Zo, de eerste week van min of meer zelf quarantaine zit er op. Voor mij geen probleem, kan vele uren in een goed boek lezen.

 

Heb mij ook van de goede kant laten zien, heb zelfs de auto keer gewassen. Aan mijn vrouw om autoshampoo gevraagd, ja hebben we zegt ze. En geeft de emmer, ik doe het er gelijk in. Ben de auto aan het wassen en zeg tegen haar: “wat ruikt die shampoo!”. Ze laat mij de fles zien, blijkt het Andrelon haarshampoo te zijn. Was gelukkig shampoo voor stijl haar en niet voor krullen. Moet wel zeggen, de auto ruikt heerlijk.

We zijn de groentetuin maar gaan uitbreiden, voorlopig nog werk genoeg rondom het erf. In het dorp is nog geen coronapatiënten gemeld. Zal zeker niet komen door de maatregelen, zoals afstand houden en mondkapjes dragen. Alles gaat bijna zoals vanouds.

Wat positief is na alle ellende, is dat er vele meisjes terug zijn gekomen uit de massagesalons en nu aan huis massage geven voor 100 baht per uur. Aan mijn vrouw wel eerst gevraagd hoe lang ze al terug zijn in dorp, voor de zekerheid. De massage is overigens zonder ‘happy end’ want mijn vrouw blijft ernaast zitten. Zoals jullie weten, Thaise vrouwen zijn al jaloers als je te lang naar een damesfiets staat te kijken.

Het grootste verschil is, dat het coronavirus wel het gesprek van de dag is. Zeker nu er misschien de kans bestaat dat je financiële bijstand krijgt uit Bangkok. Tenminste als jij je inschrijft op de overheidswebsite. Dus wij tegen de avond naar het lokale winkeltje waar een nichtje van mijn vrouw, op internet, de aanvraag zou doen. Om niet geheel op een droogje te zitten heb ik fles Hong Thong besteld. Normaal drink ik Leo maar in het kader van ontsmetting van de keel, ben ik tijdelijk overgestapt op een hoger alcoholpercentage. Denk dat de geur van de Thai whisky behoorlijk sterk is of het moet de gewassen auto zijn geweest, want binnen de kortste keren zitten er vijf vrouwen meer aan het tafeltje buiten bij het winkeltje.

Ben even op paar meter afstand gaan zitten, als falang moet je toch het goede voorbeeld geven. En nu maar afwachten of de duizenden baht binnenstromen vanuit Bangkok. Denk dat we lang moeten wachten…..

De groeten van Piet

11 reacties op “Lezersinzending: Corona tussen de rijstvelden (2)”

 1. Rob V. zegt op

  Ik denk niet dat menig Nederlandse vrouw haar man wél zo naar een Thaise / aziatische massage laat gaan. Het zal aan het karakter van de vrouw en de man liggen en of zij elkaar blind vertrouwen. Mijn Thaise lief was niets jaloerser dan een willekeurige vrouw van elders op deze aarde. Culturen zijn als bloementuinen, je kunt er heel grof verschillen beschrijven maar je mag er nooit het gedrag van een individuele bloem mee verklaren.

  Ik heb wel een dubbel gevoel bij al die mensen die nu in de Isaan aan het werk proberen te komen. Logisch voor hen want men moet toch wat inkomen vergaren. Maar om het virus aan te pakken is social distancing van het grootste belang. Valt nog niet bij iedereen het kwartje dat je dus ruime afstand tot elkaar moet houden? Of wint het belang van inkomen vergaren dat van het nemen van het risico het virus te verspreiden door gebrek aan afstand houden?

  De problemen zijn nog lang niet voorbij vrees ik. Het ga jullie goed in de mooie Isaan, tenminste dat hoop ik dan maar.

  • Theiweert zegt op

   Denk ook niet dat ze terug gaan om te werken, maar dat ze geen huurkosten meer hoeven te betalen. Bij de familie eet men goedkoper. Ik zie het van mijn vriendin klus familie, die eten rijst met wat sambal en een wat rauwe gr8. Vlees is er vaak niet bij, wel soms zo gedroogd visje.

   • Rob V. zegt op

    Ja in de eerste plaats scheelt het verblijfskosten (huur, eten etc.) Maar zelfs dan ga je het niet echt redden zonder geld of tenminste proberen wat geld te verdienen indien mogelijk. Om zover dat kan toch iets bij te dragen aan de gezamenlijke pot.

 2. Ryszard Chmielowski zegt op

  Bedankt Piet voor jouw gezellige “Isaan rijstvelden verslag”. Ik heb er van genoten. Vooral van de shampoo en de damesfiets….Ik zie uit naar deel 3.

  • Nick van Vulpen zegt op

   Heb me buitengewoon vermaakt met je verhaal. Da’s ook wel eens prettig in deze tijden. Bedankt daarvoor.

 3. Marijke. zegt op

  Ik vind het verschrikkelijk voor de thaise mensen die het van het toerisme mmoeten hebben.Ook die in de coffee shops en restaurants werken.Ik hoop dat het leven snel weer normaal word.Want thailand is ons geliefde vakantie land.

 4. Sjaakie zegt op

  Hai Piet, die hoorde ik niet eerder. Jalouzie, Schoot spontaan in de lach, een damesfiets dat is me toch iets.
  Zal er in het vervolg om denken en niet te lang meer naar een damesfiets kijken, om geen reden tot jalouzie aan te reiken.
  Leuk geschreven stukje dagdagelijkse belevenissen.

 5. Jos M zegt op

  Zeg Piet stuur ff een paar van die goedkope masseuses naar Khon Kaen… mijn favorite massagesalon Khon Kaen Ram is gesloten.. heb een thuis werkster gevonden voor Ha Loi baht per 2 uurtjes…

  • PEER zegt op

   Beste Jos,
   In het vervolg tóch even verder kijken voor ’n goede Thai massage.
   Op heel veel plaatsen vind je massage á 200 Bth p/u en 300 Bth voor 2 uur.
   Ook met airco én ervaren masseuzes. Niet de jongste, maar deze dames zijn wel de beste die soft, medium of stevig kunnen masseren.
   Succes

 6. leo bossink zegt op

  Leuk geschreven verhaal Piet. In deze barre corona tijden is een wat ontspannen verhaaltje met een glimlach van harte welkom.

 7. Erwin Fleur zegt op

  Beste Piet,

  In deze tijd is het leuk om dan en zeker, het leven in de Isaan te beschrijven.
  Mensen hebben nu onder ‘druk’ wat meer tijd om hier op “Thailandblog” hun ervaring
  te vertellen.
  Jammer, het is nu niet anders en laten wij dan elkaar op de hoogte houden.
  Goed en leuk verhaal ‘Piet’.
  Zie graag meer.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website