurder

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
9 maart 2022

Onder andere door de oorlog in Oekraïne gaan de benzineprijzen in Europa door het dak en dan vooral in Nederland waar je nog eens belasting over belasting betaald voor benzine (accijns en daarbovenop nog eens BTW). En zo betaal je in Nederland (langs de snelweg) al € 2,45 voor een liter.

Onze zuiderburen in Belgie doen het beter. Voor het gemak gaan we uit van een gemiddelde benzinetank van 50 liter. Bij een tankstation in België betaal je rond de 97,50 euro voor een volle tank. In Nederland kost diezelfde volle tank tussen de 111 en 120 euro.

Ook in Thailand wordt benzine duurder. Vandaag stijgt het naar 37,24 Baht per liter. Drie jaar geleden was het nog maar 24,94 Baht.

Een vraag aan de lezers: laat jij in Nederland, Belgie of Thailand vaker de auto staan nu de brandstofprijzen stijgen?

18 reacties op “Ook in Thailand wordt de benzine duurder”

 1. Harry Romijn zegt op

  Tsja, de Grote Gemeenschappelijke Pot, ook wel ’s Rijks Schatkist genaamd, moet toch ergens mee gevuld worden om de leuke dingen voor de mensen betaald te krijgen. Het ene land doet dat op X via Y wegen, waarmee weer Z activiteiten wordt betaald, een ander land op andere manieren.
  In NL is de totale kosten van benzine hoger, doch weer andere belastingen lager dan in België.
  In Thailand zijn vele belastingen veel minder dan in NL of B, doch ook niet voor veel betalingen bij de Thaise Staat aankomen.
  Ik herinner me nog een prijs onder de 10 Baht/ltr ( 1993)

 2. Johnny BG zegt op

  Taxi en “brommer” chauffeurs zijn gebonden aan ritprijzen en zijn gewoon de slachtoffers van de hogere brandstofprijzen. Ieder een beetje tip geven kan hen al helpen in het kader van verantwoordelijkheid of serieus nemen. 10 of 20 baht meer op een rit is een mooi begin om deze vervoerders geen slachtoffer te laten worden vanwege een ver van hun bed show.

 3. wim zegt op

  Dat word met kleine boodschapjes wel de scooter nu BIG C en LOTUS zijn vlakbij.
  Snijd het mes aan 2 kanten wat ik eigenlijk al eerder had moeten doen .

 4. Walter C. zegt op

  Ik laat nu bijna altijd de auto staan als ik boodschappen doe, die ik ook lopend kan dragen.
  Ook de energieprijs (verwarming) is zo hoog, dat ik de verwarming op Vorstbeveiliging heb staan, wanneer ik alleen thuis ben. Temperatuur schommelt dan tussen de 11 a 15 graden. Ik kleed mij dan maar extra warm aan met vest. Als er bezoek zet ik de verwarming niet hoger dan 17 a 18 graden.
  De wens om naar een warm vriendelijk land te emigreren wordt met de dag groter en groter!!

 5. GeertP zegt op

  Het trieste is dat de benzine die je nu tankt al 2 jaar opgeslagen ligt en dus eigenlijk niets te maken heeft met de oorlog in Oekraïne.
  Het kartel van de brandstof maffia koopt echt niet in op deze hoge prijzen en zodra hopelijk de oorlog verleden tijd is worden de brandstofprijzen in slakkentempo verlaagd maar komen ze nooit meer op het niveau van voor de crisis.

 6. FrankyR zegt op

  Ik heb mijn auto nu eenmaal nodig om naar het werk te gaan. Dat geldt voor genoeg collega’s want de werkplek is zo goed als onbereikbaar per OV.

  Thuis staat de verwarming op 14/15 graden. Dagelijks ben ik toch al 10/12 uur zoet met werk, dus het huis hoeft dan niet te worden verwarmd.

  Leef al jaren zuinig aangezien ik op termijn wil emigreren.

 7. Rys zegt op

  Omdat ik voor een half jaar naar Thailand ging heb ik mijn ‘diesel’ auto stil gelegd van wegenbelasting. Terwijl ik heerlijk elke dag van zon, zee, strand en jungle geniet in Thailand, spaar ik 6x €100 en 6x €250 brandstof kosten uit. Met die €2.100 word mijn rondreis door Thailand een stuk gezelliger.

 8. Laksi zegt op

  Tja,

  Ik weet niet hoe jullie aan z’n goedkope prijs komen, maar ik betaal hier in Chiang Mai 39,90 voor een liter 95, juist gisteren 9/3 getankt.

  • Koos zegt op

   Klopt en morgen komt hij voor het eerst boven de 40 baht

  • Wil zegt op

   Gisteren 09-03 heb ik in Samui getankt. 95 was 41,95 Bath

   • ruud zegt op

    Dat is een eiland, dus de aanvoer van benzine zal waarschijnlijk duurder zijn.

    • Lung addie zegt op

     Klopt ruud, op een eiland is alles duurder dan op het vaste land wegens de hogere transportkosten.

 9. BS knoezel zegt op

  Ik laat de auto niet staan en gebruik deze zowel in Nederland als in Thailand net zoveel of weinig als voorheen. Als wij moeten bezuinigen, dan eerst op andere zaken zoals uit eten gaan, de thermostaat een half graadje lager, het opzeggen van een abonnement of het goedkoper inkopen van kleren of schoeisel. Voor ons is de auto een heilige koe.

 10. Ingmar zegt op

  Nou hier in Thailand is het ook al flink duurder, vandaag alweer 38 thb, das al over de 1 euro als ik mij niet vergis, wat het voor de Thai zuur maakt is dat er geen woon werk vergoeding is en de lonen voor velen gedaald of gelijk gebleven door de corona crissis, met 12.000 thb per maand, en ik ken er velen die slechts 8000 verdienen en daarvoor dagelijks dagelijks naar kantoor moeten, en zelf alle kosten moeten ophoesten, dan is het in Nederland zo slecht nog niet hier hoor.

 11. khun moo zegt op

  Wij zijn de auto niet minder gaan gebruiken.

  De hogere benzine prijs is voor ons ook geen reden om naar Thailand te verhuizen ,, zoals sommige zich voornemen.

  De prijs van benzine is gebaseerd op vraag een aanbod.
  Al tijden is bekend dat voor exporterende landen de prijs van een vat olie ergens tussen de 60 en 80 dollar moet liggen om een constante levering rendabel te maken.

  Bij hogere prijzen, zoals nu, gaat er minder verbruikt worden en krijgen de olie exporterende landen een overschot.
  Importerende landen gaan alternatieven zoeken,wat niet bevorderd is voor de lange termijn van de exporterende landen.

 12. khun moo zegt op

  Het nieuws van vandaag.

  Amerikaanse olie zakte tot 110,40 dollar per vat, waarbij de prijs eerder deze week nog piekte rond de 130 dollar. Brentolie werd 11,7 procent goedkoper tot 113,05 dollar per vat.

 13. Lung addie zegt op

  Ja, ook in Thailand is de prijs van de brandstof flink de hoogte ingegaan. Doch wij, Farangs, hebben daar in principe weinig last van daar we nu niet echt elke dag grote verplaatsingen hoeven te maken. Tenslotte is benzine hier nog steeds maar de helft van de prijs welke je in BE-NL moeten neertellen. Ik laat er alleszins mijn wagen hier, in Thailand niet voor staan als ik ergens heen wil. Comfort heeft zijn prijs.

 14. Piet, omkoi zegt op

  Och de liter prijs is voor ons oke, en aangezien ik elke keer maar voor 1000bath tankt, kan ik nog steeds de auto gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website