Naresdamri Road was altijd de drukste winkelstraat in het centrum van Hua Hin. Het biedt nu de aanblik van een slecht onderhouden gebit. Meer dan de helft van de winkels en restaurants heeft de deuren gesloten. Een bordje met ‘For Rent’ siert nu de lege etalages en rolluiken.

Een jaar geleden wemelde het hier van de buitenlanders, op zoek naar een voordelig geprijsde tas of een smakelijke maaltijd. Hier en daar is nog een restaurant open, met enkele werknemers verveeld op het terras. Het ademt de sfeer van een sterfhuis. De hoge huren werden altijd betaald uit de drommen toeristen die hier de sfeer van het authentieke Hua Hin kwamen opsnuiven. Dat is niet meer. Een Indiase uitbater van een kledingwinkel zegt het nog een klein jaar te kunnen uitzingen omdat hij in een eigen pand zijn nering uitoefent. Daarna is het ook voor hem einde oefening. Zicht op verbetering is er niet.

In Soi Binthabaht, het straatje met de bars, is het niet veel beter. Buitenlanders zijn op de vingers van een hand te tellen en de Thaise toeristen die in het weekeinde komen, zijn niet geïnteresseerd in drank en vrouwelijk schoon. Zij melden zich op zaterdag liever in de winkelcentra Market Village of Bluport, hoewel ook daar de leegstand langzaam maar zeker toeneemt.

We kennen allemaal de trieste beelden van Koh Samui en Phuket, maar in Hua Hin liggen de zaken niet veel beter. Het is een kwestie van overleven, niet van leven.

 

24 reacties op “Ook Hua Hin zwaar getroffen door gebrek aan toeristen”

 1. Berthy zegt op

  Moet je niet te lang naar kijken, word je triest van.

  Berthy

  • pete zegt op

   Het is buiten de toeristenplaatsen Phuket ,Huahin,Pattaya,Chiangma,Koh Samui etc etc niet overal kommer en kwel.

   Met mijn bijdrage over Nongkhai ,dit had ook Loei, Phitsanoluk etc kunnen zijn .

   Speciaal Nongkhai is zeer druk wegen worden verbreed in de stad Nongkhai vanwege de drukte .

   Telefoon en elektriciteitskabels gaan ondergronds .

   De horeca is drukker dan ooit en dan spreek ik over duizenden mensen die s,avonds uitgaan.

   ik heb 2 zoons die beiden professioneel muziek spelen in een muziekband op verschillende plekken in Nongkhai .

   waarbij mijn zonen 3 uur per dag optreden en hierbij een inkomen genereren van baht 30.000 ,- per maand.
   Wanneer je alleen het negatieve wilt plaatsen ok maar je geloofwaardigheid gaat wel naar beneden hierdoor.

   p.s we reizen binnenkort weer via Petchabun naar Bangkok via Pratchuap kirikan naar Koh Pangan
   en terug via Ayuttaya en Loei.

   groetjes peter vanuit het prachtige Nongkhai

   Ps ik heb ook gewoont op Phuket Pattaya ,Chonburi <Bangsaen ,Bangkok,en Chiangmai zodoende weet ik het een en ander van thailand en Woon altijd tussen de thai en met de thaise medemens .

   Ik stuur dit schrijven naar jullie daar er vaak veel onkunde en onwaarheden worden vertelt door meeste medelanders die in Moobaans wonen en weinig tot niets van Thailand en de Thaise cultuur begrijpen .

   Als laatste waarom denk je dat deze situatie in stand word gehouden .

   vanwege het feit dat de Elite van de ASQ hotel group nog nooit zo,n goed jaar hebben gedraait en dit wil men zolang mogelijk in stand houden.

 2. Kritikus zegt op

  Yep, maar 50% valt mij nog mee. Ook verplaatst het eten en bar-leven zich uit naar Soi 88 en vooral Soi 94. Soi 80 ook 50%, maar dat komt wel weer over een paar maanden. Binthabat en daaromheen zal wat langer duren.
  Foodcourts ook heel rustig, op Baan Khun Por na, wat vooral in het weekend stampvol is.
  persoonlijk vind ik het heerlijk zo rustig, maar wel heel vervelend voor de vele uitbaters uiteraard.
  2021 wordt een uitdagend jaar …

 3. Patjqm zegt op

  Heel jammer, ik ging er 3 x jaar heen Hua Hin en Pak Nam Pran, mijn lievelingsstek..

 4. RobHH zegt op

  Het lijkt wel of mensen er genoegen in scheppen om zichzelf en anderen de put in te praten. Even een rondje om, en dan vanuit de auto (!) wat plaatjes schieten van leegstaande panden. En zeggen hoe slecht het allemaal is.

  Ja, het seizoen gaan we missen dit jaar. Geen hoogseizoen. En dat is inderdaad dramatisch voor de van toerisme afhankelijke uitbaters.

  Maar het oude centrum van Hua Hin loopt al sinds enkele jaren leeg. De meeste activiteiten verplaatsen zich naar het gebied rond Soi 88 en 94. Baan Khun Por is nog altijd goed gevuld. Ook al kan het daar altijd beter.

  Hua Hin is pertinent NIET veranderd in een spookstad. Er gebeurt nog zat. Tamarind Market is ouderwets gezellig. Vorig weekend nog was er Bikeweek. En laatst in Bluport een classic car show. Nieuwe restaurants openen in een bijna hoger tempo dan dat oudere verdwijnen. En op strand is het lekker rustig, maar nog steeds gezellig.

  Hua Hin is nog steeds een prima plek om te bezoeken. Al moet je de ‘drukte’ misschien iets zuidelijker zoeken. Maar ook dat is niets nieuws.

  • Hans Bos zegt op

   RobHH, als inwoner van Hua Hin schep ik er beslist geen genoegen in om wie dan ook in de put te praten. Je hebt gelijk dat ik de foto’s uit de auto heb genomen. Naredamri is smal en je kunt er niet parkeren. Dat doet echter niets af aan de trieste aanblik van zo veel leegstand. Op die plek zie je pas hoe Covid-19 huishoudt. En de toekomst van Soi 94? Ik help het je hopen.

  • rob h zegt op

   Beste naamgenoot,

   Moet mij toch aansluiten bij de mening van Hans. Het doet pijn in de ogen om op Naresdamri te lopen. Op een paar restaurants na zit (spreek over vrijdagavond) alles dicht. Zie daar in ieder geval geen nieuwe restaurants. Denk niet dat iemand gezegd heeft dat Hua Hin een spookstad is maar het centrum is verre van levendig (en dat is een understatement). Ook BluPort heeft de bovenste twee etages volledig gesloten zoals je zult weten. Inderdaad/ gelukkig is Hua Hin meer dan alleen de omgeving van Naresdamri.
   En ja het heeft ook z’n scharme dat je op Maresdamri niet van je sokken wordt gereden door autos of scooters en niet aangesproken wordt met de woorden : Hi boss, nice suit.. 😉

 5. Jozef zegt op

  Deze beelden zijn inderdaad om je ogen uit te wenen.
  En voor ons zijn het trieste beelden, maar stel je even in de plaaats van de mensen die hun shop voor corona openhielden en hun brood verdienden, hoe moeten zij zich voelen. !!!
  Laat ons vlug kunnen terugkeren en het geld dat we dit jaar gespaard hebben in dit prachtige land investeren, geen gepingel meer om een armzalige 20 baht korting te krijgen.
  Op mij kunnen ze rekenen van zodra de regels menselijk en makkelijk uitvoerbaar zijn.
  Jozef

 6. John zegt op

  Per medio april kom ik terug naar Hua Hin, ik woon er sinds 2014.

  Mijn vlucht in maart terug naar Bangkok werd 2!!!! dagen voor vertrek gecanceled en reis sindsdien een beetje door Europa.

  Wanneer de quarantaine in ASQ terug gebracht wordt van 15 naar 10 dagen is dat goed te doen. Dan heeft Hua Hin er per april weer een inwoner bij.

  • john zegt op

   de huidige quarantaine is formeel 14 dagen en de mogelijkheid waarover worsdt gesproken is 10 dagen. Kan me niet voorstellen dat je als de quarantaine 4 dagen korter is je plotseling wel wilt komen. Zo groot is het verschil toch ook niet.

 7. Arie 2 zegt op

  Was het al niet een aflopende zaak met kijkende en niet kopende toeristen. In Phuket iig wel.

 8. Tino Kuis zegt op

  Ook in de meer landelijke gebieden waar weinig toeristen komen heerst meer armoede. Mijn zoon wil een stuk rijstland van 6 rai verkopen. Dat lukt niet. Ik reed over een weg erlangs en zag om de 20 meter een bordje ขายที่ดิน khaai thie din ‘grond te koop’. Dat was een jaar geleden niet het geval.

  • Johnny BG zegt op

   @Tino,
   Ik vrees dat je gelijk hebt maar is de koper dan een profiteur?

   • Tino Kuis zegt op

    Ik begrijp de vraag niet.

    • Johnny BG zegt op

     Wat ik bedoel is dat er ook bij het ouderlijk dorp vaak de wens is om land te verkopen en op enig moment kan het zomaar zo zijn dat mijn partner het dan maar doet omdat de nood hoog is. Het is een vraag en aanbod gebeuren maar hoe kijk je aan tegen mensen die op deze manier “goedkoop” aan land kunnen komen? Zijn dat profiteurs ten koste van een ander die nood heeft aan liquide middelen?

  • Arie 2 zegt op

   Hoeveel vraagt hij voor dat land? Beetje met alles in thailand, er worden belachelijke prijzen gevraagd. Rijstland wat 15 jaar geleden voor 20.000 werd verkocht wordt nu 200.000 gevraagd. 60.000 is het waard. Dus wordt er niks verkocht.

   • Tino Kuis zegt op

    Het stuk rijstland van 6 rai dat mijn zoon wil verkopen werd 20 jaar geleden gekocht voor 350. 000 bath. Hij wilde het verkopen voor 1.200.000 bath. Hij heeft de vraagprijs laten zakken tot 900.000, Veel mensen willen het hebben maar niemand heeft geld.

    • Arie 2 zegt op

     Dat is 25000 euro ha. Als daar 2500 kg rijst per jaar af komt als het mee zit. Maal hoeveel baht per kilo? Min kosten? 400.000 is het waard, Misschien is er iemand die er 750.000 voor wilt geven als je geluk hebt. Thai rekenen zich graag rijk. Kopen gaat makkelijk maar je komt er niet meer vanaf. Weet jij ook wel. Groet

 9. Ceesdesnor zegt op

  Beste allemaal, houd nog even moed.
  Wij gaan over 3 weken beginnen met de vaccinatie en geloof me al de oude trouwe Hua Hin gangers staan te trappelen om weer te komen.
  We gaan er vanuit dat de Thaise regering de toeristen met een vaccinatie bewijs weer zullen binnenlaten en we beloven dat we wat extra’s zullen besteden om de middenstand weer op weg te helpen.
  Omdat we niet mochten komen hebben we een jaar extra kunnen sparen.
  Wij beloven dat we op 1 december weer van de partij zijn als we welkom zijn en wensen iedereen fijne en gezonde feestdagen zowel in Thailand als in Nederland.
  En voor Martijn in Say Cheese, hou vol en tot gauw.

 10. Ronny zegt op

  Alleen aan de toeristen plaatsen maar daar buiten is alles normaal.
  Zou bijna zeggen dat ze zonder toeristen kunnen.
  80 % die werken in de toeristen sector zijn geen thaien meeste komen van Laos of een andere land.
  Meeste thaien hebben al andere werk gevonden,maar minder betaald.
  Kan geen foto’s plaatsen,maar meeste thaise plaatsen is het lekker druk.

 11. Dirk zegt op

  Ik woon in Hua Hin en kan alleen maar bevestigen wat in het artikel geschreven wordt.

 12. Lung addie zegt op

  Ben net twee weken terug thuis na een uitstapje naar Hua Hin. In de soi 88, waar ik steeds verblijf als ik in Hua Hin ben, leek alles zijn gewone gangetje te gaan. Wat buitenlanders betreft, zoals gewoonlijk in die Soi 88 enkel de vaste ‘meubelen’. Ik was vergezeld van een Nederlandse vriend welke de eerste keer in Hua Hin kwam. Wat hem opviel was: de onvriendelijke en verzuurde gezichten van de Farangs daar. De meesten vinden het zelfs totaal onnodig om een simpel hoofdknikje bij het langslopen te beantwoorden.
  Wat velen ook uit het oog verliezen is het feit dat Hua Hin hoofdzakelijk door Thaise mensen in de weekends bezocht wordt en dat is niet gewijzigd sedert Corona zijn intrede deed. Ga in de binnenstad eens foto’s nemen gedurende het weekend en je zal een ander beeld krijgen. Gewone momentopnames geven vaak een vertekend beeld. Wij wandelden even door de soi 80 en ja, daar was omzeggens alles dicht….. was wel op het middaguur, dus kan ik niet zeggen hoe het ‘s avonds is want dat is een ‘barrenstraatje’ en daar is het tot de late namiddag altijd heel stil…..

 13. Sjaak S zegt op

  Dit “zwaar” getroffen vind ik persoonlijk overdreven. Als deze stad daadwerkelijk zo zwaar getroffen zou zijn, hoe kan het dan dat zoveel werkzaamheden niet alleen doorgaan, maar zelfs uitgebreid worden? In de laatste maanden zijn zoveel wegen verbreed, verbeterd, meer dan in de afgelopen 8 jaar dat ik hier woon. Niet alleen een beetje asfalt, maar echt werk, waar maanden lang aan de weg gewerkt werd. Kijk maar eens naar de Petchkasem tussen Hua Hin en Pranburi. De straat bij Kao Kalok bij Pak Nam Pran.
  Kijk eens naar de bruggen die overal gebouwd worden die over de hoge snelheidsspoorweg gaan.
  In Pak Nam Pran worden hotels opgeknapt en ik zie twee complexen die al twee jaar leeg, onafgewerkt stonden, die nu verder gebouwd worden.
  Ik geloof zeker dat degenen die van buitenlandse toeristen afhankelijk waren, getroffen zijn door het wegvallen van het toerisme. Maar er komt overal weer wat anders voor in de plaats en er vindt een verschuiving plaats van buitenlanders naar eigen bevolking, die nu meer binnen Thailand besteedt.
  Ga eens in het weekend naar Hua Hin of Pak Nam Pran, zul je zien dat het vol is met toeristen uit de grote steden.
  En wat Lung Addie zei over de verzuurde gezichten van de Farangs in Hua Hin? Die waren al verzuurd toen ik 9 jaar geleden voor het eerst na 12 jaar weer eens in Hua Hin kwam…

  • Arie 2 zegt op

   2004 de tsunami op phuket gezien. Schade was gigantisch maar een jaar later bijna niks meer van te zien. Paar jaar later stond half thailand onder water. Was ook zo weer opgeruimd. Volgend jaar zal je zien dat alles weer draait alsof er niks gebeurd is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website