Als je woont zoals wij midden tussen de rijstvelden, zo’n 25 km van Khon Kaen merk je vrijwel niets van corona. Behalve wat we lezen op internet, gaat het leven zijn gewone gang. Of het moet zijn dat geplande feesten voor inzegening tot monnik niet door gaan.

Wij gaan eens in de twee weken naar Big C in Khon Kaen, recent nog op 18 maart. Alles op voorraad behalve handgel en mondkapjes. Buiten de normale boodschappen hebben we wel extra paracetamol ingekocht.

Donderdag 19 maart kregen we telefoon van Thailand Travel ivm met terugvlucht op 30 april naar Nederland, of we misschien eerder terug wilde nu het nog kan. Gemeld dat een langer verblijf in Thailand van enkele maanden geen probleem zou geven. Dus wachten we gewoon af wat op ons afkomt.

Zij het dat mijn 90 dagen multi entry visa afloopt op 30 april en ik moet afwachten of ik zonder borderrun de volgende 90 dagen krijg bij het immigratiekantoor kantoor in Khon Kaen. Maar niet iets om mij nu druk over te maken.

Mogelijk is dit schrijven een aanzet voor langverblijvers om de situatie in hun regio via dit blog weer te geven.

Ps: Heb zelf handgel gemaakt. Gewoon de goedkoopste whisky gekocht en gemengd met afwasmiddel. Helpt het niet, dan krijg je in elk geval schone handen.

Groeten van Piet uit Bang Fang

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersinzending: Tussen de rijstvelden en Corona”

 1. Erik zegt op

  Ik overweeg ook om langer te blijven. Ik ben woensdag gearriveerd bij mijn vriendin in een gehucht nabij BuriRam, zit nu 14 dagen in quarantaine aan huis. Geen probleem. Ik heb de laptop bij me dus kan ook hier thuiswerken. Als het goed is kan ik mijn visum 30 dagen verlengen tot 16 mei. Dan ben ik al een eind. Verder is het hier rustig maar is men zich wel bewust van het virus.

  • Cornelis zegt op

   Je visum zul je niet kunnen verlengen, want dat heb je niet. Je bent juist binnengekomen op een vrijstelling van een visum voor 30 dagen en dat kun je inderdaad verlengen met 30 dagen, voor 1900 baht.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik vraag me wel even af hoe jij een border run gaat doen, wanneer de grenzen met de aangrenzende landen gesloten zijn.

 3. Pieter zegt op

  Geen idee of je eigen handgel werkt, maar ik kan in ieder geval wel lachen om zoveel creativiteit. En een lach is al veel waard als bijna alles beheerst wordt door covid19. Dank daarvoor!

  • Jasper zegt op

   De gel werkt niet optimaal, iig. Daarvoor is 80 % alcohol nodig. Hier in Nederland gewoon spiritus in een verstuiver, s’avonds even een rondje nivea op de handen. Zelkerheid voor alles!

 4. Peter zegt op

  Beste Piet,

  Uit je bericht maak ik op, dat je enigszins laconiek omgaat met het Coronavirus. Tussen je rijstvelden kan jou weinig overkomen, en met je recept voor handenwassen zal je het wel klaren (denk je).

  De werkelijkheid is anders. Waarschijnlijk ga je dat beseffen als er lijkwagens tussen je rijstvelden toeren of is er daar geen plaats voor?

  En ik betwijfel, of je langverblijvers hiermee op andere gedachte kunt brengen.

  Uiteraard moeten we niet onnodig paniek veroorzaken maar dit is wél een serieuze situatie. Ga je eens verdiepen in datgene wat er momenteel in de wereld plaatsvindt. Misschien dat dit je tot andere gedachte brengt.

 5. Tonny zegt op

  Peter , ik maak me meer zorgen of ik mijn visum kan verlengen. Zit ook in een dorpje in Isaan . Het leven gaat zijn normale gang . Er gaan alle dagen mensen dood , ook als er geen Corona is . Laat je niet gek maken .

 6. Peter zegt op

  Tonny,

  Blij, dat voor jou je leven zijn normale gang gaat.

  Voor héél veel mensen is dat niet het geval, maar die wonen ook niet allemaal in een dorpje Isaan. Hoop voor je, dat het Coronavirus bij de rand van je dorpje uitdooft, maar ik heb mijn twijfels.

  En ja, er gaan alle dagen mensen dood en ja, je moet je niet gek maken. Klopt maar wél je verstand gebruiken. Misschien, dat je over een of twee weekje nog eens op dit blog wilt reageren?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website