Licht aan het eind van de tunnel

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
18 januari 2021

Schrijven over Covid-19 in Thailand doe ik nauwelijks, ik laat dat aan anderen over. Ik ben wel zo’n beetje klaar met “mogelijke restricties”, waarvan je nooit zeker bent of ze doorgevoerd worden en in welk gedeelte van Thailand dat dan zou moeten gebeuren. Het kan van de ene op de andere dag weer veranderen.

Afgelopen week was het anders, want de cijfers in de media over de infecties gaven velen de indruk, dat de restricties binnenkort – genoemd werd begin volgende maand – wel eens verzacht zouden kunnen worden. De Thaise autoriteiten waren er snel bij om het publiek er op te wijzen toch vooral de geldende restricties en de persoonlijke maatregelen te blijven volgen.

Een columnist van Thaivisa vergeleek het met de mogelijkheid van licht aan het eind van de tunnel. Het zou kunnen, zei hij, maar behield het gevoel, dat dat licht ook van tegemoetkomende sneltrein in de tunnel zou kunnen zijn, die alle hoop zou vernietigen.

Deze week waren de infecties ongeveer de helft van de voorgaande zeven dagen en het dagelijkse aantal gevallen vertoonde tekenen van afname. Hier in Pattaya is het aantal besmettingsgevallen al nul. De gezondheidsautoriteiten wezen er al snel op, dat de tijd het zal leren. De komende twee weken zullen cruciaal zijn om te bepalen of de ingevoerde stringente maatregelen het gewenste effect zullen hebben.

Laten we hopen dat we binnenkort kunnen uitkijken naar betere dagen. Laat de verzachting dan maar op 29 januari ingaan, dat zou een mooi verjaardagscadeau voor mij zijn.

4 reacties op “Licht aan het eind van de tunnel”

 1. FrankyR zegt op

  Alvast een zo fijn mogelijke verjaardag!

  En alle overheden ter wereld zullen ergens moeten beginnen. Of accepteren dat de helft van het MKB verloren gaat…

 2. Danzig zegt op

  Fijne verjaardag, Gringo.

 3. Thailandganger zegt op

  Ik ben potverdikkie helemaal klaar met regen en 5 graden hier in Nederland…
  Zou al heel blij zijn als ik eind april weer de mogelijkheid te hebben 3 weken Thailand te doen en dat duurt nog heel lang. De donkere dagen van de winter moet ik dit jaar helaas doorstaan zonder een break.
  Gaat me tegenvallen, gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂

  • fred zegt op

   3 weken Thailand waarvan eerst 2 weken in Quarantaine zal de enige optie zijn in April als je het mij vraagt. Die quarantaine zal niet worden opgeheven zolang de Thai niet massaal zijn gevaccineerd als je het mij vraagt. Ik zie de opening naar het ‘normale’ toerisme weerkeren ten mid 2022.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website